komputer w Octavia II tour
Zwiń
X
-
komputer w Octavia II tour
Witam,
Mam pytanie zamówiłem Toura ale odbiór dopiero w czerwcu. Miałem jazde próbna ale nie zwróciłem uwagi na taki szczegół jak komputer. Możecie mi powiedzieć jak wygląda i co wyświetla komputer zamówiony wraz z pakietem optimum? Czy np. spalanie jest stale pokazywane czy tylko podczas "wywołania" przyciskiem itp.
-Michał
-
-
Komputer bez żadnych wodotrysków, średnie spalanie, spalanie chwilowe, jak będziesz miał tempomat to zadaną prędkość i jeszcze inne funkcje mało istotne (jak dla mnie) w normalnej eksploatacji.
Proponuję ściągnąć sobie instrukcję obsługi Toura i jest tam wszystko napisane. Link znajdziesz gdzieś na forum.Pozdrawiam GregorS
Komentarz
-
-
I prawidłowo - jest to najniższa prędkość przy jakiej zaleca się zmianę biegu. Sens tej podpowiedzi jest taki aby było ekonomiczne. Osoby, którym nie obcy jest temat ecodrivingu mogą docenić tą funkcję.Zamieszczone przez marektbgOna jest najlepsza - jak czasem w mieście jadę na 4 biegu, prędkość 60km/h, obrotów 1400 a komp mówi wrzuć 5-tkę :PZamieszczone przez GaberNo i funkcja która podpowiada jaki i kiedy bieg włączyć.
PS. Na 4 -ce przy 60 km/h masz 1400 obr/min ? To chyba nie tour ze swoim skromnym 145 Nm i 102 KM
Komentarz
-
-
Wiem o co bryka - ale bez przesady to styl jazdy kierowcy PKS-uZamieszczone przez misiulI prawidłowo - jest to najniższa prędkość przy jakiej zaleca się zmianę biegu. Sens tej podpowiedzi jest taki aby było ekonomiczne.
No jakoś tak mam koło 1500obr w tym swoim skromnym silniczku. Wbicie 5-tki zgodnie z podpowiedzią wywołuje prawie padaczkęZamieszczone przez misiulPS. Na 4 -ce przy 60 km/h masz 1400 obr/min ? To chyba nie tour ze swoim skromnym 145 Nm i 102 KM
Komentarz
-
-
A jak dla mnie te podpowiedzi odnośnie zmiany biegów są genialne, auto mam od kilku tygodni i łapę się na tym że za wysoko kręcę silnik i że można spokojnie zmienić bieg wcześniej. Mam TSI i ten silniczek (bo to tylko 1,4) ciągnie genialnie od dołu więc nie ma sensu na wyższym biegu piłować.
Komentarz
-
-
dwumasy komputer Ci nie qpiZamieszczone przez acegisA jak dla mnie te podpowiedzi odnośnie zmiany biegów są genialne, auto mam od kilku tygodni i łapę się na tym że za wysoko kręcę silnik i że można spokojnie zmienić bieg wcześniej. Mam TSI i ten silniczek (bo to tylko 1,4) ciągnie genialnie od dołu więc nie ma sensu na wyższym biegu piłować.
czlowiek na ziemi jest tylko sekunde, nie zmieni nic a zostawi burdel
Komentarz
-
-
Nie rozumiem związku - jeśli brak udarów (mocnych nagłych depnięć) na skrzynię, to dwumas nie ma co tłumić i jest oszczędzany. Raczej jeśli ktoś zmienia przy niskich obrotach to ma tendencje do jazdy płynnej i spokojnej.Zamieszczone przez leffdwumasy komputer Ci nie qpiZamieszczone przez acegisA jak dla mnie te podpowiedzi odnośnie zmiany biegów są genialne, auto mam od kilku tygodni i łapę się na tym że za wysoko kręcę silnik i że można spokojnie zmienić bieg wcześniej. Mam TSI i ten silniczek (bo to tylko 1,4) ciągnie genialnie od dołu więc nie ma sensu na wyższym biegu piłować.
Komentarz
-
Komentarz