montaż radia swing w O2FL

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

W związku z tym że zamówiłem auto bez radia, posiadam tylko jedną antenę o czym przy każdym autoscanie informuje mnie radio

Na jeden z aukcji na Allegro znalazłem adapter antenowy który rozwiązuje problem.

Dzisiaj dotarł do mnie kabelek, który jak się okazało jest robiony metodą homemade :evil:
    Nie narzekałbym gdyby jakość kabla była w porządku ale to co do mnie dotarło to jakiś żart. Splecione 3 kable splecione i oklejone taśma izolacyjna (która już się odkleja) a wszystko to za 60zł

Wieczorem dodam fotki tego "fabrycznie nowego" adaptera, sprzedawca jest na tyle chytry że skubie nawet kilka zł na przesyłce....

Poniżej zamieszczam odpowiedz CARSYSTEM na mój negatywny komentarz:

"Widzisz co kupowales na zdjeciu ,skoro wszystko drogo czy ktos kazal ci idio**o kupowac ?? "

"Dla mnie ten pan to kret**** , wszystko co mamy jest za drogo a mimo to kupuje , moze ma problemy emoclonalne i szuka partnerow do konwersacji :-////// MASAKRA !!!!!!!!!! "

Jak widać poziom intelektualny tego Pana sięgnął dna, przestrzegam przed zakupami w carsystem - pomyśleć że przez chwilę chciałem kupić BT u nich...

Komentarz

• grajewiak
      Rider
      • 2010
      • 582
      • Jeep

Zamieszczone przez kross12
      W związku z tym że zamówiłem auto bez radia, posiadam tylko jedną antenę o czym przy każdym autoscanie informuje mnie radio

Na jeden z aukcji na Allegro znalazłem adapter antenowy który rozwiązuje problem.

Dzisiaj dotarł do mnie kabelek, który jak się okazało jest robiony metodą homemade :evil:
      Nie narzekałbym gdyby jakość kabla była w porządku ale to co do mnie dotarło to jakiś żart. Splecione 3 kable splecione i oklejone taśma izolacyjna (która już się odkleja) a wszystko to za 60zł

Wieczorem dodam fotki tego "fabrycznie nowego" adaptera, sprzedawca jest na tyle chytry że skubie nawet kilka zł na przesyłce....

Poniżej zamieszczam odpowiedz CARSYSTEM na mój negatywny komentarz:

"Widzisz co kupowales na zdjeciu ,skoro wszystko drogo czy ktos kazal ci idio**o kupowac ?? "

"Dla mnie ten pan to kret**** , wszystko co mamy jest za drogo a mimo to kupuje , moze ma problemy emoclonalne i szuka partnerow do konwersacji :-////// MASAKRA !!!!!!!!!! "

Jak widać poziom intelektualny tego Pana sięgnął dna, przestrzegam przed zakupami w carsystem - pomyśleć że przez chwilę chciałem kupić BT u nich...
      No ja miałem u nich kupić ten adapter bo mam ten sam problem.
      Dzięki za info co to za cudo.
      Jest: Toyota Corolla 1.8 VVT-i, Jeep Grand Cherokee Overland 4x4 3.6L V6
      Była: Octavia II FL 1.2 TSI,

Komentarz

grajewiak, bez problemu sam sobie zrobisz taki adapter za 10-15zł
        Poza tym na pewno będzie lepiej wykonany niż to badziewie które mi przysłali.

Komentarz

• grajewiak
          Rider
          • 2010
          • 582
          • Jeep

A tak z ciekawości, zamontowałeś to u siebie? Jak zamontujesz daj znać czy autoscan przestał pisać błędy o 2 antenie.
          Jest: Toyota Corolla 1.8 VVT-i, Jeep Grand Cherokee Overland 4x4 3.6L V6
          Była: Octavia II FL 1.2 TSI,

Komentarz

grajewiak, nie założyłem tego jeszcze i nie wiem czy ten shit zakładać.
            Poza tym nie mam VAGa żeby sprawdzić czy nadal są błędy, ale podejrzewam że powinno być już ok. Tak czy inaczej liczyłem że będzie to ORI kabelek a okazało się że to jakiś fabrycznie nowy homemade.

Komentarz

• Enriquez
              RS
              • 2009
              • 7685
              • Superb III (3V3)

kross12,

Ale chyba możesz im to odesłać. Do 10 dni bez podania przyczyny, no chyba że sprzedaż przez allegro nie podchodzi pod sprzedaż przez internet hmmm...

