montaż radia swing w O2FL

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zaczo
    Drive
    • 2010
    • 41

Daniel1987 Ja mam właśnie Bolero z S2. Kupiłem na alledrogo za niecałe 1100zł (oczywiście bez faktury) Radio było używane 2 miesiące. Dokupiłem tylko ramkę (tak jak koledzy pisali potrzebowałem w tym wypadku ramki od Columbusa), wsadziłem radio, wklepałem PIN i...śmiga do dzisiaj aż miło A ; Powiem Ci, że Bolero z S2 jest jeszcze ładniejsze niż do Octavii, bardziej eleganckie Jeśli chodzi o funkcje to wszystko śmiga tak jak w Bolero z Octavii i to bez żadnego kodowania. Jakbyś nie znalazł do Octavii to spokojnie możesz brać z S2+ramka. Na pewno będziesz zadowolony.
    Skoda Octavia 2 FL 1.4 TSI Elegance

Komentarz

• DANIEL1987
      Rider
      • 2010
      • 286

a skąd ramkę dorwać???bo w aso to cena pewnie będzie niewspółmierna do wartości
      PS>kolego Zaczo masz fele crateris???mozna jakies fotki lepsze na emaila tego dostac???chce obaczyc jak sie prezentuja bo takie same bede mial
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=42786

Komentarz

• zaczo
        Drive
        • 2010
        • 41

Zamieszczone przez DANIEL1987
        a skąd ramkę dorwać???bo w aso to cena pewnie będzie niewspółmierna do wartości
        Alledrogo lub to forum. Ja kupiłem tutaj. Daj ogłoszenie, że szukasz takiej ramki to może odpowiednią znajdziesz Poszukaj jednak najpierw na alle. Wpisz "skoda ramka" to wyskoczy Ci kilkaset wyników...następnie wystarczy poszukać takiej co by odpowiadała Tobie
        Skoda Octavia 2 FL 1.4 TSI Elegance

Komentarz

• Yarwa
          Elegance
          • 2010
          • 915
          • BMW

Zamieszczone przez DANIEL1987
          Zaczo masz fele crateris???mozna jakies fotki lepsze na emaila tego dostac???chce obaczyc jak sie prezentuja bo takie same bede mial
          tu w poniższym linku masz w dobrej jakości fotki octy w kolorze zaczo na craterisach. Kliknij którąkolwiek fotkę po lewej stronie to otworzy ci się galeria ze zdjęciami w dobrej jakości.
          Jak zjednoczyć miłośników silnika benzynowego - łagodnego i dynamicznego na wysokich obrotach oraz wielbicieli diesla - oszczędnego i mocnego przy niskich wskazaniach obrotomierza? Posadzić ich za kierownicą Skody Octavii 1.4 TSI ze skrzynią biegów DSG.

Komentarz

• Chris_M
            Ambiente
            • 2010
            • 108
            • Octavia II combi (1Z5)
            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez kross12
            Jest dokładnie tak samo, zakładałem u siebie i swinga i bolero. Żadnego kodowania nie trzeba.
            Skorzystam z okazji:
            Skąd się bierze kod do radia?
            3 dni temu odebrałem samochód z salonu, ale ani nikt mi kodu do radia nie przekazał, ani nie widzę go nigdzie w otrzymanych dokumentach!
            Pozdrowienia,
            Krzysztof

Komentarz

• Mihau
              RS
              • 2009
              • 7461
              • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Chris_M, no bo teraz sprzedawcy nie dają kodów do radio (znaczy zdarzają się tacy sprzedawcy co dają ale wyjątki). Sam się zdziwiłem jak pojechałem się dowiedzieć o mój. Majster w ASO powiedział, że może mi ściągnąć kod za 68 czy 78 zeta :shock: a jeżeli bym kupił radio poza zamówieniem samochodu to bym dostał dopiero. Ogólnie dla mnie to żenua, bo płacisz za samochód powiedzmy 50-60k i więcej, a musisz jeszcze dopłacać za jakiś zasrany kod do radio
              O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• Chris_M
                Ambiente
                • 2010
                • 108
                • Octavia II combi (1Z5)
                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Wkurzające!
                Będę musiał przetestować mojego sprzedawcę. Jak mi nie da kodu, to będziemy się gniewać.
                A może nawet napiszę do UOKiK z zapytaniem o ich opinię w tej sprawie.
                Pozdrowienia,
                Krzysztof

Komentarz

Chris_M, zobacz czy nie masz w instrukcji kodu, chyba nawet jest na miejsce w książeczce.

