Co to za radio

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • krankor
    Classic
    • 2011
    • 15

Co to za radio

robertobadzio,
  • jakimoto
    Drive
    • 2010
    • 54

Co to za radio

Drodzy użytkownicy OII powiedzcie mi co za radio siedzi w mojej Octavii??

Jakie mapy do tego pasują i czy są wogóle coś warte??

Komentarz

• Mihau
      RS
      • 2009
      • 7460
      • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

wygląda jak starszy brat Amundsena ale pierwszy raz widzę takie radyjko
      O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• kowal 2002
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 5161

"Cruise" tzw. nawigacja strzałkowa
        Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
        Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• heretyk
          Rider
          • 2009
          • 549
          • Octavia III (5E3)
          • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Poczytaj moje posty. Ja juz mielem chyba wszystko streamy, columbus, nexus itd. ale cruise jest w mojej ocenie najgorszy.
          Czemu:
          nie dziala parctronic i climatronic, nie pokazuej temp
          Dziala tylko na oryginalnych plytach blaupunkta, wypalane nie dzialaja i nie ma lewego firmware do tego urzadzenia. Koszt plyty orygnialnej horendalny. Pokrycie tez nie powala. lepiej juz wlozyc nexusa.

pozdrawiam
          Zostały mi czesci, po szkodniku:
          VCDS 11.2 oddam za 90 PLN!
          Instrukcja Skoda Amundsen POLSKA, sterowniki komfortu 1K0959433C AK, CN. oraz dużo cześci do Passata B6

Komentarz

• toro102
            Drive
            • 2011
            • 72

Witam, żeby nie zakładać nowego tematy podepnę się pod ten.
            Też mam to radyjko i nie mogę go ustawić. Ma ktoś może jakąś instrukcję polską do tego radia. Ja mam niemiecką i nic z niej nie kumam.
            Z góry dzięki
            Grunge is not death

Komentarz

• heretyk
              Rider
              • 2009
              • 549
              • Octavia III (5E3)
              • CZDA 1.4 TSI 150 KM

niestety znalazlem tylko po angielsku. moze pomoze:

Mozesz szukac w necie pod nazwa RNS300. Od razu mowie ze z mapami masz lipe i tylko oryginalne dzialaja.
              Instrukcja Skoda Amundsen POLSKA, sterowniki komfortu 1K0959433C AK, CN. oraz dużo cześci do Passata B6

Komentarz

• toro102
                Drive
                • 2011
                • 72

Wiem,że z tymi mapami to jest straszna lipa. Ja mam jednak problem z ustawieniem samych stacji radiowych - nie zmieniają mi się samoistnie fale jak się przemieszczam i co chwilę gubi mi zasięg. Złości mnie to niemiłosiernie. W ogóle zastanawia mnie czy przez zakupem nie podmieniono mi radia bo auto mam z 2007 roku w wersji elegance a radio z tego co już się zdążyłem zorientować jest jedno ze słabszych. Ogólnie jakość dźwięku jest słaba w porównaniu do mojego starego autka Volvo V40 z 98 roku - sprzedanego w sobotę . Cóż...
                Grunge is not death

Komentarz

• heretyk
                  Rider
                  • 2009
                  • 549
                  • Octavia III (5E3)
                  • CZDA 1.4 TSI 150 KM

To w jakie radio fabrycznie wyposazony byl twoj samochod, mozesz sprawdzic po numerze VIN lub po kodach wyposazenia z ksiazki serwisowej lub w bagazniku.

Mysle jednak ze jestes w błedzie, bo Cruise był wkładany do Elegance. Zreszta jeżeli chodzi o jakosc dzwieku to nie odbiega jakos znacznie od Stream i MFD2. Ta nawigacja to jedyna fabryczna mozliwosc posiadania zarono nawigacji jak i MP3.

Jeżeli radio tak kiepsko gra to obstawiam uszkodzona antene/wzmacniacz. Najlatwiej bylo by to sprawdizc podpinajac samochod do kompa.

Komentarz

• toro102
                    Drive
                    • 2011
                    • 72

Poczytałem te instrukcje i już dokładnie wiem czego szukam. Chodzi mi o funkcję AF czyli automatyczne dostrajanie radia do lepszej częstotliwości. Czy jest to w tym radyjku, bo przetrzepałem ustawienie jak tylko się dało a nic takiego nie znalazłem. W instrukcji też nic nie znalazłem na ten temat.

Objawia się to tym że jak jadę na dłuższym dystansie to radio samo nie zmienia fali i po pewnym dystansie radio przestaje grać i ręcznie muszę szukać go od nowa. Strasznie uciążliwa sprawa. Ma ktoś takie Radio i wie jak to ustawić ??
                    Grunge is not death

Komentarz

Pracuję...