Kupuj oryginał, będziesz miał pewność pełnej kompatybilności i niezawodnej pracy,żadnych trzasków z głośników, bezproblemowa współpraca z samochodem systemem audio, a bajery to max 10 % z nich kiedyż a może i nie wykorzystasz.
Bolero VS Columbus
Zwiń
X
-
kross12
Zamieszczone przez kropeckHIV. Otrzymasz ode mnie na PW informacje na tematy, które Cie interesują. Przestań proszę dublować posty w różnych wątkach.
Komentarz
-
Zamieszczone przez MihauZamieszczone przez HivCzym się różni starsze bolero(wyglądające jak columbus) od nowego montowanego choćby z octach ad. 2011?
Bolero Octavia
Obrazek
Bolero Superb
Obrazek
Bolero Superb MY2011
Obrazek
Też się zastanawiam na zmianą radia najbardziej podchodzi mi to z Superba jak dla mnie najładniejsze wizualnie.
Wyświetlacz wydaje się dużo większy niż w normalnym Bolero.
Więc intensywnie nad nim myślę
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Cinsongdzie znajde tego Grygiegowocek
Komentarz
-
-
Witam wszystkich,
jest to jeden z moich pierwszych postów, więc proszę o wyrozumiałość. Moja sytuacja wygląda tak, że do lutego czekam na odbiór mojej wymarzonej Octavii II FL, którą w konfiguratorze wyposażyłem w system 8 głośników (bez radioodtwarzacza) i o ile po wstępnych rozmowach z dealerem ustaliłem, że dostarczę im przed odbiorem auta radio Bolero a oni je zamontują, to teraz mocno interesuję się Columbus-em. Stąd moje wątpliwości czy instalacja audio nie będzie wymagała uzupełnień o dodatkowe elementy? Czy zakupując Columbus-a wystarczy je tylko podpiąć, czy nie będzie przypadkiem konieczne zmieniać anteny (wiem, że antena NAVI różni się od zwykłej - chyba, że się mylę).
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
kross12
Zamieszczone przez bohenJeśli masz ochotę zrobić to tak jak w fabryce to do wymiany jest antena dachowa + dodatkowy kabel antenowy do niej.
Komentarz
-
Zamieszczone przez kross12Co przerabiałem, mogę to podsumować - nigdy więcej
Ja ciagnalem wiazke od PDC + OPS, ciagnalem juz wiazke od haka, ciagnalem wiazke od glosnikow - jak ktos zaplaci mi za moja wiedze i czas - to to powtorze.Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bohendioda83, instalacja nie wymaga zmiany, wszystko jest p&p w przypadku użycia anteny GPS montowanej w desce rozdzielczej . Musisz jedynie kupić nowa ramkę i zakodować navi. Jeśli masz ochotę zrobić to tak jak w fabryce to do wymiany jest antena dachowa + dodatkowy kabel antenowy do niej.
Zamieszczone przez kross12Co przerabiałem, mogę to podsumować - nigdy więcej
Komentarz
-
-
kross12
Zamieszczone przez dioda83Nie przeraża mnie to specjalnie, lubię grzebać w aucie
Komentarz
-
witam,
odgrzebuję temat, ale uważam że to dobre miejsce zamiast tworzyć nowy wątek zupełnie niepotrzebnie.
Mam O2FL w wersji Elegance z listopada 2010. Fabrycznie siedzi w niej wówczas oferowany pakiet biznes czyli Bolero, GSM II i BT.
Postanowiłem zrobić swap na Columbusa 8)
VCDSa mam, antenę GPS - Fakrę - też mam bo została jak zamontowałem fabrycznego rekina z radio & GPS na dachu w swojej Audi A3
Czy to mi wystarczy? czyli zdejmuję ramkę konsoli, potem ramkę od Bolero, odkręcam radio, wyciągam, wkładam Columbusa z podpiętym GPSem (zakładam że da się tą Fakrę tam gdzieś upchać za radiem), zakładam ramkę konsoli z powrotem, koduję w VCDSie w sekcji Radio i w sekcji Telefonu, koniec ?06.09.2010 - zamówienie szarej elegantki
19.11.2010 - odbiór auta :-)
Komentarz
-
-
M4ciek, ramka konsoli do wymiany, antene GPSu moożesz zamontowac pod wyloty nawiewów albo koło prawego słupka, reszta to kodowaniekiedyś była seria TSI : 135KM/217Nm a potem było 156KM/267Nm
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=57585&start=0
teraz 240KM 4x4 Boxer turbo mruczek.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...350597#1350597
Komentarz
-
Komentarz