Kupuj oryginał, będziesz miał pewność pełnej kompatybilności i niezawodnej pracy,żadnych trzasków z głośników, bezproblemowa współpraca z samochodem systemem audio, a bajery to max 10 % z nich kiedyż a może i nie wykorzystasz.
Bolero VS Columbus
Zwiń
X
-
kross12
To ja się doklejam do koncertu życzeń i proszę żeby kolega przestał zakładać co chwile nowe wątki - wystarczy użyć szukajkiZamieszczone przez kropeckHIV. Otrzymasz ode mnie na PW informacje na tematy, które Cie interesują. Przestań proszę dublować posty w różnych wątkach.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Mihauto nie są starsze i nowsze Bolera tylko jedne są do Superbów (a teraz jeszcze inny wygląd w MY2011), a drugie do Octavii.Zamieszczone przez HivCzym się różni starsze bolero(wyglądające jak columbus) od nowego montowanego choćby z octach ad. 2011?
Bolero Octavia
Obrazek
Bolero Superb
Obrazek
Bolero Superb MY2011
Obrazek
Też się zastanawiam na zmianą radia najbardziej podchodzi mi to z Superba jak dla mnie najładniejsze wizualnie.
Wyświetlacz wydaje się dużo większy niż w normalnym Bolero.
Więc intensywnie nad nim myślę
Komentarz
-
-
mówisz i masz http://forum.octaviaclub.pl/profile....profile&u=3548Zamieszczone przez Cinsongdzie znajde tego Grygiegowocek
Komentarz
-
-
Witam wszystkich,
jest to jeden z moich pierwszych postów, więc proszę o wyrozumiałość. Moja sytuacja wygląda tak, że do lutego czekam na odbiór mojej wymarzonej Octavii II FL, którą w konfiguratorze wyposażyłem w system 8 głośników (bez radioodtwarzacza) i o ile po wstępnych rozmowach z dealerem ustaliłem, że dostarczę im przed odbiorem auta radio Bolero a oni je zamontują, to teraz mocno interesuję się Columbus-em. Stąd moje wątpliwości czy instalacja audio nie będzie wymagała uzupełnień o dodatkowe elementy? Czy zakupując Columbus-a wystarczy je tylko podpiąć, czy nie będzie przypadkiem konieczne zmieniać anteny (wiem, że antena NAVI różni się od zwykłej - chyba, że się mylę).
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
kross12
Co przerabiałem, mogę to podsumować - nigdy więcejZamieszczone przez bohenJeśli masz ochotę zrobić to tak jak w fabryce to do wymiany jest antena dachowa + dodatkowy kabel antenowy do niej.
Komentarz
-
Ty leszcz jestesZamieszczone przez kross12Co przerabiałem, mogę to podsumować - nigdy więcej

Ja ciagnalem wiazke od PDC + OPS, ciagnalem juz wiazke od haka, ciagnalem wiazke od glosnikow - jak ktos zaplaci mi za moja wiedze i czas - to to powtorze.Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz
-
-
Czyli jak dobrze zrozumiałem instalacja z dwiema antenami (dachowa i w szybie) spokojnie powinna wystarczyć, jeśli chodzi o ramkę i kodowanie, to sądzę że tym nie powinienem się martwić, bo ma się tym zająć serwis. Czy ten dodatkowy kabel antenowy jest jakiś specjalny pod nawigację?Zamieszczone przez bohendioda83, instalacja nie wymaga zmiany, wszystko jest p&p w przypadku użycia anteny GPS montowanej w desce rozdzielczej . Musisz jedynie kupić nowa ramkę i zakodować navi. Jeśli masz ochotę zrobić to tak jak w fabryce to do wymiany jest antena dachowa + dodatkowy kabel antenowy do niej.
Nie przeraża mnie to specjalnie, lubię grzebać w aucie 8)Zamieszczone przez kross12Co przerabiałem, mogę to podsumować - nigdy więcej
Komentarz
-
-
kross12
Jeśli masz garaż to luźno, ja dygałem z fotelami, oparciami, tapicerką bagażnika i cała reszta plastików do domu...Poza tym Dolicz sobie 100-200 na połamane plastiki i spinki...Zamieszczone przez dioda83Nie przeraża mnie to specjalnie, lubię grzebać w aucie
Komentarz
-
witam,
odgrzebuję temat, ale uważam że to dobre miejsce zamiast tworzyć nowy wątek zupełnie niepotrzebnie.
Mam O2FL w wersji Elegance z listopada 2010. Fabrycznie siedzi w niej wówczas oferowany pakiet biznes czyli Bolero, GSM II i BT.
Postanowiłem zrobić swap na Columbusa 8)
VCDSa mam, antenę GPS - Fakrę - też mam bo została jak zamontowałem fabrycznego rekina z radio & GPS na dachu w swojej Audi A3
Czy to mi wystarczy? czyli zdejmuję ramkę konsoli, potem ramkę od Bolero, odkręcam radio, wyciągam, wkładam Columbusa z podpiętym GPSem (zakładam że da się tą Fakrę tam gdzieś upchać za radiem), zakładam ramkę konsoli z powrotem, koduję w VCDSie w sekcji Radio i w sekcji Telefonu, koniec ?06.09.2010 - zamówienie szarej elegantki
19.11.2010 - odbiór auta :-)
Komentarz
-
-
M4ciek, ramka konsoli do wymiany, antene GPSu moożesz zamontowac pod wyloty nawiewów albo koło prawego słupka, reszta to kodowaniekiedyś była seria TSI : 135KM/217Nm a potem było 156KM/267Nm
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=57585&start=0
teraz 240KM 4x4 Boxer turbo mruczek.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...350597#1350597
Komentarz
-

Komentarz