Montaż CB na rzepy czy sie sprawdza?
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez duchplfilips, dzięki za link.
niedziela67, symek-jg, czy mógłby któryś z Was podać wymiary waszych siatek ? Nie chcę dobierać na oko, jak Wy macie patent sprawdzony.
Nazwa aukcji: SIATKA 14x20 PŁOTEK - PRZEGRODA NA TUNEL / FOTEL
Wymiary mojej siatki to: 14x20
Siatka musi być dość mocno naciągnięta, aby wszystko trzymało się "kupy".
Poniżej dodatkowa podpowiedź odnośnie montażu...Załączone pliki
Komentarz
-
-
Re: Montaż CB na rzepy czy sie sprawdza?
Hej,
Ja u siebie montowalem radia na rzepy - takie kupione w markecie OBI albo w pasmanterii (mowie o takich standardowych rzepach). Sa one wystarczajace do masy radia (uwzgledniajac bujanie auta).
Na pierwszej fotce ze starego auta masz jak to wyglada i jak mocuje rzepy.
Drugie zdjecie w Octavii I - zamontowane we wnece pod kierownica.
Jesli nie przyczepisz go na rzepy w tej wnece ma tendencje do myszkowania.
Octavia I Tour / 1.9 TDI AXR 06'
Komentarz
-
-
Kupiłem takie rzepy http://allegro.pl/show_item.php?item=2807760849 i klej na cb radiu trzyma się bardzo dobrze, natomiast przyklejając drugą część rzepu do konstrukcji plastikowej wewnątrz auta (np. pod podłokietnikiem), klej niestety jakoś mi nie chce trzymać.
Trochę się wkurzyłem i postanowiłem przykręcić na standardowy uchwyt tuż przy swojej prawej nodze (kolumna środkowa).
Wygląda to dobrze ale ze względu na to że auto parkuje przy ulicy to muszę CB odkręcać
Ja tak jak wyżej pisałem, po nieudanych próbach z rzepami, ktore nie chciały się trwale przykleić do plastików, pozostałem przy montażu za pomocą dołączonego do radia uchwytu i przykręciłem wkrętami do tapicerki:Załączone plikistrazakp
Była O1 1.9 tdi 110KM ASV 2001r. - służyła mi dzielnie 6 lat.
Jest O2 1.4 tsi, 156KM/260Nm (podobno), CAXA, 2009r.
Komentarz
-
-
Trochę walczyłem z tymi rzepami, póki co jest tak: http://www.au.poznan.pl/~andrzejp/_g...inwazyjnie.jpg - z tymi linkami super sprawa, bardzo szybki montaż/demontaż, ale ergonomia użytkowania kiepska. Lubię mieć pokrętła na widoku, więc w wolnej chwili CB wyląduje na boku tunelu środkowego od strony kierowcy na (prawdopodobnie) mocowaniu tego typu: http://img638.imageshack.us/img638/5...0202144157.jpg - czyli bez dziurawienia tunelu itp.Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
Komentarz
-
-
Tylko ,że ja przykleiłem klejem do radyjka a haczykami od rzepu czepiam o materiał z prawej strony tunelu środkowego. Jak trzeba to szybciutko odczepiam i chowam pod siedzonko.
tylko materiał troszeczkę się rozciągnął ale jak przyklepie jest super.Była O1 Laurin & Klement +
President Johnny II ASC / Sirio Silver Mag 90
-
-
Ja mam na rzepy po drugiej stronie - tj przy pasazerce
Zawsze lapie za pokretla a pozniej za kolano mojej kobiety - zawsze jest wesoloByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Maicroft, no niestety. Popołudniu mogę wrzucić fotę, natomiast bazując na tym zdjęciu: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=967987#967987 to plastik jest aż do poziomu tyłu radia.
Enriquez, no, też tę opcję można rozważyć - chociaż chyba moje CB i tak jest zbyć ciężkie na rzepy.
---
Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
Komentarz
-
-
A czy może ktoś montował cb pod fotelem kierowcy w OII ? Widziałem gdzieś że kolega forumowy montował pod fotelem kierowcy gaśnice to może i dałoby radę zamontować radio tam... Obsługa intuicyjna, radia nie widać... wyprowadzić głośnik pomiędzy fotele żeby lepiej było słychać. Co o tym myślicie ?Była O1 1.6 AEE
Było A4 B5 1.6 ADP
Jest O2 FL 1.9 BXE
Komentarz
-
-
Panowie co Wy tu za bzdury piszecie,radio cb mocowane na jakieś gumki,siatki czy rzepy,bez obrazy ale ja bym się wstydził mieć tak założone radyjko i jeszcze to opisywać.Koledzy Alan 42 załatwia sprawę,to radio gruszka w sekunde można je wypiąć i włożyć do kieszeni w spodniach.Polecam to radyjko.mam je 8 lat.Super sprawa
Komentarz
-
-
Goofer, co do montazu to twoj wybór. pojeździsz, potestujeszzależy od tego jakie radio, czy trzeba nim często regulować itd czy głośnik będzie konieczny, to tez sam ocenisz bo będziesz słyszał. uzio1, kazdy mocuje tak jak uwaza. inni montuja uchwyt w tapicerke/deske rozdzielczą itp i nie przejmuje sie ze będą dziruy, inny stara sie zrobić jak najmniej inwazyjnie. poza tym nie kazdemu radio typu alan 42 będzie odpowiadało.
OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
Auto Detailing: Dream Car Studio
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
Komentarz