Komentarz

• Chris_M
                    Ambiente
                    • 2010
                    • 108
                    • Octavia II combi (1Z5)
                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Nigdzie kodu nie znalazłem, jedynie w instrukcji do radioodtwarzacza jest opisane jak kod zabezpieczający wprowadzać i nic więcej.
                    Pozdrowienia,
                    Krzysztof

Komentarz

• Langusta
                      RS
                      • 2010
                      • 1866
                      • Seat

Witam, tez kodu do radia nie dostalem.
                      Pozdrawiam Zbigniew // OI FL __ OII FL // SIMPLY CLEVER

Komentarz

• loyd
                        RS
                        • 2010
                        • 2342

Zamieszczone przez Chris_M
                        Wkurzające!
                        Będę musiał przetestować mojego sprzedawcę. Jak mi nie da kodu, to będziemy się gniewać.
                        A może nawet napiszę do UOKiK z zapytaniem o ich opinię w tej sprawie.
                        UOKiK się nie zajmuje sprawami indywidualnymi konsumentów. Od tego jest powiatowy rzecznik konsumentów którego wszytscy olewają ciepłym moczem ...

Komentarz

• Chris_M
                          Ambiente
                          • 2010
                          • 108
                          • Octavia II combi (1Z5)
                          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez loyd
                          UOKiK się nie zajmuje sprawami indywidualnymi konsumentów.
                          Jeśli jest to decyzja firmy Skoda-Auto Polska, to UOKiK się tym zainteresuje.
                          Jeśli jest to samowolna decyzja dealera, to myślę, że sobie z nim poradzę.
                          Pozdrowienia,
                          Krzysztof

Komentarz

• kropeck
                            RS
                            • 2009
                            • 2319
                            • Octavia II (1Z3)
                            • BLF 1.6 FSI 115 KM

Mihau, Chris_M, ale jak się zastanowić, to dobra to metoda. Gdyby Wam ktoś buchnął radio, to gdyby przypadkiem ktoś sobie zostawił karteczkę z numerem przyklejoną do radia, to radio jest gotowe dla złodzieja i nie do wykrycia. A tak - po pin TRZEBA się zgłosić do salonu, gdzie od razu przyjeżdża policja jeśli po wpisaniu numeru seryjnego radia do systemu wyjdzie, ze kradzione. Oczywiście faktycznie do dupy, gdy chcecie sprzedać, ale generalnie jest to Wam na rękę. Choć i ja do dziś myślę, że to moje ryzyko czy go posiadam czy nie. Tylko szkoda, że skoro już trzeba się po ten PIN pofatygować, to trzeba za to płacić.
                            Pozdrawiam,
                            Michał

Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)

Komentarz

• piotrek_gdy
                              RS
                              • 2008
                              • 7723
                              • Volkswagen
                              • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez kropeck
                              po pin TRZEBA się zgłosić do salonu
                              kropeck, to tylko marzenie i utrudnienie dla użytkowników
                              przeciętny pan Zdzisiu zrobi ci to za 50 czy 100peelenów bez żadnego problemu i na alledrogo kupisz to samo radio z kodem
                              przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• Chris_M
                                Ambiente
                                • 2010
                                • 108
                                • Octavia II combi (1Z5)
                                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez kropeck
                                A tak - po pin TRZEBA się zgłosić do salonu, gdzie od razu przyjeżdża policja jeśli po wpisaniu numeru seryjnego radia do systemu wyjdzie, ze kradzione.
                                Zacznijmy od tego:
                                Czy w moich dokumentach otrzymanych od dealera jest gdzieś podany numer seryjny radia?
                                Bo jeśli nie, to nawet nie ma jak wprowadzić do systemu numeru tego skradzionego radia.
                                A poza tym, czy w ogóle ktoś zajmuje się prowadzeniem takiego rejestru skradzionych radioodbiorników?
                                Pozdrowienia,
                                Krzysztof

Komentarz

• kropeck
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 2319
                                  • Octavia II (1Z3)
                                  • BLF 1.6 FSI 115 KM

