U mnie G1WH już prawie półtora roku i nadal ma się dobrze, uruchamiany automatycznie przy odpalaniu auta.
Rejestrator jazdy
Zwiń
X
-
Do kolegów z G1Wx - sprawdźcie czy Wam nagrywaja w swoim zauwazylem ze końcowe nagrania z serii nie daja sie odtworzyć, jest błąd pliku. A ze w razie stłuczki to wlasnie na ostatnim nagraniu zarejestrowane byłyby szczegóły zdarzenia to wideorejestrator okazałby sie zbędny. To raz. Druga kwestia sprawdźcie czy trzyma Wam odpowiednią datę. Mój notorycznie co pare-parenascie dni zeruje datę i startuje od 2016. Niby niewielki problem, ot data. Ale skutkuje to tez w tym ze wideorejestrator nie zapisuje nagrań. Nadpisuje on przeciez starsze nagrania i jesli ma nagrania z 2018 i nagle przestawi sie na 2016 to nie nadpisze nowszych (jego zdaniem) plików. Ogólnie wideorejestrator fajny choc w moim przypadku wątpliwie skuteczny :/
Komentarz
-
-
Ja miałem G1WH i znam doskonale problem zerowania daty. Na początku była to kwestia zużytego akumulatora, ale wymiana na nowy niewiele pomogła. Kamera resetowała datę i godzinę nawet w trakcie jazdy, jak była non stop do prądu podłączona. Zaniosłem ją do elektronika, czy warto coś z tym zrobić, ten spojrzał, ryknął śmiechem że płyty głównej za 30 zł nie ma sensu ekonomicznego nawet dotykać. Dorżnąłem i kupiłem Viofo WR1 z kondensatorem. Problemy się skończyły. Nigdy więcej żadnej chińszczyzny.
Komentarz
-
-
XBLITZ Black Bird 2.0 GPS, ktoś używa?
Warto?
Ewentualnie XblitzX5 WiFi?Ostatnio edytowany przez oolsztyniak; 1498.Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
Witam
Zostałem ostatnio (nie)szczęśliwym posiadaczem kamerki Xblitz x5 wi-fi,a mianowicie problem jest z tym że gdy wkładam kartę pamięci Samsung Evo plus 64 GB. Kamera wyświetla mi błąd i każe ja sformatować. Gdy załączam funkcje formatowania w kamerze, wyskakuje komunikat proszę czekać i trwa to najdłużej ile wytrzymałem to około 3 godzin. Kartę formatowalem na dwóch komputerach i jeszcze na telefonie i nic. Na kompach i w telefonie działa bez zarzutu, a w kamerce tylko format i proszę czekać. Może mi ktoś doradzić jak to ugryźć żeby działało?Z góry dzięki za pomoc. A żeby było śmiesznie był to prezent od mikolaja i żona tak schował paragon że chyba go wyrzuciła
Komentarz
-
-
-
Może masz za wolną kartę. Na inne j karcie prubowałeś??? To że karta jest w klasie 10 to nie wszystko.
Swoją drogą ja od niedawna mam na pokładzie Mio C325 i powiem wam że nagrywa przednio.
Komentarz
-
-
Problem rozwiązanyPomógł ten link:
https://www.wideorejestratory24.info...r-dod.html?m=1
I działa bez problemów. Wkladalem kartę 2 GB ale starej generacji i wogole nie chciał jej obsłużyć. Na szczęście się udało bo paragonu nie znaleźliśmy
Mam jeszcze jedno pytanie do kolegów. A mianowicie chce podłączyć kamerkę tak by miała zasilanie cały czas. Chcę wpiac się w bezpieczniki. Mam baypas, bezpieczniki 5 i 10. Tylko niewiem w który się wpiac by napięcie było cały czas.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gacek1 Zobacz wpis
Swoją drogą ja od niedawna mam na pokładzie Mio C325 i powiem wam że nagrywa przednio.
https://www.mio.com/pl_pl/mivue-c325
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_os Zobacz wpisja myślałem o C320 - to chyba takie samo urządzenie. Ma ktoś z Was? Zadowoleni?
Komentarz
-
-
Ja używam GoPro Hero5 session montowana na kask.
Zamieszczone przez eaglemirek Zobacz wpisCze jesteś pewien że kamerka obsługuje 64 GB ??
Zamieszczone przez popek1916 Zobacz wpisWkladalem kartę 2 GB ale starej generacji i wogole nie chciał jej obsłużyć.
Mnie irytuje w Xblitz X5 czujnik ruchu, jak go wyłączę to nie rejestruje "parkingu" jak złapie ruch ale jak jest włączony jadąc np. po drodze ekspresowej kamera się wyłącza i przestaje rejestrować.
Mam ustawione nagrywanie w pętli 10 minut a on raz nagrywa 5 min, raz dwie a raz kilka sekund. Jak wyłączę czujnik ruchu to nagrywa normalnie.
O co w tym chodzi? Miał ktoś taki problem?Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez oolsztyniak Zobacz wpisJa używam GoPro Hero5 session montowana na kask.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez oolsztyniak Zobacz wpis
Mnie irytuje w Xblitz X5 czujnik ruchu, jak go wyłączę to nie rejestruje "parkingu" jak złapie ruch ale jak jest włączony jadąc np. po drodze ekspresowej kamera się wyłącza i przestaje rejestrować.
Mam ustawione nagrywanie w pętli 10 minut a on raz nagrywa 5 min, raz dwie a raz kilka sekund. Jak wyłączę czujnik ruchu to nagrywa normalnie.
O co w tym chodzi? Miał ktoś taki problem?Ja osobiście zasilanie kamery mam podpięte na stałe więc nagrywa mi cały czas
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez popek1916 Zobacz wpisNiestety jest tak że za każdym razem gdy się rusza samochodem to trzeba wyłączyć wykrywanie ruchu. Słabo to jest rozwiązane
Zamieszczone przez popek1916 Zobacz wpisJa osobiście zasilanie kamery mam podpięte na stałe więc nagrywa mi cały czas
Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez elpolacco Zobacz wpisPodsumowują:
G1WH - wytrzymał 3 miesiące
A119 - wytrzymał 1 rok i 2 miesiące.
Podpięta na stałe lato zima ?
Jeżeli chodzi o kamery to polecam autowrzuta.pl Lektury na miesiąc
Komentarz
-
-
Panowie. Miał ktoś taki przypadek z Mio358. Karta pamięci sama wyskoczyła z kamerki w nocy. Znalazłem karte na ziemi ale próba jej wsadzenia kończy się jej "wypluciem" . Tzn. Klika klika ale coś nie chce zaskoczyć i wyrzuca mi kartę z urządzenia. Jakby jakaś zapadka nie łapała. Spotkał się ktoś z czymś takim ?
Komentarz
-
Komentarz