Nie wiem jak gęsto macie "druty" na szybie, ale w takim przypadku, tak samo kiedy szyba jest zniszczona odpryskami, wycieraczkami etc to najlepiej sprawdzają się kamery, które mocuje się blisko szyby. Im bliżej szyby tym mniejszy problem będzie to stanowić. Przy kamerach, które uchwyty mają takie, że nie ma możliwości instalacji kamery przy szybie to może być gorszy obraz.
Rejestrator jazdy
Zwiń
X
-
no ja mam bardzo bliskoSebastian
Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
Była Black ELEGANCE by sebastian7905
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-
-
naver, gps u mnie nie łapie w ogole - nawet jak sie wystawi poza auto antene dla testu to nie jest w stanie ogarnac w ładny dzien sygnału.. Padło i tyle.
Co do odleglosci - musze pokombinowac czy nie dam rady mojej blizej zamocowac, ale obawiam sie ze ze wzgledu na uchwyt padnie pomysł..
Nic, szukajac nowej bedzie trzeba je namierzyc w normalnych sklepach i sie dogadac ze sprzedawca by moc 2-3modele przymierzyc do szyby jak blisko sa, jak wyglada itp
Komentarz
-
-
naver, telefon jakos dziala bez problemu w aucie pod przednia szyba (lezac na desce rozdzielczej). Poza tym sprawdzałem kamerke z fabrycznie nowym modułem GPS, trzymajac kamerke i moduł na dachu auta i tez nie mogla zlapac sygnalu. Stad mam pewnosc ze moduł padł. Zreszta sama kamerka ma juz z 4 czy 5lat, wiec nie zdziwiło by mnie to.
Bede sie za czas jakis rozgladal za czyms nowym to od razu sprawdze czy działa jak powinno przed zakupem. Antene zawsze moge na dach wyrzucic, przejscie z podlokietnika na tył dachu opanowane juz przy montazu CB
Komentarz
-
-
Czy spotkał się już ktoś z problemem zawieszającego się MIO 358? Mam właśnie taki problem, że jak dłużej pochodzi to się zawiesza (nie da się wyłączyć w żaden sposób) oraz często do tego nagrywa niemal czarny obraz. Potem tylko wyciągnąć zapalniczkę i czekać aż się skończy bateria. Zegar przestaje bić, ale po ponownym uruchomieniu jest dobra data i godzina. Na krótką metę jest ok. Ktoś coś może doradzić czy raczej rozejrzeć się za nowym rejestratorem?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez crom.deCzy spotkał się już ktoś z problemem zawieszającego się MIO 358? Mam właśnie taki problem, że jak dłużej pochodzi to się zawiesza (nie da się wyłączyć w żaden sposób) oraz często do tego nagrywa niemal czarny obraz. Potem tylko wyciągnąć zapalniczkę i czekać aż się skończy bateria. Zegar przestaje bić, ale po ponownym uruchomieniu jest dobra data i godzina. Na krótką metę jest ok. Ktoś coś może doradzić czy raczej rozejrzeć się za nowym rejestratorem?
Komentarz
-
-
Witam.
Wiem że technologia idzie do przodu i kamerki co kiedyś kosztowały krocie, teraz mogą kosztować mniej.
Także czy jest coś do kupienia sensownego do 150 zł ? czy nie znajdę nic fajnego i trzeba szukać czegoś do 300 zł ?
Gdybym miał już szukać czegoś ~300 zł to wybór padł by na:
Ale ogólnie trochę za drogo jak dla mnie.
Interesujące mnie opcje:
- nagrywanie w pętli (ale to standard)
- kąt widzenia powyżej 150 stopni
- fullHD z pełną klatką (1920x1080/30fps)
- automatyczne uruchamianie po zapłonie
- czujnik ruchu
- i to coś że jak jest wypadek to zapisuje fragment i go nie nadpisuje później (nie znam oryginalnej nazwy)
Pomożecie ?
Dzięki.
Komentarz
-
-
naver, czyli te kamery które podałeś "g1wh lub g1wc" nie posiadają tego trybu parkingowego ? a jeśli posiadają to działa on badziewnie ?
700 zł na pewno nie wydam na wideo rejestrator (za duże pieniądze)
A czy ktoś może testował ten Xiaomi Yi ? specyfikację ma całkiem rozsądną a cena podobna do tych g1wh oraz Mio 508
Komentarz
-
-
arturas03, szkoda że to koszt na dzień dzisiejszy nawet, to ponad 450 zł.
Posiada fajną specyfikację prócz jednego "kątem widzenia 120°"
Wiem że się nie urodził taki co by wszystkim dogodził
Także wychodzi na to iż muszę zbierać kasę i kupić coś w granicy 300 zł (pewnie dopiero za kilka miesięcy zakupię :evil: )
Komentarz
-
-
aryziomex, pisząc przyzwoicie mam namyśli detekcję ruchu, która działa w miarę, a nie tak jak sie jej zachce. Natomiast dobre działanie, to parking z buforem, tak np marcus4 ma 4s buforowanego obrazu, wiec na filmie masz 4s, zanim coś się pojawi w kadrze.
Tanio i dobrze to jak już pisałem G1WH - albo na kondensatorze G1WC - niby mają jakiś tryb parkingowy, ale to na Novateku wiec lepiej kamerę zostawić na stałe, albo liczyć się z tym, że może się nie nagrać to czego oczekujesz
Mio nie ma jakiejś dobrej famy, są poza tym drogie jak na jakość, którą oferują. Są lepsze i tańsze kamery - patrz wyżej. Są też nie wiele droższe, a które biją Mio na głowę np. street storm cvr-a7810-g.
Ja osobiście miałem inwestować w Vico Opia2, ale problem z buforowaniem na parkingu, na razie wstrzymał moją decyzję i czekam, bo pod koniec roku mogą pojawić się nowe ciekawe propozycje (niestety nie w budżecie, jaki Cie interesuje :P )
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez eaglemirekobok wyjścia HD masz dziurkę i napis reset wsadź tam coś cienkiego (np spinacz biurowy/szpilkę) i wciśnij i przytrzymaj tak ze 3-4 sek. Po włączeniu wszystkie ustawienia powinieneś mieć zresetowane łącznie z datą Daj znać czy pomogło
Zamieszczone przez KarelPróbowałeś sformatować kartę pamięci z poziomu wideorejestratora, nie komputera?
naver, widzę, że siedzisz w temacie - coś naprawdę małego i dobrego? G1WH to jest niezła krowa.
Komentarz
-
-
Koledzy i koleżanki jaki wideo-rejestrator polecacie do O3
założenia:
- mały/nie zabierajacy widoczności,
- dobra jakosć wykonania, i przyzwoita nagrania,
- solidne mocowanie (najlepiej z mało widocznym przewodem zasilania),
- budżet do 350zł
Na oku mam NAVITEL R600 - co sądzicie o tym modelu, jak poprowadzić przewód - starczy zeby powciskać w podsufitkę, słupek, i jak dalej dojsć do gniazda zapalniczki?SewerWa
Komentarz
-
Komentarz