piramida, w Elku oblookasz sobie stolki w moim szkodniq :diabelski_usmiech
Superb 1 i radio 2 DIN
Zwiń
X
-
Radio Z O2 albo S2 mi nie wejdzie. Ono z tego co wiem jest inaczej mocowane bo przykręcane na śruby (i chyba innej możliwości nie ma) Są one zaokrąglone i chyba nie weszły by u mnie w seryjne miejsce. Tak mi się przynajmniej wydaje. Jeśli się mylę to mnie poprawcie. Ja muszę montować w kieszeń
Komentarz
-
-
shado, nie doczytałeś
Zamieszczone przez SubaruRadio Z O2 albo S2 mi nie wejdzie. Ono z tego co wiem jest inaczej mocowane bo przykręcane na śruby (i chyba innej możliwości nie ma) Są one zaokrąglone i chyba nie weszły by u mnie w seryjne miejsce. Tak mi się przynajmniej wydaje. Jeśli się mylę to mnie poprawcie. Ja muszę montować w kieszeń
Komentarz
-
-
IMO 1 DIN to trochę bezsens w naszych autach bo niby po co skro mamy miejsce na 2DIN. W autach gdzie się nie zmieści to można w ten sposób kombinować. Poza tym jak już wspomniałem chcę ściągać mordę - takie przyzwyczajenie
[ Dodano: Wto 08 Lut, 11 20:25 ]
Witam,
Po długim okresie oczekiwań zakupiłem radio 2DIN:
Priorytetem był zdejmowany panel przedni. Przód ekranu idealnie komponuje się z resztą auta i ogólnie jestem zadowolony. W planach jest kamera cofania i inne zabawki. Na chwilę obecną potrzebuję ramkę jak na fotce.
Problem jest jednak taki, samo radio (bez wyświetlacza) jest równo zamontowane z deską, i jak założę panel to wystaje on do przodu ok 15mm. Myślałem żeby upchnąć je głębiej, wyciąć blokadę z tyłu która uniemożliwia przecięcie radia i wepchnąć je na równo. Wtedy jednak nie da rady wyjąć wyświetlacza, gdyż guzik który należy na nim wcisnąć jest od dołu (patrzpis radia w aukcji). Czy jest jakaś ramka 2 din, która spowodowała by lepsze "wkomponowanie radia" i otoczenie go z lwej/prawej/górnej strony, nie obejmując dołu? (coś ala ramka do aut dedykowanych)
[ Dodano: Pią 11 Lut, 11 19:11 ]
Aby przedstawić problem montażu radia 2DIN ze zdejmowanym panelem zrobiłem fotki. Oczywiście brakuje jeszcze ramki więc nie zrażajcie się tym. Wstawione jest tylko gołe radio w seryjne miejsce, jednak przede mną jeszcze trochę pracy żeby było dokładnie tak jak chce.
Na chwilę obecną radio wygląda tak jak na załączonych fotkach
Drażni mnie fakt, że panel wystaje o swoją grubość. Wsunięcie radia głębiej było nie możliwe ze względu na ogranicznik który występuje za radiem (nie wiem jak to się fachowo nazywa, w każdym razie to część auta, która blokuje aby go nie wepchnąć za daleko). Jest to jednak do przejścia bo można go wyciąć a radio wejdzie o te 15 mm i będzie ok. Problemem jest brak możliwości zdjęcia panela, ze względu na to, że nie wcisnę przycisku na dolnej obudowie wyświetlacza (dokładnie widać to na zdjęciu w moim poprzednim poście). Zastanowiło mnie jednak co się stanie jeśli pochylę panel elektrycznie i go zdejmę. Okazało się że po zdjęciu panela podczas pracy jednostki radio nie wyłącza jakbyśmy odłączyli zasilanie. Panel na którym mocje się radio wjeżdża do pozycji początkowej. I o to właśnie chodziło. Dzięki temu można go bez problemu założyć. Gdyby tak nie było i zaczęlibyśmy montować go na pochylonej windzie, to mogłoby dojść do uszkodzenia jakiegoś plastiku, bo panel trzeba docisnąć dość mocno. Poniżej wrzucam filmik żeby było jasne co mam na myśli
W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
Filmik jest prowizoryczny, nakręcony wieczorem aparatem. Jak wszystko ogarnę, to zrobię jakiś lepszy
Komentarz
-
Komentarz