Zamieszczone przez tom2212
Zamiana oryginalnego RADIA CD SKODA AUTO na AUDIENCE mp3
Zwiń
X
-
Zamiana oryginalnego RADIA CD SKODA AUTO na AUDIENCE mp3
Witam,
Czy mozecie mi potwierdzic, ze zamiana fabrycznego radia na rowniez fabryczne Audience jest na zasadzie 1:1? (czyli: odkrecam 4 sruby pod saslepkami, wyciagam radio, odpinam wtyczke ktora od razu wpinam w nowe radio i..po klopocie?)
Wszystkie funkcje beda dzialac? jak np czujniki cofania (obraz graficzny) klimatronic itd?
Trzeba dodatkowo zmieniac cos na tej wtyczce co mam teraz? - czy wszystkie piny sa umieszczone tak samo.
To audience ma zmieniarke - czy trzeba cos dodatkowo podlaczac?
..i na koniec, prosba o linka z jakas instrukcja demontazu takiego radia, nie chcialbym nic polamac itp.
Tak na koniec moze ktos sie orientuje, te radyjka AUDIENCE to sa udanym oproduktem czy sa awaryjne? (slyszalem cos o problemach z podswietleniem i awariami mechanizmu podawania plyt w zmieniarce ale wole sie co do tego upewnjc tu na forum u naszych specjalistow).
Na co zwrocic uwage - o co pytac? kupujac uzywane przez neta? (sprzedawcy zapewniaja, ze stan to igla, nie naprawiane itd, daja standardowo gwarancje jedynie na 2 tygodnie (cos krotko :-?
Wielkie dzieki za pomoc.
Pozdrawiam
dabpozdrawiam
dab
-
-
zależy za ile $$$ jest to radyjko.
Tak do 500 zł bym może i za nie dał (w przypadku posiadania Stream'a bez mp3). W innym przypadku raczej wymiana na Swinga lub Bolero.
Wymiana jest 1:1
Ściągasz ramkę radia, proponuje zacząć od dołu. Otwierasz popielniczkę i ciągniesz za ramkę. Potem 4 śrubki i 2 wtyczki i wszystko.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Mr0cznyzależy za ile $$$ jest to radyjko.
Tak do 500 zł bym może i za nie dał (w przypadku posiadania Stream'a bez mp3). W innym przypadku raczej wymiana na Swinga lub Bolero.
Wymiana jest 1:1
Ściągasz ramkę radia, proponuje zacząć od dołu. Otwierasz popielniczkę i ciągniesz za ramkę. Potem 4 śrubki i 2 wtyczki i wszystko.
Ja mam wlasnie to pierwsze radyjko z tej serii, bez mp3 i to jest w zasadzie glowny powod wymiany, a przy okazji wbudowana zmieniarka tez sie przyda.
Dzieki za porade demontazowa :-) pewniej bedzie mi sie pracowalo.
Moze ktos z uzytkownikow jeszcze sie wypowie nt tego Audience, jak sie sprawuje itd?pozdrawiam
dab
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Mr0cznyw przypadku posiadania Stream'a bez mp3). Wymiana jest 1:1
Pytanie czy ten moj weteran jest kompatybilny ze STREAMem i przejscie na AUDIENCE bedzie bezbolesne? :?pozdrawiam
dab
Komentarz
-
-
2 tygodnie temu zmieniłem mojego Stream'a na Audience, wymiana 1:1 bez żadnych problemów. Demontaż to zdjęcie ramki od dołu i śruby (uwaga żeby nie wpadły pomiędzy radio a obudowę). Jakość dźwięku wg mnie dużo lepsza od Stream'a jedyne co mnie wkur... to b.słaba czułość wyszukiwania stacji radiowych, w Streamie była lepsza o niebo. Zmieniarka i jej obsługa banalnie prosta. Pamiętaj jeśli kupisz jakiekolwiek radio to żądaj kodu do radia !!! W razie jakichkolwiek pytań służę pomocą!
Komentarz
-
-
Witam,
Obecnie dzieki uprzejmosci i pomocy kolegi OctaviaRS TDi (kupilem od niego Audience mp3) zostalo podmienione radio Stream na audience i tak jak mowiliscie - wszystko odbylo sie na zasadzie 1:1.
Cd gra i buczy, zmianiarka rzezbi plyty mp3! (wreszcie) az milo, w zasadzie jest ok poza jedna sprawa, ktora ulegla pogorszeniu - na mojej obecnej antenie dachowej radio nie jest w stanie zlapac jakiekolwiek stacji a te wpisane z reki sa slabej jakosci (w zaleznosci od sily nadajnika stacji gra lepiej badz gorzej) Problem ze slabym odbiorem radia mialem juz w Streemie gdzie radio szumialo, gubilo jakby na chwile stacje, generalnie zbieralo wiele zaklocen. Moze pad mi wzmacniacz anteny?
