Superb 1 i radio 2 DIN

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Mrykot
    Drive
    • 2005
    • 85

Superb 1 i radio 2 DIN

piramida, w Elku oblookasz sobie stolki w moim szkodniq :diabelski_usmiech
  • Subaru
    Rider
    • 2005
    • 640

Superb 1 i radio 2 DIN

Planuję zakup radia 2 DIN. Czy będę musiał dużo rzeźbić czy pójdzie gładko Plug&Play?

Zdjęcie otworu poniżej
    Załączone pliki
    Koniki są po to by je karmić

Komentarz

• shado
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 5315
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

A jakie to radio?
      BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• Subaru
        Rider
        • 2005
        • 640

Jakiś standardowy chińczyk na 2 DIN

Komentarz

• shado
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 5315
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

To powinno pasować P&P. Zwykłe chińskie radia mają takie same wtyczki jak te które masz w samochodzie. Jakbyś chciał wsadzić jakieś radio z OII albo SII to musiałbyś dokładać przejściówki i inne cuda.

Komentarz

• Subaru
            Rider
            • 2005
            • 640

Radio Z O2 albo S2 mi nie wejdzie. Ono z tego co wiem jest inaczej mocowane bo przykręcane na śruby (i chyba innej możliwości nie ma) Są one zaokrąglone i chyba nie weszły by u mnie w seryjne miejsce. Tak mi się przynajmniej wydaje. Jeśli się mylę to mnie poprawcie. Ja muszę montować w kieszeń

Komentarz

• shado
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 5315
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Nie wejdzie. Musisz szukać prostokątnego radia, a tamte z OII i SII są zaokrąglane i mają inne wtyczki. Kształtem pasowałoby Ci radio z RCD200 z VW, ale ono też ma inne wtyczki i CANa.

Komentarz

• Subaru
                Rider
                • 2005
                • 640

shado, nie doczytałeś

Zamieszczone przez Subaru
                Radio Z O2 albo S2 mi nie wejdzie. Ono z tego co wiem jest inaczej mocowane bo przykręcane na śruby (i chyba innej możliwości nie ma) Są one zaokrąglone i chyba nie weszły by u mnie w seryjne miejsce. Tak mi się przynajmniej wydaje. Jeśli się mylę to mnie poprawcie. Ja muszę montować w kieszeń
                Chcę kupić zwykłe standardowe radio na 2 DIN Made in China

Komentarz

• sew1981
                  RS
                  S_OCP MemberModeratorr
                  • 2009
                  • 10917
                  • Fiat

Subaru, nie kalecz tego wozu chińszczyzną
                  walnij mfd navi:

tylko skodowskie warto poszukać,
                  albo coś lepszego 2din, a nie chinola, przynajmniej jvc, jeśli radyjo starczy tobie bez navi:

Komentarz

• Subaru
                    Rider
                    • 2005
                    • 640

Na mapach mi nie zależy bo wole podpiąć navi pod szybę, ponieważ patrząc na mapę widzę gdzie jadę. JVC nie ma wyświetlacza a mi zależy na kamerze cofania. I najważniejsza kwestia - muszę mieć ściągany panel - to priorytet

Hmm... Dopiero teraz zauważyłem że kolega także z OCP

Komentarz

• sew1981
                      RS
                      S_OCP MemberModeratorr
                      • 2009
                      • 10917
                      • Fiat

Subaru, to może 1din , z wyjeżdzanym ekranem coś?

[ Dodano: Nie 30 Sty, 11 19:38 ]
                      p.s. a radyjko to bym się zatanawiał nad tym alpine są godne:

tylko szkoda, że nie podświetla na zielono
                      , po co Ci kamera cofania? nie masz czujników na zderzaku?

Komentarz

• Subaru
                        Rider
                        • 2005
                        • 640

IMO 1 DIN to trochę bezsens w naszych autach bo niby po co skro mamy miejsce na 2DIN. W autach gdzie się nie zmieści to można w ten sposób kombinować. Poza tym jak już wspomniałem chcę ściągać mordę - takie przyzwyczajenie

[ Dodano: Wto 08 Lut, 11 20:25 ]
                        Witam,
                        Po długim okresie oczekiwań zakupiłem radio 2DIN:

Priorytetem był zdejmowany panel przedni. Przód ekranu idealnie komponuje się z resztą auta i ogólnie jestem zadowolony. W planach jest kamera cofania i inne zabawki. Na chwilę obecną potrzebuję ramkę jak na fotce.

Problem jest jednak taki, samo radio (bez wyświetlacza) jest równo zamontowane z deską, i jak założę panel to wystaje on do przodu ok 15mm. Myślałem żeby upchnąć je głębiej, wyciąć blokadę z tyłu która uniemożliwia przecięcie radia i wepchnąć je na równo. Wtedy jednak nie da rady wyjąć wyświetlacza, gdyż guzik który należy na nim wcisnąć jest od dołu (patrzpis radia w aukcji). Czy jest jakaś ramka 2 din, która spowodowała by lepsze "wkomponowanie radia" i otoczenie go z lwej/prawej/górnej strony, nie obejmując dołu? (coś ala ramka do aut dedykowanych)

[ Dodano: Pią 11 Lut, 11 19:11 ]
                        Aby przedstawić problem montażu radia 2DIN ze zdejmowanym panelem zrobiłem fotki. Oczywiście brakuje jeszcze ramki więc nie zrażajcie się tym. Wstawione jest tylko gołe radio w seryjne miejsce, jednak przede mną jeszcze trochę pracy żeby było dokładnie tak jak chce.

Na chwilę obecną radio wygląda tak jak na załączonych fotkach

Drażni mnie fakt, że panel wystaje o swoją grubość. Wsunięcie radia głębiej było nie możliwe ze względu na ogranicznik który występuje za radiem (nie wiem jak to się fachowo nazywa, w każdym razie to część auta, która blokuje aby go nie wepchnąć za daleko). Jest to jednak do przejścia bo można go wyciąć a radio wejdzie o te 15 mm i będzie ok. Problemem jest brak możliwości zdjęcia panela, ze względu na to, że nie wcisnę przycisku na dolnej obudowie wyświetlacza (dokładnie widać to na zdjęciu w moim poprzednim poście). Zastanowiło mnie jednak co się stanie jeśli pochylę panel elektrycznie i go zdejmę. Okazało się że po zdjęciu panela podczas pracy jednostki radio nie wyłącza jakbyśmy odłączyli zasilanie. Panel na którym mocje się radio wjeżdża do pozycji początkowej. I o to właśnie chodziło. Dzięki temu można go bez problemu założyć. Gdyby tak nie było i zaczęlibyśmy montować go na pochylonej windzie, to mogłoby dojść do uszkodzenia jakiegoś plastiku, bo panel trzeba docisnąć dość mocno. Poniżej wrzucam filmik żeby było jasne co mam na myśli

W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

Filmik jest prowizoryczny, nakręcony wieczorem aparatem. Jak wszystko ogarnę, to zrobię jakiś lepszy
                        Załączone pliki

Komentarz

Pracuję...