CB-Radio w Octavi I - Kto ma ?? Uwagi ??

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • paf
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 3140

Zamieszczone przez paweld
    A nie można by podebrać troszkę prądu z radia ??
    też by się wyłączało po zapłonie.
    nie wiem nie podbierałem - pewnie by się dało - grunt to po ptostu doprowadzić tam napięcie

tam skąd opisałem było mi się jakoś po prostu łatwo dostać i to przyszło mi pierwsze na myśl

Komentarz

• SuchyX
      L&K
      S_OCP Member
      • 2007
      • 1170

paweld, podpięcię się pod ratio to troche nie profi jeśli chodzi o zasilanie radia CB najlepiej jest pod akumulator lub pod zapalniczke ale nie przez wtyk tylko pod kable które idą do zapalniczki i jak nie masz w radiu odłączane zasilanie to nie radzie Ci montować zasialnia na stałe bo jak będziesz np. w innym mieście i będziesz chciał radio wyjąć z auta to będziesz miał problem Także podłącz tak żeby Ci pasowało ale nie podpinaj się pod radio bo to czysta głupota.
      Navi:Asus A639+mod(416@640Mhz)
      Mobil:Uniden PC 68 Elite<->Sirio Performer 5000/dziurka

Komentarz

• oolsztyniak
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 6647
        • Superb II combi (3T5)
        • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

maru123, ja mam jahnego II i ml 145 na magnes i tez jestem zadowolny. a co do unidena to wiem ze forumowicze polecja
        Była O2 RS 190 km / 436 Nm
        Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• alfee
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 2583

ViRuE, Mam podpięte pod prąda z kostki radia "po stacyjce" Zaraz się odezwą głosy, że to niefachowo, ale jak miałem z tych śrubek po lewej stronie pedałów, to było tak samo. Żadnych szumów. Zresztą w dieslu to nie aż takie ważne. Nie ma co "siać"
          Alfee
          Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
          Kawasaki ER5 :-)

Komentarz

• ZipY
            Elegance
            S_OCP Member
            • 2007
            • 875

alfee, true.. w dieslu nie ma iskrowego układu zapłonowego a to duża korzyść dla radia... trzeba pamietać jednak o pozostałych układach elektronicznych w aucie. Najlepiej separować wszystko, a wtedy z dużą dozą ufności można założyć, że nie będzie zakłóceń nigdzie.
            http://www.misiak.art.pl http://www.myspace.com/krzysztofmisiak http://pl.wikipedia.org/wiki/Krzysztof_Misiak

Komentarz

• alfee
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 2583

ZipY, Dokładnie jest tak jak mówisz, ale mnie wystarcza tak jak mam.
              Alfee

Komentarz

• ViRuE
                Rider
                • 2007
                • 358

Hmm no to biore sie powoli za robote ^^ mam pytanie czy mam wyciac ta tylnia scianke w popielniczce?

Komentarz

• alfee
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 2583

ViRuE, Niestety obudowę popielniczki trzeba trochę pociąć. Nie tylko tylną ściankę, ale też praktycznie wszystko co jest u góry do samych mocowań wkrętów.
                  Alfee

Komentarz

• ViRuE
                    Rider
                    • 2007
                    • 358

No tak domyslam sie ze trzeba sporo pociac ale czym to mam pociac ?..

Komentarz

• alfee
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 2583

Hmmmm to już tylko od Ciebie zależy. Ja używałem małej szlifierki kątowej typu "flex" z tarczą gr 1mm. bardzo szybko i sprawnie poszło
                      Alfee

Komentarz

• ViRuE
                        Rider
                        • 2007
                        • 358

Hmmm akurat czegos takiego niemam i niewiem czym to ladnie powycinac pod Alana 101

Komentarz

• iksik2
                          Elegance
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 844

ViRuE, jak nie masz różnych tego typu zaawansowanych i wyrafinowanych narzędzi to równie dobrze możesz sobie poradzić brzeszczotem piłki do metalu (takim wąskim) Owijasz tylko z jednej strony jakąś szmatką co by sobie bubu nie zrobić i ogień
                          o1 poszła w świat. 10 lat minęło jak jeden dzień

Komentarz

• alfee
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 2583

ViRuE,
                            iksik2 dobrze gada. Jak nie masz elektronarzędzia i nie chcesz wydawać na nie kasy. Chociaż w marketach takie szlifierki na promocjach nawet po 19,99 zł są. To zastosuj brzeszczot. Też wytniesz, ale trzeba wtedy poświęcić dużo czasu, cierpliwości i sił.
                            Alfee

Komentarz

• iksik2
                              Elegance
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 844

alfee, nie do końca się z Tobą zgodzę Cała operacja zajęła mi nie więcej niż 20 minut łącznie z przymiarkami i upchnięciem radia Chociaż w sumie czas to pojęcie względne
                              o1 poszła w świat. 10 lat minęło jak jeden dzień

Komentarz

• ViRuE
                                Rider
                                • 2007
                                • 358

Hmm no to bede musial sie wziasc za to ale narazie szkola i zabardzo czasu niebedize popielniczka juz wyjeta wiec czeka ^^ i sadze ze w piatek wezme sie za to ^^ zapewne

Komentarz

• djpi
                                  Rider
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 429

ViRuE, ja tez uzywalem szlifierki kątowej i imadła - błyskawiczna robota - po 2 minutach juz mialem ladne wyciecie - radio juz siedzie w popielniczne.
                                  Tylko podczas wycinania uwazaj na cycek od panela głównego obudowy popielniczki - słuzy do zamykania calego ustrojstwa.
                                  Jak go przypadkowo natniesz to juz popiolki nie zamkniesz...
                                  President Johnny II ASC + President Florida
                                  _,.-*'`'*-.,_Dark side on the Octavia_,.-*'`'*-.,_