Gdzies na forum czytalem ze Audience jest bardziej wymagajace co do anteny - stad ma mozliwosc podlaczenia drugiej. Ktos moze przerabial ten temat? Cos doradzicie?pozdrawiam
dab
Komentarz
-
-
innova
Zamieszczone przez dabKtos moze przerabial ten temat? Cos doradzicie?
Komentarz
-
Problem z oprogramowaniem radia??????
Witam,
Chcialem wrocic do watku, bo w praktyce okazalo sie nie tak rozowo jak pisaliscie :?
Sama fizyczna zamiana radyjkami odbyla sie bez problemu.
Problem to zestrojenie "obcego"radia z moim autem.
1. Problem polega na bardzo, bardzo slabej jakosci odbioru sygnalu radiowego - szumofon (im blizej rozglosni radiowej tym lepszy odbior ale generalnie lipa).
Drugi problem, tgo to ze radyjko w ogole nie wyszukuje stacji - pewnie zwiazane to jest z slabym sygnalem.
Idac na latwizne - bylem w ASO skody - wymienili mi moja antene na nowa i bez zmian - czyli okazalo sie ze antena jest sprawna.
a sam problem lezy jak mowil serwisant w oprogramowaniu radia i ze musza porozumiec sie z centrala w Poznaniu :-(
Pytanie czy to oznacza, ze tego radyka sie nie da zaadoptowac do mojego auta? Czy mozna wgrac jakis prawidlowy soft? No nie sadze, zeby dla auta z mojego rocznika i z moim wyposazeniem nie bylo dostepne w opcji radio Audience? Jesli takie auta byly produkowane to pewnie i soft powinien byc i pasowac?
Siedzi ktos z was moze w tym glebiej i moze cos poradzic?
a moze recepta jest zupelnie inna i rozwiazanie problemu wrecz banalne?pozdrawiam
dab
Komentarz
-
-
Tak jak pisałem wcześniej zmieniłem radio ze Stream'a na Audience. Miałem b.podobne objawy co Ty z wyszukiwaniem stacji radiowych, tzn znajdował 2-3 program 1szy, program 2gi i Radio Maryja - akurat żaden nie jest w moim guście więc był problem. Kiedyś zacząłem wyszukiwać stacji bezpośrednio koło "nadajnika radiowego" (nie znam się na tym ale były to chyba jakieś anteny w Krakowie) i znalazł wszystkie stacje bez problemu, zapamiętałem je i teraz jest wszystko OK. Jeśli chodzi o soft to jutro sprawdzę i i powiem Ci jakim jest w moim Audience.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez FuzyTak jak pisałem wcześniej zmieniłem radio ze Stream'a na Audience. Miałem b.podobne objawy co Ty z wyszukiwaniem stacji radiowych, tzn znajdował 2-3 program 1szy, program 2gi i Radio Maryja - akurat żaden nie jest w moim guście więc był problem. Kiedyś zacząłem wyszukiwać stacji bezpośrednio koło "nadajnika radiowego" (nie znam się na tym ale były to chyba jakieś anteny w Krakowie) i znalazł wszystkie stacje bez problemu, zapamiętałem je i teraz jest wszystko OK. Jeśli chodzi o soft to jutro sprawdzę i i powiem Ci jakim jest w moim Audience.
[ Dodano: Wto 31 Maj, 11 07:40 ]
Zamieszczone przez OctaviaRS TDidab, a opcja drugiej anteny? Miałeś odjechać do gości od car audio.
Najpierw niech sie wypowiedza poznanscy specjalisci skody :-) czy z ich punktu widzenia wgranie softu zalatwi problem.
Jesli nie to zaczne kombinowac z antena. Tylko czy dolozenie anteny ktora bedzie schowana gdzies pod kokpitem cos da? Oryginalnie druga antena jest wklejona w szybe, a ta opcja u mnie nie wchodzi w rachube. :roll:
Dzisiaj wiesci za Skody i zobaczymy, bede informowal.
dzieki!pozdrawiam
dab
Komentarz
-
-
Kolego dab,
czy dostałeś jakieś info od skody?Sprzedam czarnulkę...
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=1000063
Komentarz
-
-
Odgrzebie temat, bo nie znalazłem informacji na forum, jak jest z radiem Audience, czy te radia posiada jedno czy dwa wyjścia na antenę?
Czy ktoś przerabiał temat z podpięciem oryginalnego wzmacniacza od Tourana jako dodatkowy, np. taki?
Touran ma anteny radiowe schowane w szybie, jak wygląda podpięcie? We wtyce w stronę szyby są trzy piny, za wzmacniaczem oprócz drutów zatopionych w szybę jest coś jeszcze? Da się to podpiąć pod tylną szybę w OII Kombi?
Komentarz
-
Komentarz