kokospeed, odważysz się oddać samochód? my teraz traktujemy mieszkańców UA jak kiedyś traktowali nas Niemcy każdy pilnuje samochodu jak by to była ostatnia chwilka kiedy go widzisz
Mam zamiar zmienić seryjne audio w mojej czeszce. I takie pytanie Mam radyjko JVC 4x45W to jest model KD-SC900R I czy Hertze DCX 165 na przód i DCX 130 na tył by dawały rade na samym radyjku? Chodzi mi o głośniki w seryjne miejsca i nie chce nic zmieniać w seryjnym wyglądzie auta i dlatego wybór padł właśnie na nie. Proszę o pomoc. I z góry dziękuję
[ Dodano: Nie 27 Mar, 11 15:14 ]
A może jakieś inne głośniki na przód 16.5 a tył 13?
radio to ma max 4x17-18 W, poszukaj innych głośników niż Hertz'e, bo to mocno przereklamowany produkt - rozejrzyj sie np. za AudioSystemem MX, Rainbowem SAX/SLX, ewentualnie Helixem Blue.
With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
1. wygłuszenie drzwi
2. wstawienie wzmacniacza
3. wstawienie lepszych głośników + zwrotnica
to tak na początek i sądzę, że będziesz bardziej niż zadowolony z CA jeżeli chcesz tylko troszkę poprawić serię
robiąc po kolei nie wszystko naraz, zmieścisz się budżetowo i będziesz słyszał różnicę, zatrzymasz się w momencie kiedy będzie Ci odpowiadać plumkanie w autku
Nexus6, Nie wiem co Cię boli w Firmie Hertz..... Kup sobie serię ML i nie pisz głupot na forum że to hujostwo bo żal mi takich ludzi trochę :shock:
Hertz jest bardzo dobry cena do jakości 8)
Wiadomo że hertz za 250 zł szału nie robi ale lepiej gra niż inne w tej cenie....................................... yhhh
Jedyne co mnie drażni to mocny sopran :/ ale dobre radio da radę wszystko ustawić
[ Dodano: Wto 29 Mar, 11 13:46 ] Nexus6, jezeli je dostales za darmo to potwierdzam, w kazdym innym przypadku to marnowanie kasy..
Czyli JA zmarnowałem jakieś 3 tyś twoim zdaniem na głośniki hertza hmm
jakoś JA tego nie odczuwam bo napierdala ostro( szybę czołową już wymieniałem )
Pozdro
Pako22, z produktami firmy Hertz mam do czynienia od roku 2000 i mam pełen przegląd jak firma schodzi na psy.
Obecna seria ML nie umywa sie nawet do serii Hi-Energy z lat 2000-2003,
najprostsze odroznienie fajnego produktu od cienkiej masowki to zmiana koloru opakowan ;]
jakos te glosniki z czarno-zoltych pudel potrafily naprawde zagrac, i to od serii Energy (E) zaczynając;
obecne glosniki Hertza graja przy nich jak kartonowe pudla w - jak sam napisales "napierdala ostro", ale z "graniem" to ma niewiele wspolnego.
Lepiej w zblizonej cenie zagraja produkty np. Rainbowa czy Audio Systemu - te firmy jakos potrafily utrzymac poziom oferowanych produktow.
Jezeli twierdziłbyś że nie miałem z tą marka do czynienia to nawet swojego pierwszego TDI miałem zrobionego na HV130+HT25+HS250 w BR napędzanych Stegiem QMos 75.6.
Tak więc sorry, ale niestety wiem o czym pisze.
btw do "napierdalania" wole produkty Ground Zero - te potrafią i przyłoić i zagrać.
Na Hertzach swiat sie nie konczy, jest to produkt nawet w swojej klasie cenowej zaledwie przecietny, po prostu nie ma sie czym podniecac.
With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
witam,
noszę się z zamiarem przyciemnienia auta...i mam okazję pokombinować coś z nagłośnieniem bo tapicerka będzie rozbierana....wygłuszyć planuję drzwi i zmienic głośniki...mam 8glosnikow fabrycznych i radio bolero ktorę myslę zostawic sobie ze wzgledu na wygląd.jaki koszt wytlumienia i jakie glosniki polecacie midbasy +Twitter za małe pieniadze a zeby to grało lepiej niz seria bo seria pierdzi powyzej polowy skali glosnosci...
Nexus6, Nie podniecam się tylko uważam że nie jest taki zły :wink:
Zgodze się z tobą że głośniki nie są aż takie dobre ale z esa 380 jestem zadowolony :szeroki_usmiech
Mi nie chodzi o to że mam hertza i uważam że jest najlepszy bo go mam :/
A z tego co wiem to np. na allegro jest 70% chińskiego hertza a nie z włoch :/ cioty podrabiają
Dla porównania kolega do passata założył morele na przód a w bagar 2 suby alpine jeden ma 700 rmsu (moje mają 450) i na prawde to nie gra jak u mnie, powiem tak jakościowo u niego jest ciut lepiej ale u mnie o wiele głośniej
[ Dodano: Sro 30 Mar, 11 09:16 ] Nexus6, może i dobrze gadasz
Zależy co kto lubi :P HSK jest trochę twardy ale poki co bede je katował aż się popalą
Lubię jak napierdala aż obraz się rozmywa :diabelski_usmiech
Mam zamiar zmienić seryjne audio w mojej czeszce. I takie pytanie Mam radyjko JVC 4x45W to jest model KD-SC900R I czy Hertze DCX 165 na przód i DCX 130 na tył by dawały rade na samym radyjku? Chodzi mi o głośniki w seryjne miejsca i nie chce nic zmieniać w seryjnym wyglądzie auta i dlatego wybór padł właśnie na nie. Proszę o pomoc. I z góry dziękuję
[ Dodano: Nie 27 Mar, 11 15:14 ]
A może jakieś inne głośniki na przód 16.5 a tył 13?
Tak z ciekawości to gdzie masz fabryczne miejsca z tyłu w octavii bo ja tam mam tylko miejsce na wysokotonówki?
Co do wyboru głośników to się nie wypowiadam, bo każdy ma inny 'gust muzyczny' i lubi co innego
Przede wszystkim porządne wygłuszenie drzwi, bo dla mnie nie ma nic gorszego niż brzęcząca blacha, a sam należę do tych osób, które po wygłuszeniu drzwi zmienili zdanie co do konieczności przeprowadzenia tej operacji
Z tyłu w hatchbacku w tych półeczkach nad bagażnikiem są miejsca na głośniczki 13 cm i wchodzą bez przerabiania ;] A wysokotonówki w drzwiach koło klamek ;]
Komentarz