paweld, podpięcię się pod ratio to troche nie profi jeśli chodzi o zasilanie radia CB najlepiej jest pod akumulator lub pod zapalniczke ale nie przez wtyk tylko pod kable które idą do zapalniczki i jak nie masz w radiu odłączane zasilanie to nie radzie Ci montować zasialnia na stałe bo jak będziesz np. w innym mieście i będziesz chciał radio wyjąć z auta to będziesz miał problem Także podłącz tak żeby Ci pasowało ale nie podpinaj się pod radio bo to czysta głupota.
Navi:Asus A639+mod(416@640Mhz)
Mobil:Uniden PC 68 Elite<->Sirio Performer 5000/dziurka
ViRuE, Mam podpięte pod prąda z kostki radia "po stacyjce" Zaraz się odezwą głosy, że to niefachowo, ale jak miałem z tych śrubek po lewej stronie pedałów, to było tak samo. Żadnych szumów. Zresztą w dieslu to nie aż takie ważne. Nie ma co "siać"
Alfee
Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
Kawasaki ER5 :-)
alfee, true.. w dieslu nie ma iskrowego układu zapłonowego a to duża korzyść dla radia... trzeba pamietać jednak o pozostałych układach elektronicznych w aucie. Najlepiej separować wszystko, a wtedy z dużą dozą ufności można założyć, że nie będzie zakłóceń nigdzie.
ViRuE, Niestety obudowę popielniczki trzeba trochę pociąć. Nie tylko tylną ściankę, ale też praktycznie wszystko co jest u góry do samych mocowań wkrętów.
Alfee
ViRuE, jak nie masz różnych tego typu zaawansowanych i wyrafinowanych narzędzi to równie dobrze możesz sobie poradzić brzeszczotem piłki do metalu (takim wąskim) Owijasz tylko z jednej strony jakąś szmatką co by sobie bubu nie zrobić i ogień
ViRuE,
iksik2 dobrze gada. Jak nie masz elektronarzędzia i nie chcesz wydawać na nie kasy. Chociaż w marketach takie szlifierki na promocjach nawet po 19,99 zł są. To zastosuj brzeszczot. Też wytniesz, ale trzeba wtedy poświęcić dużo czasu, cierpliwości i sił.
Alfee
alfee, nie do końca się z Tobą zgodzę Cała operacja zajęła mi nie więcej niż 20 minut łącznie z przymiarkami i upchnięciem radia Chociaż w sumie czas to pojęcie względne
Hmm no to bede musial sie wziasc za to ale narazie szkola i zabardzo czasu niebedize popielniczka juz wyjeta wiec czeka ^^ i sadze ze w piatek wezme sie za to ^^ zapewne
ViRuE, ja tez uzywalem szlifierki kątowej i imadła - błyskawiczna robota - po 2 minutach juz mialem ladne wyciecie - radio juz siedzie w popielniczne.
Tylko podczas wycinania uwazaj na cycek od panela głównego obudowy popielniczki - słuzy do zamykania calego ustrojstwa.
Jak go przypadkowo natniesz to juz popiolki nie zamkniesz...
President Johnny II ASC + President Florida _,.-*'`'*-.,_Dark side on the Octavia_,.-*'`'*-.,_
Tylko podczas wycinania uwazaj na cycek od panela głównego obudowy popielniczki - słuzy do zamykania calego ustrojstwa.
skąd ja to znam djpi to dlatego kupiłeś nową obudowę :?:
Najbezpieczniej jest przed wycinaniem zdemontować klapkę, wystarczy zdjąć tę sprężynkę a potem można wyjąć bolec na którym się to trzyma
skąd ja to znam djpi to dlatego kupiłeś nową obudowę :?:
Najbezpieczniej jest przed wycinaniem zdemontować klapkę, wystarczy zdjąć tę sprężynkę a potem można wyjąć bolec na którym się to trzyma
Dokladnie macieks kupilem nowa z tego powodu.
Ale to nic - prawie polowe odzyskalem bo sprzedalem wklad
CB juz mam zalozone w popiolce - jeszcze sobie musze pod kluczyk podpiac bo mi sie nie chce za kazdym razem wlaczac i wylaczac CB
President Johnny II ASC + President Florida _,.-*'`'*-.,_Dark side on the Octavia_,.-*'`'*-.,_
Kurcze cos mi isc to niechce wycielem w popielniczce cala gore oraz ten tyl i niestety radio [Alan 101] Niechce mi tam wejsc :< w samochodzie tez trzeba cos ciac? HELP
ViRuE, Wymiarami niewiele się różni od Unidena/Presidenta. Powinien się zmieścić. Jest o 7mm szerszy, 3mm grubszy i aż o 15 mm krótszy. A w samochodzie ja np. musiałem wyciąć wykładzinę/wygłuszenie na tunelu, bo też się radio nie mieściło.
Alfee
koledzy,
tak czytam i czytam ale nie doczytalem sie(moze przez ta pogode wybaczcie ) mam radio midland alan 48 i chcialbym je umiejscowic w tej szufladzie pod radiem, tylko czy da sie ta szuflade wyjac, bo radio jest za wysokie? bo w astrze II tak zrobilem i bylo spoko, tylko przy wyjmowaniu szyflady polamalem te zaczepy i nie chce tego powtorzyc u siebie.
Powiedźcie mi proszę czy umieszczając CB w taki sposób jak na zdjęciu poniżej nie można nic zepsuć podczas wkręcania śrub w tunel? Nie chce mi się bawić kombinowanie z popielniczką i chyba takie rozwiązanie jest mi najbliższe
Skoda Octavia 1,9 TDI, 2004/2005, ASV
Chętnie i bezpłatnie pomogę w diagnostyce VAG - Kraków/Dębica
Powiedźcie mi proszę czy umieszczając CB w taki sposób jak na zdjęciu
Spokojnie przykręcaj my w służbowych Octaviach i nie tylko tak mamy poprzykręcane
po za tym w najbliższy piatek jest spot na tarsie Tarnów-Dębica w zajeździe u Kazika może wpadniesz doradzimy Ci na miejscu a nawet założymy to radio spot o godz. 18 23.11.2012 masz rzut beretem jak bedziesz zainteresowany pisz
kolego wola_ksw ja mam tak umiejscowionego Johnnego II tylko że na rzepy 3M.
Jak gdzieś w mieście jestem to chowam pod taboret i nie widać radyjka, a w trasię się bardzo dobrze trzyma, nie lata ani tym podobne...
Była O1 Laurin & Klement +
President Johnny II ASC / Sirio Silver Mag 90