Zamieszczone przez Nexus6
glosniki Helix
Zwiń
X
-
bezduszny
Prawde powiedziawszy... to nawet nie słyszałem o takich producentach głośników. Ale wierzę na słowo że przyzwoicie grają.
Komentarz
-
QBA, ale to nie są nieznane produkty wiekszoć ludzi ma słuch ale nim nie słucha
bezduszny, są takie marki które jak wymienisz ludzie bedą je kwalifikować do tandety z bazru a w świecie audiofili ludzie mają dreszcze na sam dźwiek nazw ale z tego co widze kolega podchodzi lekko sceptycznie i bazuje na czymś co ma znaczek a rózni sie od siebie tylko tym że na tej samej lini produkcyjnej inny chińczyk je składał jedna ma naszywke pionier drugi magnat a trzeci jeszcze inną
Komentarz
-
-
bezduszny
No dobra, na przód juz mam zestaw
... teraz zestaw na tył Panowie i może jakiś nały wzmacniaczyk ?
Drugie pytanie.
Czy navi DX (Blaupunkt chyba) ma jakieś wyjścia na podpięcie wzmacniacza ?
Komentarz
-
bezduszny
To tak jak ja pracujący w branży olejowej zapytał was co sądziecie o olejach firmy Shima Seiki ?
Widział ktoś je na oczy ? Słyszał o nich ?
... dlatego nie dziwcie się mi, że nie słyszałem o pewnych mniej medialnych markach.
Komentarz
-
bezduszny
Dobrze ci się obiło
Firma robi maszyny dziewiarskie a do tego ma do nich oleje ale..... o niespotykanych w europie lepkościach i właściwościach. Oleje te są klasyfikowane do "maszyn suwowych".
Nie da się dobrać zamiennika gdyż normalnie nie ma takiego oleju. Są lepkości "32", "46", "68" a to badziewie pracuje na olejach o lepkości DOKŁADNIE 50 cSt. Robi się dla nich specjalnie na zamówienie smarowidła. Ludzie z branży dziewiarskiej lub smarowej znają to doskonale.... inni już nie.
...takie małe OT :wink:
Komentarz
-
bezduszny
PHASE PCS 165.20
... a co na tył ?
... i może jakieś wzmocnienie ? ....czekam na sprawdzone propozycje.
Komentarz
-
bezduszny
a jakieś konkretne fimy, modele głosników ?
...konkrety Panowie, konkrety.... :diabelski_usmiech
Komentarz
-
bezduszny
Bardzo nieczęsto... bo sami wiecie, że O1 nie ma za dużo miejsca z tyłu.
Chodzi mi o jakiś głośniczek do tzw. tuby... jakiś wysokotonowy na tylne drzwi (może takie same jak na przodzie) i jakiś niedrogi stosunkowo i w miarę dobry wzmacniacz.
Konkretne nazwy poproszę ...... :twisted:
Komentarz
-
bezduszny, propozycje FAJNYCH wzmacniaczy do systemu przedniego:
- Steg K9 - mały, zwarty, budujący ładną scenę dźwiękową
- Soundstream VGA - większy, mocniejszy, jeszcze lepsza scena, i to co najważniejsze powalająca dynamika dźwięku - czuć, że ten sprzęt wydusi wszystko z głośników
poza tym ocena Absolute Spitzenklasse w niemieckim AutoHiFi Magazine tez nie wzięła się z powietrza :szeroki_usmiechWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Artur
powgreg - co sie stalo z linkiem do powe (z tego co zrozumialem to byly twoje zdjecia - chyba ze sie myle)? mam sie zamiar wziasc za montaz a tu nici z obrakow... :shock:
sorki za odpiekanie...
Komentarz
Komentarz