Zamieszczone przez hsurim
Rejestrator jazdy
Zwiń
X
-
Wygląda zacnie.
Ja coraz częściej się zastanawiam nad zakupem , zwłaszcza po różnych ciekawych wybrykach mądrych kierowców. Ostatnio miałem sytuację na 10 ze jadący tir z naprzeciwka wymyslił sobie wyprzedzanie innego... całe szczęście nie jechałem za szybko dałem po heblach i zjechałem do zatoczki dla busów... :evil: Jakbym miał kamerkę to uja bym na milicję zapodał.Była: O1 2003 .19 TDI ASV
Jest Vectra 1.9CDTI 2008
Komentarz
-
-
No i muszę przyznać się do błędu :-)
Na początku byłem nastawiony anty do tego typu gadżetów (bardziej z powodu chorego donosicielstwa na drobniejsze przewinienia przez ludzi, którym się nudzi)..
Jednak coraz częściej mam sytuacje, gdzie jakiś idiota stwarza naprawdę duże zagrożenie dla innych i taka kamerka bardzo by się wtedy przydała.. Jak codziennie jeżdżę po Warszawie to muszę stwierdzić, że jeździ tu coraz więcej idiotów, którym się wydaje, że są sami na jezdni..
Tak więc przyznaję się do błędu i zaczynam rozważać zakup jakiegoś sprzęciora :-)
Szkoda, że święta daleko, bo może żonka by miała problem prezentu z głowy :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
powiem wam koledzy, że lipa z tymi rejestratorami
Kupilem sobie ten rejestrator omega, jakość jaka jest każdy widzi.
no i miałem ostatnio dzwona - wpakowałem się jako ostatni w karambol.
powiem szczerze ze sam nie do końca wiem jak to się stało.
a co mi dał rejestrator?? nic zupełnie - przy uderzeniu rozpi...ł się przednią szybę , połamał, wypadła bateria i nie nagrał kompletnie nic z interesującej mnie chwili.
lipa....ech...
TomikT
Komentarz
-
-
bardzo ciekawa i tania jest prestigio HD1
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZYJuAOxTxs8[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UAN7mwrfo1w[/youtube]President Johnny II + President Florida/ ML-145
O1 - 122KM@141KM 261Nm@303Nm By Rogalotti
OII - 140KM@178KM 320Nm@374Nm By CompSport
Komentarz
-
-
To może ja się pochwalę swoim filmikiem z telefonu Nokia E72 i programu SymDVR. Niestety posiadany przeze mnie uchwyt umożliwia tylko nagrywanie obrazu telefonem odwróconym do góry nogami, a nie udało mi się znaleźć darmowego programu odwracającego filmik.
Co sądzicie o jakości tego filmiku?
Komentarz
-
-
Na urodziny żona kupiła mi kamerkę :szeroki_usmiech
No wybrałem sobie sam :wink: a mianowicie: http://www.ebay.com/itm/HD-720P-Smal...ht_8066wt_1164
Xing Ding Dong wysłał bardzo szybko :szeroki_usmiech niecałe 2 tyg i kamerka dotarła z Pekinu.
Rejestrator jest bardzo mały, przyklejony na stałe obok lusterka wstecznego, praktycznie niewidoczny z zewnątrz (naklejony na zakropkowanym polu szyby.
Poniżej fotki
Nagrywa ok choć na HD rozsypało się deczko ryżu, ale daje radę. Jak za tą cenę (180zł) jest git.
-Nagrywa w pętli - pliki 2 min 30sek - ok 270MB
-Nie ma lagów między filmami.
-Próba nagrania po wczorajszej instalacji:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PrEmbzmupK4[/youtube]
-Można nagrywać z dźwiękiem lub bez
-Data do ustawienia
-Zaczyna nagrywać po przekręceniu stacyjki ale..
-No właśnie 1 wada - po wyłaczeniu zapłonu ostatni nieskończony plik nie zostaje zapisany, czyli jeżeli zależy nam, aby ostatnie 2,5 minuty również zostało zapisane na karcie należy wcisnąć na kamerce przycisk z boku i dopiero wyłączyć zapłon. W przeciwnym razie jak odetniemy prąd to plik będzie z errorem. Jak nie było żadnego zdarzenia, ani nic interesującego to zwyczajnie olewamy te ostatnie 2,5min nagrania.
-rejestrator nie ma podglądu, ale...
-Posiada wyjście AV - wyprowadziłem sobie kabel w schowku na okulary, i do ustawienia kamery na szybie użyłem np. przenośnego dvd. Jak się kiedyś dorobię lepszego radujka, to zrobi się podgląd na ekranie, narazie na stream'ie
Mi styka, ma to służyć zarejestrowaniu ew. zdarzenia (puk puk w niemalowane).
Wybrałem taki bo zależało mi żeby był mały i nie bawić się w codzienne ściąganie tego z szyby.
...A tak się chciałem pochwalić
Komentarz
-
-
Hd szału nie robi, ale w razie czego może wystarczyć, chociaż z odczytaniem rejestracji może nie być tak ciekawie jak nie będzie bardzo blisko.
Fajny montaż nie rzuca się w oczy to nie będzie kusić.
Jak będzie miał coś z dźwiękiem to też wrzuć zobaczymy jakość dźwięku czy nie szumi za mocno.Pozdrawiam.
Michał
Komentarz
-
Komentarz