Z drugiej strony jak już to masz, to może warto to po prostu poprawić, przelutować porządnie, zatopić w koszulce termokurczliwej. W sumie złączki masz, kabelki masz. No, że utopiłeś 60 PLN to z drugiej strony na biednego nie trafiło

Też miałem kiedyś opory przed zakładaniem czegoś nie ori, nie nowego, nie z ASO. Kaman, albo samochód jest dla Ciebie, albo żyjesz dla samochodu. Ma działać. Tego kabla przecież nie będzie widać. A w ASO za niego pewnie parę stówek trzeba by wydać o ile w ogóle jest. Pewnie powiedzą że się panie nie da
              Pozdrawiam
              Marcin

Komentarz

• macluke
                Elegance
                • 2010
                • 875

Zamieszczone przez Enriquez
                Ale chyba możesz im to odesłać. Do 10 dni bez podania przyczyny, no chyba że sprzedaż przez allegro nie podchodzi pod sprzedaż przez internet hmmm...
                Jeżeli kupujesz na Allegro, to tez nie zawsze masz prawo zwrotu. Nie masz tego prawa, jeżeli kupowałes na licytacji. Natomiast jeżeli kupowałeś na zasadzie 'kup teraz' i od firmy - jak najbardziej.

Teoretycznie można też powalczyć o prawo zwrotu kupując od osoby fizycznej (nie firmy), ale musi być to przedmiot nowy, ale to jest inny temat.

Sporo takich dyskusji było w internecie, na przykład tutaj:

Komentarz

• Langusta
                  RS
                  • 2010
                  • 1866
                  • Seat

Zamieszczone przez Enriquez
                  kross12,

Z drugiej strony jak już to masz, to może warto to po prostu poprawić, przelutować porządnie, zatopić w koszulce termokurczliwej. W sumie złączki masz, kabelki masz. No, że utopiłeś 60 PLN to z drugiej strony na biednego nie trafiło

Też miałem kiedyś opory przed zakładaniem czegoś nie ori, nie nowego, nie z ASO. Kaman, albo samochód jest dla Ciebie, albo żyjesz dla samochodu. Ma działać. Tego kabla przecież nie będzie widać. A w ASO za niego pewnie parę stówek trzeba by wydać o ile w ogóle jest. Pewnie powiedzą że się panie nie da
                  Ale czy aż tak jest potrzebny ten kabelek antenowy do radia. Moje radio gra bezproblemowo
                  Pozdrawiam Zbigniew // OI FL __ OII FL // SIMPLY CLEVER

Komentarz

• macluke
                    Elegance
                    • 2010
                    • 875

kross12, wasza wymiana maili musiała być równie interesująca, jak odpowiedź sprzedawcy na Twój komentarz do aukcji
                    Masz te zdjęcia chałupniczego kabelka? :lol:

Komentarz

• gregorbzykbzyk
                      Classic
                      • 2011
                      • 13

Witam,

wrócę troche do tematu zmiany radia.

Jeżeli kupiłem radio używane (bolero), a mam nowy samochód zakupiony bez radia, czy poza wbiciem PIn-u po montażu musze jakoś rozkodować radio?

Pozdrawiam i dzięki za pomoc

Komentarz

gregorbzykbzyk, nie

Komentarz

• Enriquez
                          RS
                          • 2009
                          • 7685
                          • Superb III (3V3)

powinieneś w Cangatewayu zaznaczyć, że jest radio. Oczywiście bez tego też będzie działać, ale wygenerują się błędy kodowania.
                          Pozdrawiam
                          Marcin

Komentarz

• gregorbzykbzyk
                            Classic
                            • 2011
                            • 13

Czyli bez wizyty w ASO się nie obędzie :?:

Komentarz

• Enriquez
                              RS
                              • 2009
                              • 7685
                              • Superb III (3V3)

podjedź na poznański spot, to Ci chłopaki ogarną temat.
                              Pozdrawiam
                              Marcin

Komentarz

• _QMAN_
                                Drive
                                • 2011
                                • 93

Witam, podepnę się pod temat.
                                Idę jutro zamawiać swoją wymarzoną Octavkę II przed FL, byłem zdecydowany na SWING'A, ale po przeczytaniu wątku zastanawiam się nad zakupem auta bez radia i dokupieniu BOLERO z jakiegoś innego źródła.
                                W pakiecie optimum będzie dodatkowo 6 głośników więc nie powinno być tragicznie.

Pytanie 1 - czy jak wezmę autko bez radia, za bagatela 1600 PLNów, to wszystko będzie dostosowane do tego BOLERO (czy będzie cała instalacja radiowa) i jak pojadę z nim do ASO to zrobią to bez problemu?
                                Pytanie 2 - ile kosztuje montaż BOLERO w ASO (korzystał już ktoś)? oraz jaki jest czas montażu? (na miejscu?)
                                Pytanie 3 - czy będzie trzeba dokupywać jakąś ramkę do radia czy będzie ona z radiem?

Pozdrawiam i czekam na szybką odpowiedź, bo jutrzejszy dzień zbliża się wielkimi krokami, a nie chciałbym mieć dodatkowych problemów po zakupie autka.

* MOJA CZARNA PERŁA *

Komentarz

• bohen
                                  L&K
                                  • 2009
                                  • 1260
                                  • Audi
                                  • CCZA 2.0 TSI RS 200 KM

Ad. 1 - wszystko będziesz miał przygotowane. Nie wiem tylko jak jest z drugą anteną w Tourze, ale chyba jej nie montują także luz.
                                  Ad. 2 - jak dobrze zagadasz to zamontują ci je za darmo przed odbiorem auta.
                                  Ad. 3 - jak kupisz Bolero z Octavii to zmiana ramki nie będzie potrzebna.