Komentarz

• macieks
                                    Rider
                                    S_OCP Member
                                    • 2005
                                    • 469
                                    • Octavia III (5E3)
                                    • CJZA 1.2 TSI 105 KM

Zamieszczone przez djpi
                                    Tylko podczas wycinania uwazaj na cycek od panela głównego obudowy popielniczki - słuzy do zamykania calego ustrojstwa.
                                    skąd ja to znam djpi to dlatego kupiłeś nową obudowę :?:

Najbezpieczniej jest przed wycinaniem zdemontować klapkę, wystarczy zdjąć tę sprężynkę a potem można wyjąć bolec na którym się to trzyma
                                    Była: O1 1.6 MPI
                                    Jest: O3 1.2 TSI

Komentarz

• djpi
                                      Rider
                                      S_OCP Member
                                      • 2006
                                      • 429

Zamieszczone przez macieks
                                      Zamieszczone przez djpi
                                      skąd ja to znam djpi to dlatego kupiłeś nową obudowę :?:

Najbezpieczniej jest przed wycinaniem zdemontować klapkę, wystarczy zdjąć tę sprężynkę a potem można wyjąć bolec na którym się to trzyma
                                      Dokladnie macieks kupilem nowa z tego powodu.
                                      Ale to nic - prawie polowe odzyskalem bo sprzedalem wklad
                                      CB juz mam zalozone w popiolce - jeszcze sobie musze pod kluczyk podpiac bo mi sie nie chce za kazdym razem wlaczac i wylaczac CB
                                      President Johnny II ASC + President Florida
                                      _,.-*'`'*-.,_Dark side on the Octavia_,.-*'`'*-.,_

Komentarz

• ViRuE
                                        Rider
                                        • 2007
                                        • 358

Kurcze cos mi isc to niechce wycielem w popielniczce cala gore oraz ten tyl i niestety radio [Alan 101] Niechce mi tam wejsc :< w samochodzie tez trzeba cos ciac? HELP

Komentarz

• alfee
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2007
                                          • 2583

ViRuE, Wymiarami niewiele się różni od Unidena/Presidenta. Powinien się zmieścić. Jest o 7mm szerszy, 3mm grubszy i aż o 15 mm krótszy. A w samochodzie ja np. musiałem wyciąć wykładzinę/wygłuszenie na tunelu, bo też się radio nie mieściło.
                                          Alfee

Komentarz

• jacek_w123
                                            Ambiente
                                            • 2007
                                            • 168

Zamieszczone przez alfee
                                            A w samochodzie ja np. musiałem wyciąć wykładzinę/wygłuszenie na tunelu, bo też się radio nie mieściło.
                                            ja robiłem tak samo.

A te 7mm na szerokości komplikuje dość sprawę (mi podczas wstępnych pomiarów wyszło że nie wejdzie i dlatego zdecydowałem się na Harry II).
                                            President HARRY II + ML-145

Komentarz

• Bartol_kbk
                                              Classic
                                              • 2007
                                              • 26

koledzy,
                                              tak czytam i czytam ale nie doczytalem sie(moze przez ta pogode wybaczcie ) mam radio midland alan 48 i chcialbym je umiejscowic w tej szufladzie pod radiem, tylko czy da sie ta szuflade wyjac, bo radio jest za wysokie? bo w astrze II tak zrobilem i bylo spoko, tylko przy wyjmowaniu szyflady polamalem te zaczepy i nie chce tego powtorzyc u siebie.

Komentarz

• wola_ksw
                                                Classic
                                                • 2012
                                                • 35

Powiedźcie mi proszę czy umieszczając CB w taki sposób jak na zdjęciu poniżej nie można nic zepsuć podczas wkręcania śrub w tunel? Nie chce mi się bawić kombinowanie z popielniczką i chyba takie rozwiązanie jest mi najbliższe

Skoda Octavia 1,9 TDI, 2004/2005, ASV

Chętnie i bezpłatnie pomogę w diagnostyce VAG - Kraków/Dębica

Komentarz

• Prezes52
                                                  RS
                                                  • 2012
                                                  • 6427
                                                  • Octavia II (1Z3)
                                                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez wola_ksw
                                                  Powiedźcie mi proszę czy umieszczając CB w taki sposób jak na zdjęciu
                                                  Spokojnie przykręcaj my w służbowych Octaviach i nie tylko tak mamy poprzykręcane
                                                  po za tym w najbliższy piatek jest spot na tarsie Tarnów-Dębica w zajeździe u Kazika może wpadniesz doradzimy Ci na miejscu a nawet założymy to radio spot o godz. 18 23.11.2012 masz rzut beretem jak bedziesz zainteresowany pisz

Mariusz
                                                  Spoty Tarnowskie

Mam do sprzedania wyłącznik zespolony Octavia II po lifcie 5KO 953 507AS osłone poduszki kierownicy i tunel środkowy

Komentarz

• casuper
                                                    Rider
                                                    • 2011
                                                    • 335
                                                    • Octavia II combi (1Z5)
                                                    • BMM 2.0 TDI 140 KM

kolego wola_ksw ja mam tak umiejscowionego Johnnego II tylko że na rzepy 3M.
                                                    Jak gdzieś w mieście jestem to chowam pod taboret i nie widać radyjka, a w trasię się bardzo dobrze trzyma, nie lata ani tym podobne...
                                                    Była O1 Laurin & Klement +
                                                    President Johnny II ASC / Sirio Silver Mag 90
                                                    _________________________________
                                                    Najważniejsze to abyśmy byli zdrowi.....
                                                    reszta to CH......

Komentarz

Pracuję...