Bez gniazda? :roll: :shock:
Montaż_CB_by_smer
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez maku-2004Witam.
Ja zamontowałem w schowku na dokumenty. Grucha jest na kątowej wtyczce i chowa się nad radio.
Jakby ktoś chciał to mogę podesłać więcej zdjęć.
Czy po odkręceniu gruchy schowek ten daje się zamknąć całkowicie tak aby radio było niewidoczne?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez smerZamieszczone przez cycek
Zamieszczone przez smerprzerobiłem wejście antenowe w Harrym, w celu jego skrócenia...
Smer... czy znowu zaczynasz uprawiać radosną improwizację??
Piszesz, że przerobiłeś gniazdo antenowe... Że nie ma miejsca na jego przełożenie więc przylutowałeś kabelek...
Stary, jeśli dobrze kojarzę o co Ci chodzi to po prostu przylutowałeś kabel do gniazda...
Otóż lekcja nr 2.
Antena CB nie jest anteną dipolową czyli taką do której można sobie w dowolny sposób przypiąć dowolny kabel. Gniazda, złączki, przewody i wszystkie inne instalacje "około antenowe" muszą mieć budowę koncentryczną. Czyli jeden przewód wyznacza oś, potem warstwa izolacji a następnie kolejny przewód opleciony dookoła osi wyznaczonej przez przewód pierwszy.
I nie może być sobie w dowolny sposób lutowany, sztukowany itp. itd... Do tego stopnia, że nawet przestali kraść anteny Florida, te krótkie - bo nie da się im po kradzieży dolutowac kabla tak, żeby nie trzeszczało i piszczało.
Trochę mi to wszystko się kojarzy...4x4
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez 4x4BKFSmer, błagam Cię, powiedz że zrobiłeś tą instalację i ten fotoreportaż aby pokazać jak nie należy robić!! Błagam!!!
1. Wetknięcie przewodu zasilającego w stopkę bezpiecznika - druciarstwo i zły pomysł
2. Puszczenie przewodu przez wywiercony otwór w boczku - proponuję wodę do domu dostarczać wężem ogrodowym przez okno.
3. Okaz i dowód druciarstwa - podwieszenie tego nibypeszla na DRUT do kratki ponad nogami kierowcy. Opasek typu "ZIP" rozumiem że jeszcze nie wynaleziono.
4. sorry, ale nie będę już dobijał gwoździ do trumny...
[...]
Ale zgadzam się z kolegą. Miejsce i wykonanie to barachło.zdroofko
daszek
http://www.motostat.pl/user_images/13387/icon1.png [1500-3000 obr/min]http://emoty.blox.pl/resource/hi.gif | oryg. instrukcja obsługi Octavia II
Komentarz
-
-
Panowie, ja bym prosił o niewyżywanie się na koledze smer. Chłopak zrobił jak umiał i jak uważał że będzie dobrze, okazało się że to nie tak jak powinno być.
Trzeba komuś wskazywać błędy a nie wytykać. No czasami trzeba wytknąć, bo samo wskazanie może nie być wystarczającym impulsem do usunięcia tego błędu.
No i trzeba podchodzić do sprawy merytorycznie, podając argumenty, przyczyny oraz możliwe skutki takiego a nie innego montażu.
A że najlepiej robić to z humorem, to wie każdy!!!
i jeszcze jedno stare porzekadło
Ten się nie myli, kto nic nie robi. A kolega smer działa i pomóżmy mu w tym, najlepiej jak potrafimy!
Smer, pozdrawiam Cię!4x4
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez 4x4BKFPanowie, ja bym prosił o niewyżywanie się na koledze smer. Chłopak zrobił jak umiał i jak uważał że będzie dobrze, okazało się że to nie tak jak powinno być.
Radio w drzwiach jest tak samo praktyczne, jak krzyż przed pałacem.
Rzecz właściwa, ale nie na swoim miejscu. To forum Skody, a nie Uaz'a.
W samochodzie tej klasy po prostu "młotkiem się nie klepie". :wink:
Sam na pewno to zauważyłeś.zdroofko
daszek
http://www.motostat.pl/user_images/13387/icon1.png [1500-3000 obr/min]http://emoty.blox.pl/resource/hi.gif | oryg. instrukcja obsługi Octavia II
Komentarz
-
-
Panowi, tak prawdę mówiąc obojętna jest mi forma w jakiej wyrażacie się na temat mój i mojego byłego "wynalazku". Fakt, śmieszy mnie trochę, gdy ktoś zapodaje nędznej klasy dowcip i nie wnosi nic konkretnego, natomiast potrafię docenić rady i sugestie innych, choćby były podane w bardzo pikantnym sosie
Ale do rzeczy.
Zamieszczone przez 4x4BKFStary, jeśli dobrze kojarzę o co Ci chodzi to po prostu przylutowałeś kabel do gniazda...
Zamieszczone przez 4x4BKFChłopak
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez smernatomiast oplot koncentryczny przylutowałem w najdalszym miejscu w jakim to było możliwe, mając na uwadze, żeby jak najbardziej zabezpieczał żyłę
Zamieszczone przez smernędznej klasy dowcip i nie wnosi nic konkretnego, natomiast potrafię docenić rady i sugestie innych, choćby były podane w bardzo pikantnym sosie
Komentarz
-
-
Radio już zabudowane w popielniczce. W sumie po przerobieniu gniazda antenowego radio spasowało dość fajnie. Jedynie muszę coś wymyślić z tą gruchą, bo jej odpinanie drażni mnie porządnie...
Po zamontowaniu radia i zestrojeniu anteny wywołałem kolegę z bazówką (2km odległości) na wolny kanał i poprosiłem o odsłuch; sygnał dostawał ode mnie porządny, słyszał mnie czysto, bez pisków i trzasków...
Aha i jeszcze jedno; czas na wykazanie się odwagą cywilną
Dziękuję, że zbluzgaliście mnie za partactwo i pomysł z drzwiami.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez smerEj, fachowcy! Możecie się teraz przydać :P
Czy to jest wtyk znormalizowany? Można brać w ciemno?
http://allegro.pl/wtyczka-mikrofonow...1.html#gallery
Komentarz
-
Komentarz