Superb 1 i radio 2 DIN

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Mrykot
    Drive
    • 2005
    • 85

Superb 1 i radio 2 DIN

piramida, w Elku oblookasz sobie stolki w moim szkodniq :diabelski_usmiech
  • Subaru
    Rider
    • 2005
    • 640

Superb 1 i radio 2 DIN

Planuję zakup radia 2 DIN. Czy będę musiał dużo rzeźbić czy pójdzie gładko Plug&Play?

Zdjęcie otworu poniżej
    Załączone pliki
    Koniki są po to by je karmić

Komentarz

• shado
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 5315
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

A jakie to radio?
      BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• Subaru
        Rider
        • 2005
        • 640

Jakiś standardowy chińczyk na 2 DIN

Komentarz

• shado
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 5315
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

To powinno pasować P&P. Zwykłe chińskie radia mają takie same wtyczki jak te które masz w samochodzie. Jakbyś chciał wsadzić jakieś radio z OII albo SII to musiałbyś dokładać przejściówki i inne cuda.

Komentarz

• Subaru
            Rider
            • 2005
            • 640

Radio Z O2 albo S2 mi nie wejdzie. Ono z tego co wiem jest inaczej mocowane bo przykręcane na śruby (i chyba innej możliwości nie ma) Są one zaokrąglone i chyba nie weszły by u mnie w seryjne miejsce. Tak mi się przynajmniej wydaje. Jeśli się mylę to mnie poprawcie. Ja muszę montować w kieszeń

Komentarz

• shado
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 5315
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Nie wejdzie. Musisz szukać prostokątnego radia, a tamte z OII i SII są zaokrąglane i mają inne wtyczki. Kształtem pasowałoby Ci radio z RCD200 z VW, ale ono też ma inne wtyczki i CANa.

Komentarz

• Subaru
                Rider
                • 2005
                • 640

shado, nie doczytałeś

Zamieszczone przez Subaru
                Radio Z O2 albo S2 mi nie wejdzie. Ono z tego co wiem jest inaczej mocowane bo przykręcane na śruby (i chyba innej możliwości nie ma) Są one zaokrąglone i chyba nie weszły by u mnie w seryjne miejsce. Tak mi się przynajmniej wydaje. Jeśli się mylę to mnie poprawcie. Ja muszę montować w kieszeń
                Chcę kupić zwykłe standardowe radio na 2 DIN Made in China

Komentarz

• sew1981
                  Moderator
                  S_OCP MemberModeratoRS
                  • 2009
                  • 10986
                  • Fiat

Subaru, nie kalecz tego wozu chińszczyzną
                  walnij mfd navi:

tylko skodowskie warto poszukać,
                  albo coś lepszego 2din, a nie chinola, przynajmniej jvc, jeśli radyjo starczy tobie bez navi:

Komentarz

• Subaru
                    Rider
                    • 2005
                    • 640

Na mapach mi nie zależy bo wole podpiąć navi pod szybę, ponieważ patrząc na mapę widzę gdzie jadę. JVC nie ma wyświetlacza a mi zależy na kamerze cofania. I najważniejsza kwestia - muszę mieć ściągany panel - to priorytet

Hmm... Dopiero teraz zauważyłem że kolega także z OCP

Komentarz

• sew1981
                      Moderator
                      S_OCP MemberModeratoRS
                      • 2009
                      • 10986
                      • Fiat

Subaru, to może 1din , z wyjeżdzanym ekranem coś?

[ Dodano: Nie 30 Sty, 11 19:38 ]
                      p.s. a radyjko to bym się zatanawiał nad tym alpine są godne:

tylko szkoda, że nie podświetla na zielono
                      , po co Ci kamera cofania? nie masz czujników na zderzaku?

Komentarz

• Subaru
                        Rider
                        • 2005
                        • 640

IMO 1 DIN to trochę bezsens w naszych autach bo niby po co skro mamy miejsce na 2DIN. W autach gdzie się nie zmieści to można w ten sposób kombinować. Poza tym jak już wspomniałem chcę ściągać mordę - takie przyzwyczajenie

[ Dodano: Wto 08 Lut, 11 20:25 ]
                        Witam,
                        Po długim okresie oczekiwań zakupiłem radio 2DIN:

Priorytetem był zdejmowany panel przedni. Przód ekranu idealnie komponuje się z resztą auta i ogólnie jestem zadowolony. W planach jest kamera cofania i inne zabawki. Na chwilę obecną potrzebuję ramkę jak na fotce.

Problem jest jednak taki, samo radio (bez wyświetlacza) jest równo zamontowane z deską, i jak założę panel to wystaje on do przodu ok 15mm. Myślałem żeby upchnąć je głębiej, wyciąć blokadę z tyłu która uniemożliwia przecięcie radia i wepchnąć je na równo. Wtedy jednak nie da rady wyjąć wyświetlacza, gdyż guzik który należy na nim wcisnąć jest od dołu (patrzpis radia w aukcji). Czy jest jakaś ramka 2 din, która spowodowała by lepsze "wkomponowanie radia" i otoczenie go z lwej/prawej/górnej strony, nie obejmując dołu? (coś ala ramka do aut dedykowanych)

[ Dodano: Pią 11 Lut, 11 19:11 ]
                        Aby przedstawić problem montażu radia 2DIN ze zdejmowanym panelem zrobiłem fotki. Oczywiście brakuje jeszcze ramki więc nie zrażajcie się tym. Wstawione jest tylko gołe radio w seryjne miejsce, jednak przede mną jeszcze trochę pracy żeby było dokładnie tak jak chce.

Na chwilę obecną radio wygląda tak jak na załączonych fotkach

Drażni mnie fakt, że panel wystaje o swoją grubość. Wsunięcie radia głębiej było nie możliwe ze względu na ogranicznik który występuje za radiem (nie wiem jak to się fachowo nazywa, w każdym razie to część auta, która blokuje aby go nie wepchnąć za daleko). Jest to jednak do przejścia bo można go wyciąć a radio wejdzie o te 15 mm i będzie ok. Problemem jest brak możliwości zdjęcia panela, ze względu na to, że nie wcisnę przycisku na dolnej obudowie wyświetlacza (dokładnie widać to na zdjęciu w moim poprzednim poście). Zastanowiło mnie jednak co się stanie jeśli pochylę panel elektrycznie i go zdejmę. Okazało się że po zdjęciu panela podczas pracy jednostki radio nie wyłącza jakbyśmy odłączyli zasilanie. Panel na którym mocje się radio wjeżdża do pozycji początkowej. I o to właśnie chodziło. Dzięki temu można go bez problemu założyć. Gdyby tak nie było i zaczęlibyśmy montować go na pochylonej windzie, to mogłoby dojść do uszkodzenia jakiegoś plastiku, bo panel trzeba docisnąć dość mocno. Poniżej wrzucam filmik żeby było jasne co mam na myśli

Filmik jest prowizoryczny, nakręcony wieczorem aparatem. Jak wszystko ogarnę, to zrobię jakiś lepszy
                        Załączone pliki

Komentarz

Pracuję...