glosniki Helix

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • BioBogon
    Elegance
    • 2005
    • 921

Zamieszczone przez Nexus6
    bezduszny, padło parę propozycji w wątku Staszka20vt
    Tak dla porządku:

Leon FR 2.0TDI 170KM

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Zagladnij tu. CASP co jakis czas zaglada na forum, miedzy innymi robil auta Nexusa oraz Djczasa. Sadze, ze kazda z propozycji w tym linku powinna Ci wystarczyc. Oczywiscie panel obowiazkowy, plus extra moze w sumie powinno byc wygluszenie drzwi, ale to nawet na poczatek nie musi byc.
      Spritmonitor.de

Komentarz

Prawde powiedziawszy... to nawet nie słyszałem o takich producentach głośników. Ale wierzę na słowo że przyzwoicie grają.

Komentarz

• QBA
          RS
          • 2004
          • 2646

bezduszny, nie wszystko co jest rozreklamowane (czyt. Pioneer, JBL, Magnat) wsród głośników jest dobre. Często są to produkty tylko "żerujące" na renomie najdroższych wyrobów tych marek, z dobrą jakością mając niewiele wspólnego

Komentarz

• djczas
            RS
            • 2005
            • 9612

QBA, ale to nie są nieznane produkty wiekszoć ludzi ma słuch ale nim nie słucha
            bezduszny, są takie marki które jak wymienisz ludzie bedą je kwalifikować do tandety z bazru a w świecie audiofili ludzie mają dreszcze na sam dźwiek nazw ale z tego co widze kolega podchodzi lekko sceptycznie i bazuje na czymś co ma znaczek a rózni sie od siebie tylko tym że na tej samej lini produkcyjnej inny chińczyk je składał jedna ma naszywke pionier drugi magnat a trzeci jeszcze inną

Komentarz

• QBA
              RS
              • 2004
              • 2646

djczas, wiem, że to nie są nieznane produkty dla ludzi choć trochę interesujących się CA. Ale przyznasz, ze ktoś kto całkowicie się tym nie interesował, raczej nie będzie kojarzył tych nazw

Komentarz

No dobra, na przód juz mam zestaw

... teraz zestaw na tył Panowie i może jakiś nały wzmacniaczyk ?

Drugie pytanie.
                Czy navi DX (Blaupunkt chyba) ma jakieś wyjścia na podpięcie wzmacniacza ?

Komentarz

• djczas
                  RS
                  • 2005
                  • 9612

QBA, całkowicie sie z tobą zgadzam

Komentarz

To tak jak ja pracujący w branży olejowej zapytał was co sądziecie o olejach firmy Shima Seiki ?

Widział ktoś je na oczy ? Słyszał o nich ?

... dlatego nie dziwcie się mi, że nie słyszałem o pewnych mniej medialnych markach.

Komentarz

• djczas
                      RS
                      • 2005
                      • 9612

bezduszny, a kuku coś mi sie obiło kiedyś o tych markach ale nie pamietam co nie są to oleje maszynowe bo mi dzwoni ale nie wiem czy w dobrym ko.ściele

Komentarz

Dobrze ci się obiło

Firma robi maszyny dziewiarskie a do tego ma do nich oleje ale..... o niespotykanych w europie lepkościach i właściwościach. Oleje te są klasyfikowane do "maszyn suwowych".

Nie da się dobrać zamiennika gdyż normalnie nie ma takiego oleju. Są lepkości "32", "46", "68" a to badziewie pracuje na olejach o lepkości DOKŁADNIE 50 cSt. Robi się dla nich specjalnie na zamówienie smarowidła. Ludzie z branży dziewiarskiej lub smarowej znają to doskonale.... inni już nie.

...takie małe OT :wink:

Komentarz

• Nexus6
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2004
                          • 4847
                          • Volkswagen

bezduszny, to teraz pochwal sie co zapodajesz na przód ...
                          With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

PHASE PCS 165.20

... a co na tył ?
                            ... i może jakieś wzmocnienie ? ....czekam na sprawdzone propozycje.

Komentarz

• djczas
                              RS
                              • 2005
                              • 9612

bezduszny, do tyłu np cervin vega vmax w skrzynce i do tego wzmacniacz bez głośników z tyłu

Komentarz

• QBA
                                RS
                                • 2004
                                • 2646

bezduszny, ewentualnie jakies przecietne nie za drogie glosniczni z tylu, podpiete pod radio Podglasniane tylko, gdy pasazerow wieziesz, zeby nie nazekali, ze za cicho jest i sam bas z bagaznika dobiega

Komentarz

a jakieś konkretne fimy, modele głosników ?

...konkrety Panowie, konkrety.... :diabelski_usmiech

Komentarz

• Nexus6
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2004
                                    • 4847
                                    • Volkswagen

bezduszny, nieważne co wsadzisz z tyłu i tak zepsujesz brzmienie przodu,
                                    więc nie ma najmniejszego znaczenia co wsadzisz z tyłu
                                    weź też pod uwagę jak często wozisz kogoś z tyłu

Komentarz

Bardzo nieczęsto... bo sami wiecie, że O1 nie ma za dużo miejsca z tyłu.

Chodzi mi o jakiś głośniczek do tzw. tuby... jakiś wysokotonowy na tylne drzwi (może takie same jak na przodzie) i jakiś niedrogi stosunkowo i w miarę dobry wzmacniacz.

Konkretne nazwy poproszę ...... :twisted:

Komentarz

• Nexus6
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2004
                                        • 4847
                                        • Volkswagen

bezduszny, propozycje FAJNYCH wzmacniaczy do systemu przedniego:
                                        - Steg K9 - mały, zwarty, budujący ładną scenę dźwiękową
                                        - Soundstream VGA - większy, mocniejszy, jeszcze lepsza scena, i to co najważniejsze powalająca dynamika dźwięku - czuć, że ten sprzęt wydusi wszystko z głośników
                                        poza tym ocena Absolute Spitzenklasse w niemieckim AutoHiFi Magazine tez nie wzięła się z powietrza :szeroki_usmiech

Komentarz

powgreg - co sie stalo z linkiem do powe (z tego co zrozumialem to byly twoje zdjecia - chyba ze sie myle)? mam sie zamiar wziasc za montaz a tu nici z obrakow... :shock:

sorki za odpiekanie...

Komentarz

• powgreg
                                            Classic
                                            • 2005
                                            • 14

Zamieszczone przez Artur
                                            powgreg - co sie stalo z linkiem do powe (z tego co zrozumialem to byly twoje zdjecia - chyba ze sie myle)? mam sie zamiar wziasc za montaz a tu nici z obrakow... :shock:

sorki za odpiekanie...
                                            Już powinien działać
                                            były drobne przenosiny :wink:
                                            www.powe.pl

Komentarz

Pracuję...