Komentarz

• _QMAN_
                                    Drive
                                    • 2011
                                    • 93

No to chyba już wszystko jasne? Raczej wezmę bez radia, jeżeli nie ma żadnych ukrytych haczyków przy montażu swojego radia.

* MOJA CZARNA PERŁA *

Komentarz

• innova
                                      Rider
                                      • 2011
                                      • 554

Zamieszczone przez _QMAN_
                                      No to chyba już wszystko jasne? Raczej wezmę bez radia, jeżeli nie ma żadnych ukrytych haczyków przy montażu swojego radia.
                                      dowiedz się czy przypadkiem przy konkretnym typie radia fabryka nie dokłada drugiej anteny (tej szybowej), która może przydać się w przyszłości (można ja zagonić do TV po małych przeróbkach albo wywalić tą dachową) a której założenie samodzielne zajmuje sporo czasu i pochłania również trochę kosztów. Jak dokłada antenę to ja bym dołożył fabryce pieniądza
                                      --------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                      Sprzedam multikabel VAG 10.6.4/11.2/11.3 Millenium/11.6 Millenium, VAG 12.12. Wszelkie informacje na e-mail. Cena z wysyłką 170PLN. MPPS v12 cena z wysyłką 130PLN

Komentarz

_QMAN_, Tour wychodzi bez drugiej anteny, nowe radio możesz założyć sam no chyba że masz problem z wykręceniem 4 śrub i wpięciem dwóch kostek

Komentarz

• innova
                                          Rider
                                          • 2011
                                          • 554

Zamieszczone przez kross12
                                          Tour wychodzi bez drugiej anteny
                                          racja kross12,
                                          zapomniałem że Tour to taka Octavia przed FL
                                          cały mój pomysł z fabryczną anteną na szybie upada,

pozostaje tylko własna inicjatywa jak u mnie.
                                          --------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                          Sprzedam multikabel VAG 10.6.4/11.2/11.3 Millenium/11.6 Millenium, VAG 12.12. Wszelkie informacje na e-mail. Cena z wysyłką 170PLN. MPPS v12 cena z wysyłką 130PLN
                                          _______________________________________

Komentarz

• GUAPA
                                            Drive
                                            • 2011
                                            • 59

Witam.
                                            Podpinam się. Też zamierzam kupić Octavię ale Toura Combi nowego i chciałem do niego dokupić z innego źródła Bolero (to podstawowe na karty SD). Też zamówiłem Toura z pakietem premium, więc jest 6 głośników. Powiedzcie, może ktoś, kto już zamontował to radyjko, czy wszystko działa bez problemów? Czy czyta karty SD, czy gra ładnie itp.
                                            Dzięki
                                            Moja platynka!!

Komentarz

• Ayu
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 4154

Miałem Bolero w serii, co prawda w innej wersji O2 ale działało bez problemów, gra i buczy, seryjne głośniki są jakie są, "filharmonii" nie będzie. Z odczytem karty SD Kingston 16 GB nie miałem problemu. Ale jak zrobisz podobnie jak kolega kowal2002 ( jego topic w dziale "nasze instalacje") to taka konfiguracja gra tak, że szczęka opada! :szeroki_usmiech

Komentarz

• GUAPA
                                                Drive
                                                • 2011
                                                • 59

Zamieszczone przez hotrain
                                                Miałem Bolero w serii, co prawda w innej wersji O2 ale działało bez problemów, gra i buczy, seryjne głośniki są jakie są, "filharmonii" nie będzie. Z odczytem karty SD Kingston 16 GB nie miałem problemu.
                                                Pytałem o takie radyjko jednego ze sprzedających na allegro, który twierdzi, że na 99% będzie rozładowywać mi aku, ale można sobie ponoć z tym poradzić, mianowicie nalezy sprawdzic nr katalogowy sterownika Gateway . Po wymianie tego sterownika mozna montowac radyjka z wersji po FL ( BOLERO / COLUMBUS )
                                                Robiłeś coś takiego? Albo miałeś problemy z aku?
                                                Moja platynka!!

Komentarz

• Ayu
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 4154

GUAPA, ja mam FL więc nie miałem problemu, ale sterownik faktycznie trzeba sprawdzić, wtedy będzie wiadomo jak to wygląda bo bywały takie przypadki jak rozładowywanie akumulatora, nie kojarzę czy przez Bolero, ale Columbus na 100%.
                                                  Np. kolega Andrev3 ma Bolero w wersji przed FL i nie słyszałem o jakichkolwiek jego kłopotach z radiem.

Komentarz

• mina3
                                                    Classic
                                                    • 2010
                                                    • 25

Witam

Nie mogę nigdzie znaleźć informacji czy do Octavi 2Fl w zamówionej bez radia, w której chcę założyć SWING-a muszę oprócz przedmiotowego radia kupić jeszcze ramkę? Wysłałem zapytanie do sprzedawcy na allegro i ma on wątpliwości. Chciałbym uniknąć sytuacji podwójnych kosztów przesyłki.

Z góry dziękuję i pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...