Poczytaj moje posty. Ja juz mielem chyba wszystko streamy, columbus, nexus itd. ale cruise jest w mojej ocenie najgorszy.
Czemu:
nie dziala parctronic i climatronic, nie pokazuej temp
Dziala tylko na oryginalnych plytach blaupunkta, wypalane nie dzialaja i nie ma lewego firmware do tego urzadzenia. Koszt plyty orygnialnej horendalny. Pokrycie tez nie powala. lepiej juz wlozyc nexusa.
pozdrawiam
Zostały mi czesci, po szkodniku:
VCDS 11.2 oddam za 90 PLN!
Instrukcja Skoda Amundsen POLSKA, sterowniki komfortu 1K0959433C AK, CN. oraz dużo cześci do Passata B6
Witam, żeby nie zakładać nowego tematy podepnę się pod ten.
Też mam to radyjko i nie mogę go ustawić. Ma ktoś może jakąś instrukcję polską do tego radia. Ja mam niemiecką i nic z niej nie kumam.
Z góry dzięki
Mozesz szukac w necie pod nazwa RNS300. Od razu mowie ze z mapami masz lipe i tylko oryginalne dzialaja.
Instrukcja Skoda Amundsen POLSKA, sterowniki komfortu 1K0959433C AK, CN. oraz dużo cześci do Passata B6
Wiem,że z tymi mapami to jest straszna lipa. Ja mam jednak problem z ustawieniem samych stacji radiowych - nie zmieniają mi się samoistnie fale jak się przemieszczam i co chwilę gubi mi zasięg. Złości mnie to niemiłosiernie. W ogóle zastanawia mnie czy przez zakupem nie podmieniono mi radia bo auto mam z 2007 roku w wersji elegance a radio z tego co już się zdążyłem zorientować jest jedno ze słabszych. Ogólnie jakość dźwięku jest słaba w porównaniu do mojego starego autka Volvo V40 z 98 roku - sprzedanego w sobotę . Cóż...
To w jakie radio fabrycznie wyposazony byl twoj samochod, mozesz sprawdzic po numerze VIN lub po kodach wyposazenia z ksiazki serwisowej lub w bagazniku.
Mysle jednak ze jestes w błedzie, bo Cruise był wkładany do Elegance. Zreszta jeżeli chodzi o jakosc dzwieku to nie odbiega jakos znacznie od Stream i MFD2. Ta nawigacja to jedyna fabryczna mozliwosc posiadania zarono nawigacji jak i MP3.
Jeżeli radio tak kiepsko gra to obstawiam uszkodzona antene/wzmacniacz. Najlatwiej bylo by to sprawdizc podpinajac samochod do kompa.
Poczytałem te instrukcje i już dokładnie wiem czego szukam. Chodzi mi o funkcję AF czyli automatyczne dostrajanie radia do lepszej częstotliwości. Czy jest to w tym radyjku, bo przetrzepałem ustawienie jak tylko się dało a nic takiego nie znalazłem. W instrukcji też nic nie znalazłem na ten temat.
Objawia się to tym że jak jadę na dłuższym dystansie to radio samo nie zmienia fali i po pewnym dystansie radio przestaje grać i ręcznie muszę szukać go od nowa. Strasznie uciążliwa sprawa. Ma ktoś takie Radio i wie jak to ustawić ??
Komentarz