Chris_M, po podłączeniu się komputerem do Twojego radia (dosłownie, to do auta, ale wchodzę w sterownik radia) otrzymuję jego numer seryjny. Poza tym jest on na naklejce na radio (jak go odkręcisz i wyjmiesz, to na boku jest naklejka).
                                  A wszystkie dane o pojeździe (wraz z modelami sterowników, numerem seryjnym radia, VIN'em i innymi pierdołami) są zapisane w bazie SKODA. I jak Ci buchną auto, to pierwsze lecisz na policję, a drugie lecisz do SKODA zgłosić ten fakt - oni to zapisują w swoim systemie. Chyba, ze policja to robi za Ciebie, ale tego niestety nie wiem.
                                  Pozdrawiam,
                                  Michał

Komentarz

• Yarwa
                                    Elegance
                                    • 2010
                                    • 915
                                    • BMW

Mihau, Chris_M, ale jak się zastanowić, to dobra to metoda. Gdyby Wam ktoś buchnął radio, to gdyby przypadkiem ktoś sobie zostawił karteczkę z numerem przyklejoną do radia, to radio jest gotowe dla złodzieja i nie do wykrycia
                                    Jaka tam dobra metoda, jak ktoś jest idiotą i w aucie będzie trzymał tą karteczkę to jego problem. Tak samo jak ktoś jest idiotą i sobie trzyma PIN do karty debetowej razem z kartą w portfelu, który mogą mu ukraść albo naklejony z tyłu np. obudowy komórki PIN do karty SIM.
                                    Cokolwiek kupujesz dostajesz do tego PIN, ponieważ dany przedmiot jest twój, a tutaj wydajesz kilka tysięcy za radio i nie dają ci kodu. Paranoja.
                                    Ja bynajmniej w VW dostałem kartę formatu karty kredytowej na której był wpisany kod PIN do radio - ale to było 3 lata temu, może polityka się zmieniła (radio montowane fabrycznie). I wcisnęli mi to w ręce razem z książką serwisową, a wcześniej nawet nie pomyślałem żeby się upominać o PIN.

PS. kropeck to tylko moje osobiste zdanie i nie było moim zamiarem urażenie Ciebie w jakikolwiek sposób, odpowiadając na twój post.

Komentarz

• kropeck
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 2319
                                      • Octavia II (1Z3)
                                      • BLF 1.6 FSI 115 KM

Zamieszczone przez Yarwa
                                      Ja bynajmniej w VW dostałem kartę formatu karty kredytowej na której był wpisany kod PIN do radio - ale to było 3 lata temu, może polityka się zmieniła (radio montowane fabrycznie). I wcisnęli mi to w ręce razem z książką serwisową, a wcześniej nawet nie pomyślałem żeby się upominać o PIN.

PS. kropeck to tylko moje osobiste zdanie i nie było moim zamiarem urażenie Ciebie w jakikolwiek sposób, odpowiadając na twój post.
                                      Wcale się nie urażam (chyba, że gdzieś nie doczytałem, a dopisałeś: "ch**u" ) - zgadzam się z Twoją opinią. Natomiast tak jak wspomniałem - jeśli już nie chcą się dzielić tym kodem ze "względów bezpieczeństwa", to niech uzyskanie tego kodu będzie za darmo.
                                      Pozdrawiam,
                                      Michał

Komentarz

• loyd
                                        RS
                                        • 2010
                                        • 2342

Zamieszczone przez loyd
                                        UOKiK się nie zajmuje sprawami indywidualnymi konsumentów.
                                        Jeśli jest to decyzja firmy Skoda-Auto Polska, to UOKiK się tym zainteresuje.
                                        Jeśli jest to samowolna decyzja dealera, to myślę, że sobie z nim poradzę.
                                        UOKiK nie zajmuje się sprawami indywidualnymi tylko zbiorową ochroną konsumentów.

Gdyby tak UOKiK uznał, że brak kodów PIN narusza zbiorowy interes konsumentów to pewnie by interweniował, a tak to pozostaje Ci powiatowy rzecznik.

Komentarz

• Chris_M
                                          Ambiente
                                          • 2010
                                          • 108
                                          • Octavia II combi (1Z5)
                                          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez loyd
                                          Gdyby tak UOKiK uznał, że brak kodów PIN narusza zbiorowy interes konsumentów to pewnie by interweniował, a tak to pozostaje Ci powiatowy rzecznik.
                                          Czy uważasz, że interes nabywców samochodów marki Skoda nie jest zbiorowym interesem konsumentów?
                                          Pozdrowienia,
                                          Krzysztof

Komentarz

• kropeck
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 2319
                                            • Octavia II (1Z3)
                                            • BLF 1.6 FSI 115 KM

