Zamieszczone przez artur135
Nowa Skoda Octavia Tour - nieoryginalne radyjko
Zwiń
X
-
Artur , chyba nie do końca się zrozumieliśmy , napisałeś że nikt Cie nie przekona , żę warto inwestować w radio 1din , mi chodzi o coś zupełnie przeciwnego - rezygnując z firmowego radia 2din , które jakością oraz wyposażeniem nie powala a wręcz przy swojej cenie jest przegięciem, wydając polowę ceny otrzymasz radio zdecydowanie lepsze i lepiej wyposażone oraz "dodatkową półeczkę" gratis
Co do kamery cofania w O2 tour - ok , masz rację , miej i sobie chwal nic w tym śmiesznego nie było .
dalej jest to moja subiektywna opinia i nie ma obowiązku się z nią zgadzaćKu przestrodze-szalony ponton
https://www.youtube.com/watch?v=CV1jr7nl53s
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez EBPArtur , chyba nie do końca się zrozumieliśmy , napisałeś że nikt Cie nie przekona , żę warto inwestować w radio 1din , mi chodzi o coś zupełnie przeciwnego - rezygnując z firmowego radia 2din , które jakością oraz wyposażeniem nie powala a wręcz przy swojej cenie jest przegięciem, wydając polowę ceny otrzymasz radio zdecydowanie lepsze i lepiej wyposażone oraz "dodatkową półeczkę" gratis
Co do kamery cofania w O2 tour - ok , masz rację , miej i sobie chwal nic w tym śmiesznego nie było .
dalej jest to moja subiektywna opinia i nie ma obowiązku się z nią zgadzać
zenec nc2010-używany, 1200 pln
kamera cofania-100 pln
separator,mikrofon,filtr,-50 pln
co do ceny nowego np.Columbusa masz rację, kosmos.
Pisząc w tym wątku nie przekonuje nikogo do niczego ani nie neguję innych stanowisk niż moje. mówię co używam i zachęcam
Komentarz
-
-
Jeśli mogę tylko doradzić kolegom którzy montują nieoryginalne radia. Zamówcie sobie w skodzie zestaw do montażu nieoryginalnego(AZO 600 002A).
Trochę to kosztuje, ale w cenie dostajemy naprawdę fajnie wykonaną kieszeń do radia + półka - jakość plastiku bije na głowę te szeroko dostępne zamienniki za 50 zł, dodatkowo otrzymujemy zmodyfikowaną ramkę (kształt pod radio Columbus), zatem nasze radio aż tak bardzo tragicznie nie będzie wyglądać z powodu czarnych połaci zaślepek po bokach. Wiem że za ok 500 zł można na alle..ro kupić tanio swing-a, ale
1. Źródło pochodzenia ? Czy aby przez przypadek ktoś nie rozebrał auta kolegi z forum...,
2. Co z gwarancją,
3. Żeby mieć usb trzeba jeszcze dokupić adapter (chyba mdi się to nazywa),
4. Czytałem o problemach z odbiorem radia przy 1 antenie
Owszem nie ukrywam, radio skody ładniej będzie wyglądać zawsze i wszędzie a dwa gdybym je dostał w cenie w ogóle nie zastanawiał bym się nad wymianą.
Co do funkcjonalności to bym się zastanawiał.Załączone pliki
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez skohTo już brzmi bardziej zachęcająco. Można ją zamontować do góry "nogami" tak, aby kieszonka była powyżej radia?
Mam tez pytanie do ludzi którzy montowali nieoryginalne. Czy ASO jest w stanie tak mi podpiąć radio by działało bez kluczyka przekręconego na zapłon, oczywiście bez ciągnięcia nowych kabli? W tej chwili mam podpięte pod zapłon i jak przekręcę kluczyk na 0 to radio gaśnie.Załączone pliki
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez skohOczywiście, to żaden problem. Trzeba jedynie zmierzyć jaki prąd pobiera wtedy radio, żeby nie okazało się, że rozładowuje aku. W jednym z aut mam tak podpięte radyjko i muszę ściągać panel na noc, ponieważ po kilku dniach aku pada.
Komentarz
-
-
Aby radio tak działało wystarczy jedynie przewód ACC czerwony z kostki radia połączyć z żółtym przewodem POWER (+12V) również z kostki radia. Oczywiście ten przewód ACC powinien być odłączony od instalacji w aucie. Przeważnie okablowanie przy kostkach w radiu ma odpowiednie konektorki umożliwiajace takie podłączenie. Tak jak pisałem, należy sprawdzić pobór prądu w stanie spoczynku.
Tutaj widzimy takie połączenie:
Komentarz
-
-
PAnowie zakupiłem radio 2din pioneer x700 i nie wiem jaka ramke po radiu stream zakupić, sam plastik http://allegro.pl/ramka-montazowa-2d...967188605.html czy http://www.okazje.info.pl/okazja/spr...2004-2007.html z całym metalowym wsadem....Sprzedam Lampy przednie, zbiornik spryskiwaczy 3.5 L z pompką
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez adamskyZamieszczone przez skohTo już brzmi bardziej zachęcająco. Można ją zamontować do góry "nogami" tak, aby kieszonka była powyżej radia?
Mam tez pytanie do ludzi którzy montowali nieoryginalne. Czy ASO jest w stanie tak mi podpiąć radio by działało bez kluczyka przekręconego na zapłon, oczywiście bez ciągnięcia nowych kabli? W tej chwili mam podpięte pod zapłon i jak przekręcę kluczyk na 0 to radio gaśnie.
Tu masz kilka możliwości.
Kasa niemała ale za wygodę trzeba zapłacić . Koledzy na forum mają takie rozwiązanie ale jakoś niechętnie odpowiadają na priv.
Może ktoś z czytających ma takie rozwiązanie z adapterem i się pochwali.Pozdrawiam GregorS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gregorsO i to też fajne rozwiązanie.
A jak z zasilaniem? Po stacyjce czy na stałe?
Używał ktoś adaptera CAN ?
Żadnego separatora antenowego nie kupowałem, nie było potrzeby. Radio nie gubi fal, nie szumi i nie trzeszczy.
Komentarz
-
Komentarz