kokospeed, odważysz się oddać samochód? my teraz traktujemy mieszkańców UA jak kiedyś traktowali nas Niemcy każdy pilnuje samochodu jak by to była ostatnia chwilka kiedy go widzisz
Hertz czy cos innego ?
Zwiń
X
-
Hertz czy cos innego ?
Mam zamiar zmienić seryjne audio w mojej czeszce. I takie pytanie Mam radyjko JVC 4x45W to jest model KD-SC900R I czy Hertze DCX 165 na przód i DCX 130 na tył by dawały rade na samym radyjku? Chodzi mi o głośniki w seryjne miejsca i nie chce nic zmieniać w seryjnym wyglądzie auta i dlatego wybór padł właśnie na nie. Proszę o pomoc. I z góry dziękuję
[ Dodano: Nie 27 Mar, 11 15:14 ]
A może jakieś inne głośniki na przód 16.5 a tył 13?
-
-
Jureczek1964, przeczytac: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=2753With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
1. wygłuszenie drzwi
2. wstawienie wzmacniacza
3. wstawienie lepszych głośników + zwrotnica
to tak na początek i sądzę, że będziesz bardziej niż zadowolony z CA jeżeli chcesz tylko troszkę poprawić serię
robiąc po kolei nie wszystko naraz, zmieścisz się budżetowo i będziesz słyszał różnicę, zatrzymasz się w momencie kiedy będzie Ci odpowiadać plumkanie w autkuByła 1.9 TDI AHF Elegance
190KM/395Nm
Jest A6C6 3.0TDI V6 Tiptronic
277KM/561Nm
Perfect Service by DGW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Marcello01Hertze DCX 165 mam na przodzie dają rade w Octavii bardzo dobry stosunek jakości do ceny
Casper, zamien pozycjami punkt 2 z 3 i bedzie OK ;]With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Nexus6, można spekulować, bo jaki sens wsadzania lepszych głośników jak radyjko nie da rady mocy na nie puścićByła 1.9 TDI AHF Elegance
190KM/395Nm
277KM/561Nm
Perfect Service by DGW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Nexus6przynajmniej bedzie wiedziec, ze i radyjko do wymiany 8)Była 1.9 TDI AHF Elegance
190KM/395Nm
277KM/561Nm
Perfect Service by DGW
Komentarz
-
-
Nexus6, Nie wiem co Cię boli w Firmie Hertz..... Kup sobie serię ML i nie pisz głupot na forum że to hujostwo bo żal mi takich ludzi trochę :shock:
Hertz jest bardzo dobry cena do jakości 8)
Wiadomo że hertz za 250 zł szału nie robi ale lepiej gra niż inne w tej cenie....................................... yhhh
Jedyne co mnie drażni to mocny sopran :/ ale dobre radio da radę wszystko ustawić
[ Dodano: Wto 29 Mar, 11 13:46 ]
Nexus6, jezeli je dostales za darmo to potwierdzam, w kazdym innym przypadku to marnowanie kasy..
Czyli JA zmarnowałem jakieś 3 tyś twoim zdaniem na głośniki hertza hmm
jakoś JA tego nie odczuwam bo napierdala ostro( szybę czołową już wymieniałem )
Pozdro
Komentarz
-
-
Pako22, z produktami firmy Hertz mam do czynienia od roku 2000 i mam pełen przegląd jak firma schodzi na psy.
Obecna seria ML nie umywa sie nawet do serii Hi-Energy z lat 2000-2003,
najprostsze odroznienie fajnego produktu od cienkiej masowki to zmiana koloru opakowan ;]
jakos te glosniki z czarno-zoltych pudel potrafily naprawde zagrac, i to od serii Energy (E) zaczynając;
obecne glosniki Hertza graja przy nich jak kartonowe pudla w - jak sam napisales "napierdala ostro", ale z "graniem" to ma niewiele wspolnego.
Lepiej w zblizonej cenie zagraja produkty np. Rainbowa czy Audio Systemu - te firmy jakos potrafily utrzymac poziom oferowanych produktow.
Jezeli twierdziłbyś że nie miałem z tą marka do czynienia to nawet swojego pierwszego TDI miałem zrobionego na HV130+HT25+HS250 w BR napędzanych Stegiem QMos 75.6.
Tak więc sorry, ale niestety wiem o czym pisze.
btw do "napierdalania" wole produkty Ground Zero - te potrafią i przyłoić i zagrać.
Na Hertzach swiat sie nie konczy, jest to produkt nawet w swojej klasie cenowej zaledwie przecietny, po prostu nie ma sie czym podniecac.With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
witam,
noszę się z zamiarem przyciemnienia auta...i mam okazję pokombinować coś z nagłośnieniem bo tapicerka będzie rozbierana....wygłuszyć planuję drzwi i zmienic głośniki...mam 8glosnikow fabrycznych i radio bolero ktorę myslę zostawic sobie ze wzgledu na wygląd.jaki koszt wytlumienia i jakie glosniki polecacie midbasy +Twitter za małe pieniadze a zeby to grało lepiej niz seria bo seria pierdzi powyzej polowy skali glosnosci...
Komentarz
-
-
DANIEL1987, podjedź do http://www.zuhfox.pl/index.php
możesz powołać się na mnie :diabelski_usmiechWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Nexus6, Nie podniecam się tylko uważam że nie jest taki zły :wink:
Zgodze się z tobą że głośniki nie są aż takie dobre ale z esa 380 jestem zadowolony :szeroki_usmiech
Mi nie chodzi o to że mam hertza i uważam że jest najlepszy bo go mam :/
A z tego co wiem to np. na allegro jest 70% chińskiego hertza a nie z włoch :/ cioty podrabiają
Dla porównania kolega do passata założył morele na przód a w bagar 2 suby alpine jeden ma 700 rmsu (moje mają 450) i na prawde to nie gra jak u mnie, powiem tak jakościowo u niego jest ciut lepiej ale u mnie o wiele głośniej
[ Dodano: Sro 30 Mar, 11 09:16 ]
Nexus6, może i dobrze gadasz
Zależy co kto lubi :P HSK jest trochę twardy ale poki co bede je katował aż się popalą
Lubię jak napierdala aż obraz się rozmywa :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jureczek1964Mam zamiar zmienić seryjne audio w mojej czeszce. I takie pytanie Mam radyjko JVC 4x45W to jest model KD-SC900R I czy Hertze DCX 165 na przód i DCX 130 na tył by dawały rade na samym radyjku? Chodzi mi o głośniki w seryjne miejsca i nie chce nic zmieniać w seryjnym wyglądzie auta i dlatego wybór padł właśnie na nie. Proszę o pomoc. I z góry dziękuję
[ Dodano: Nie 27 Mar, 11 15:14 ]
A może jakieś inne głośniki na przód 16.5 a tył 13?
Co do wyboru głośników to się nie wypowiadam, bo każdy ma inny 'gust muzyczny' i lubi co innego
Przede wszystkim porządne wygłuszenie drzwi, bo dla mnie nie ma nic gorszego niż brzęcząca blacha, a sam należę do tych osób, które po wygłuszeniu drzwi zmienili zdanie co do konieczności przeprowadzenia tej operacji
Komentarz
-
Komentarz