montaż radia swing w O2FL

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bill
    Classic
    • 2012
    • 29

+1
  • DANIEL1987
    Rider
    • 2010
    • 286

witam.zamówiłem skodzianke na listopad z radiem swing za 1600zl.Duzo forumowiczów pisało mi o tym ze poza salonem mozna to radio kupic za 800-900zl. ponarzekalem w salonie i mam mozliwosc taka ze salon wymontuje radio jak przyjedzie na salon .czy to oznacza ze bede mial gotowa instalacje do samodzielnego montazu tego radia ,zdejme ramkę wepne kostke iso i antene radiową przykrece radio i juz bedzie wszystko działać radio czujniki parkowania i termometr????czy trzeba cos kombinowac.A drugie pytanie:U kogo kupię nowe radio swing ,podajcie namiar na pewnego sprzedawcę
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=42786

Komentarz

• oolsztyniak
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 6650
      • Superb II combi (3T5)
      • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

No i pytanie czy nie stracisz gwarancji jeśli radio zamontujesz nie w ASO ...
      Była O2 RS 190 km / 436 Nm
      Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• PAOLO ESCO
        RS
        • 2009
        • 6626
        • Volkswagen
        • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez oolsztyniak
        No i pytanie czy nie stracisz gwarancji jeśli radio zamontujesz nie w ASO ...
        spokooooo możesz kupić używaną lub nową z allegro i zamontować w ASO i po sprawie wtedy będzie ok, chyba że ASO zechce fakturę zakupu :roll: ale zawsze można się z nimi dogadać by nie robili problemów.
        PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

Zamieszczone przez DANIEL1987
          .czy to oznacza ze bede mial gotowa instalacje do samodzielnego montazu tego radia ,zdejme ramkę wepne kostke iso i antene radiową przykrece radio i juz bedzie wszystko działać radio czujniki parkowania i termometr????
          Tak, opuszczą Ci 1600?

Komentarz

• DANIEL1987
            Rider
            • 2010
            • 286

opuszcza :lol: a przeciez jak oryginalne radio wepnę w gotowa instalacje to czemu mieliby gwarancje cofnąć?? a kolego kros12 jesteś pewnien ze nie trzeba bedzie nic programować????a jak to jest z pinem no i gdzie kupic to radio poza salonem pewnie i tanio

Komentarz

• kropeck
              RS
              • 2009
              • 2319
              • Octavia II (1Z3)
              • BLF 1.6 FSI 115 KM

DANIEL1987, ja mam jeszcze dwie sztuki do sprzedania - ściągnięte z auta max 2 tygodnie temu. W tym samochodach Grygy montował Columbusy. http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=40438
              Pozdrawiam,
              Michał

Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)

Komentarz

Radio wyrwiesz na allegro lub u nas na forum, musisz poszukać. Ty to zrobiłeś dobry deal Bo będziesz miał 2 anteny, normalnie jak zamówisz auto bez radia to masz jedna.
                Co do instalacji to mowie Ci wszystko jest P&P, małpa sobie poradzi. Wpinasz kostkę i gotowe. A może szarpniesz się a Bolero? Za 1600 na luzie kupisz Bolero, a to już się prezentuje, do tego slot na karty SD i zmieniarka na 6 płyt

Komentarz

• kropeck
                  RS
                  • 2009
                  • 2319
                  • Octavia II (1Z3)
                  • BLF 1.6 FSI 115 KM

MOŻE będę miał Bolera w sprzedaży za 1300zł - muszę dogadać się z dostawcą :-)
                  Pozdrawiam,
                  Michał

Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)

Komentarz

• arekban
                    Ambiente
                    • 2010
                    • 208

Re: montaż radia swing w O2FL

witam.zamówiłem skodzianke na listopad z radiem swing za 1600zl.Duzo forumowiczów pisało mi o tym ze poza salonem mozna to radio kupic za 800-900zl. ponarzekalem w salonie i mam mozliwosc taka ze salon wymontuje radio jak przyjedzie na salon .czy to oznacza ze bede mial gotowa instalacje do samodzielnego montazu tego radia ,zdejme ramkę wepne kostke iso i antene radiową przykrece radio i juz bedzie wszystko działać radio czujniki parkowania i termometr????czy trzeba cos kombinowac.A drugie pytanie:U kogo kupię nowe radio swing ,podajcie namiar na pewnego sprzedawcę
                    Czy warto Ci kombinować zyskując 500 czy 600 zł ?
                    Montując samodzielnie radio nie masz gwarancji na radio jak i głosniki. Może do tego dojść kodowanie sprzętu.
                    Rozumiem gdybyś chciał włożyć coś lepszego, ale wyminiać Swinga na Swinga - wg mnie totalnie bez sensu...

Komentarz

• DANIEL1987
                      Rider
                      • 2010
                      • 286

oplaca sie bo zostane mi kasa aby dolozyc do opon zimowych :P a do bolera to nie trzeba czasem ramki drugiej??a to juz koszta...mam ambiente srebrna i climatic

Komentarz

• Yarwa
                        Elegance
                        • 2010
                        • 915
                        • BMW

ramka ze swinga jest taka sama jak do bolero

Komentarz

• DANIEL1987
                          Rider
                          • 2010
                          • 286

jesli taka sama to fajnie a czy z instalacja bolero bedzie tak samo latwo bez zadnych komplikacji?kostka ISO ,antena 4srubeczki i wszycho działa ? zeby nie bylo jakichs problemow z odkodowaniem,i wyswietlaniem wszystkiego,zeby jakies bledy mi nie wyskoczyly.