Chris_M, wiesz. Ile osób z tych wszystkich, które kupują auto potrzebują PIN'u do radia - 2%? Tak naprawdę to nie jest jakoś specjalne utrudnianie życia klientom. Gdyby ktoś wystąpił z pismem, które ma iść do UOKIK, to pewnie i bym się podpisał, ale sam na pewno nawet nie pomyślałbym o takiej inicjatywie (nawet wiedząc, że taka opcja istnieje).
                                            Pozdrawiam,
                                            Michał

Komentarz

• loyd
                                              RS
                                              • 2010
                                              • 2342

Zamieszczone przez loyd
                                              Czy uważasz, że interes nabywców samochodów marki Skoda nie jest zbiorowym interesem konsumentów?
                                              Zanim zaczniesz stosować wykładnie "językowo - gminną" zaczerpnij chociaż trochę wiedzy w internecie (nie namawiam do czytania ustawy):

Z naruszeniem zbiorowych interesów konsumentów mamy do czynienia wówczas, gdy bezprawna praktyka przedsiębiorcy dotyka pewnej grupy (np. klientów danego przedsiębiorcy) lub nieograniczonej liczby konsumentów, zagrażając interesom każdego konsumenta będącego lub mogącego być potencjalnie kontrahentem przedsiębiorcy – to znaczy potencjalnie każdy może zostać przez nią poszkodowany.

Komentarz

• Chris_M
                                                Ambiente
                                                • 2010
                                                • 108
                                                • Octavia II combi (1Z5)
                                                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez loyd
                                                http://www.uokik.gov.pl/zbiorowe_interesy_konsumentow.php
                                                Link, który podałeś dowodzi, że moja interpretacja była prawidłowa.
                                                Czyli jeśli dealer z powodu swojego "widzimisię" odmówi mi udostępnienia kodu, to nie jest zbiorowym interesem konsumentów, ale jeśli jest to decyzja importera, dotycząca wszystkich kupujących samochody danej marki, to jak najbardziej jest to zbiorowy interes konsumentów.
                                                Pozdrowienia,
                                                Krzysztof

Komentarz

• loyd
                                                  RS
                                                  • 2010
                                                  • 2342

No to pisz do UOKiK'u listy w sprawie kodu PiN.

Komentarz

• kropeck
                                                    RS
                                                    • 2009
                                                    • 2319
                                                    • Octavia II (1Z3)
                                                    • BLF 1.6 FSI 115 KM

Zamieszczone przez Mihau
                                                    Ja mam Bolero z O2FL. (...) Wydaje mi się, że Bolero ma troszkę inne nastawy dźwięków w porównaniu do Swinga ale wszystko da się ustawić. Działa całkiem szybko, można normalnie skakać po folderach. Ja jestem bardzo zadowolony. A co do grania to nie jestem jakimś audiofilem i mi osobiście wystarcza to co jest.
                                                    OK, no to teraz ja - miałem STREAM'a, miałem SWING'a, teraz mam BOLERO.
                                                    O Streamie nie będę się wypowiadał, bo to nie ten wątek, ale absolutnie na niego nie narzekałem (poza tym, że nie miałem w nim odtwarzacza mp3). SWING, to już była spora różnica, bo ekran ciemny, odtwarzacz mp3, możliwość podłączenia MDI itd. No i grało lepiej. SWING poleciał do mojego wujka do auta (wcześniej będzie robione miał przyciski na czerwono) :-)
                                                    BOLERO zaskoczyło mnie kilkoma rzeczami, z których głównie odtwarzacz mp3 - czy to z karty czy to z płyty. W SWING'u miałem płytkę z mp3'kami i grało dobrze, nic się nie zacinało, ale przeskok do kolejnego utworu nie był problemem, ale inny katalog, bądź kilka utworów do przodu, to tak ze 4-5 sekund przerwy. W BOLERO tego nie ma - ma się wrażenie, że czy inny katalog, czy inny utwór, to przycisk PHONE, czyli w tłumaczeniu na nasze: MUTE :-) wycisza dźwięk :-) ukazuje się ikonka przekreślonego głośnika :-) I można nawet zmniejszyć bądź zwiększyć jasność ekranu :-) No i wbudowana zmieniarka na 6 płyt... :-)

Brakuje tylko odtwarzacza plików AVI :-) albo CHOCIAŻ przeglądarki plików JPG :-)
                                                    Pozdrawiam,
                                                    Michał

Komentarz

Pracuję...