Komentarz

jesli taka sama to fajnie a czy z instalacja bolero bedzie tak samo latwo bez zadnych komplikacji?kostka ISO ,antena 4srubeczki i wszycho działa ? zeby nie bylo jakichs problemow z odkodowaniem,i wyswietlaniem wszystkiego,zeby jakies bledy mi nie wyskoczyly.
                            Jest dokładnie tak samo, zakładałem u siebie i swinga i bolero. Żadnego kodowania nie trzeba. Jeśli rzeczywiście wyciągną Ci radio jak auto będzie już wyprodukowane, to nawet jakbyś miał wymienić na swinga za 900zł to i tak warto. 700zł które zaoszczędzimy można wydać na multi kiere lub BT

Co do gwarancji, to ja unikam jakichkolwiek kontaktów z ASO. Naprawiając jedno zepsują drugie... także gwarancja przydaje się tylko na poważne awarie.

Komentarz

• DANIEL1987
                              Rider
                              • 2010
                              • 286

i takie bolero odrazu po wpieciu wyswietli mi czujniki parkowania i temperature a jak to jest z pinem....po pierwszym uruchomieniu radia wyswietla sie klawiatura,wpisuje zatwierdzam i juz ciesze sie radiem?

Komentarz

• grajewiak
                                Rider
                                • 2010
                                • 582
                                • Jeep

i takie bolero odrazu po wpieciu wyswietli mi czujniki parkowania i temperature a jak to jest z pinem....po pierwszym uruchomieniu radia wyswietla sie klawiatura,wpisuje zatwierdzam i juz ciesze sie radiem?
                                Dokładnie u mnie tak było. Z tą różnicą, że nie mam klimatronica więc nie ma temperatury.
                                Jest: Toyota Corolla 1.8 VVT-i, Jeep Grand Cherokee Overland 4x4 3.6L V6
                                Była: Octavia II FL 1.2 TSI,

Komentarz

• Mihau
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 7461
                                  • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Tak dokładnie. Jeżeli chodzi o zmianę Swing z O2FL i Bolero z O2FL to wszystko jest P&P, żadnego kombinowana z ramkami. Robiłem taką zamianę u siebie i wszystko spoko
                                  Na Bolero temperatury i godziny nie pokazuje. A co do kodu jest dokładnie tak jak napisałeś. Pierwsze uruchomienie, wpisujesz kod i wszystko działa.
                                  O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• DANIEL1987
                                    Rider
                                    • 2010
                                    • 286

wiec prosze o kontakt na PW kogos kto ma nowke bolero i wystawi mi fakture vat na nie tak zebym odpisal sobie po kupnie auta bo kupuje z kratka

Komentarz

• Mihau
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 7461
                                      • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

DANIEL1987, zamieść ogłoszenie w odpowiednim dziale i na pewno coś się znajdzie http://forum.octaviaclub.pl/viewforum.php?f=11

Ja kupiłem radio przez forum. Poszukaj też na allegro. Jakbyś znalazł Bolero z S2 to jedyne co to dochodzi Ci kupno rami pod Columbusa.

Komentarz

• DANIEL1987
                                        Rider
                                        • 2010
                                        • 286

a co to znaczy bolero z s2???bo nie zaglebialem sie na temat bolero jeszcze

Komentarz

• Mihau
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 7461
                                          • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Bolero z S2 czyli Superba 2 ma kształt jak Columbus do O2FL i do niego trzeba dokupić ramkę. Radia różnią się tylko kształtem i numerem seryjnym ale funkcje mają identyczne, bo ktoś na forum montował Bolero z Superba do Octavii i wszystko działało

Komentarz

• DANIEL1987
                                            Rider
                                            • 2010
                                            • 286

Kolego Mihau ajakie teraz radio masz???bolero???jak sie sprawuje???na ori naglosnieniu 8glosnikow?????jak to gra???? ile mozna dac za bolero??

Komentarz

• Mihau
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 7461
                                              • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Ja mam Bolero z O2FL. Kupiłem za 1000 zeta (jak kupiłem miało 2m-ce), a tak naprawdę za 100 zeta, bo swojego Swinga sprzedałem za 900 zeta. Sprawuje się bardzo dobrze. Mam podpiętego iPoda 8gb poprzez złącze MDI, kartę SDHC 8gb i wszystko bardzo dobrze się sprawuje. Wydaje mi się, że Bolero ma troszkę inne nastawy dźwięków w porównaniu do Swinga ale wszystko da się ustawić. Działa całkiem szybko, można normalnie skakać po folderach. Ja jestem bardzo zadowolony. A co do grania to nie jestem jakimś audiofilem i mi osobiście wystarcza to co jest.

Komentarz

• DANIEL1987
                                                Rider
                                                • 2010
                                                • 286

to cena ladna.moze masz namiar na tego sprzedawcę to bym go spytal czy wiecej nie ma

Komentarz

• Mihau
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 7461
                                                  • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Kupiłem od osoby, która zamieniła Bolero na Columbisa więc miałem sporego farta, że akurat za tyle chciała sprzedać. W między czasie obserwowałem Bolero z S2 na allegro za chyba 1150 zł ale nie miałem pewności wtedy czy wszystko będzie działało prawidłowo i nie kupiłem go.

Komentarz

Pracuję...