wyszło mi, że jedyną pewną rzeczą są temperatury. Podobno zależność lepkości oleju od temperatury jest dość mocno nieliniowa, więc ciężko wykonać jakieś wiarygodne przeliczenia bez znajomości tej zależności.
Raczej wątpie że znajdziesz do tego ramke pasującą do o2, ale próbować można, być może oryginał z pionka ale z tego co wiem tylko te modele są dedykowane do o2 i posiadają ramki.
Musisz liczyć się też z tym, że radio będzie trochę wystawało, ale tragedii nie ma. W porównaniu do Audience MP3, które miałem u siebie Clarion gra cudownie. Próbowanie budowania CA na bazie seryjnego radia, to była wielka pomyłka :szeroki_usmiech
Jest: VW Passat B6 04.2010 2.0 TDI CR CBBB (170KM/350Nm) http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=88468;
a do zadań miejskich: VW Lupo 1.4 AUD MY2004 (60KM/116Nm seria)
Była: O1 L&K kombi 1.9 TDI AHF 2001/2002 (160KM/356Nm by ECU Project)
O2 kombi 4x4 1.9 TDI BXE 2006 (147KM/345Nm by ECU Project)
Sęk w tym, że obecnie wiele modeli 2-din wypuszczanych jest bez półkieszeni montażowych i samą ramką plastikową niewiele się zwojuje. Lepiej to sprawdzić przed zakupem.
Jest: VW Passat B6 04.2010 2.0 TDI CR CBBB (170KM/350Nm) http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=88468;
a do zadań miejskich: VW Lupo 1.4 AUD MY2004 (60KM/116Nm seria)
Była: O1 L&K kombi 1.9 TDI AHF 2001/2002 (160KM/356Nm by ECU Project)
O2 kombi 4x4 1.9 TDI BXE 2006 (147KM/345Nm by ECU Project)
za 30 zł można na Allegro kupić podróbkę, sam taką mam ale nie do końca mi odpowiada, nie mniej jednak szkoda mi kasy na oryginalną, do której trzeba zminic całą środkową osłonę.
Kiedyś też chciałem zakładać do O2 Pioneera 2DIN i szukałem ramek. Albo drogie albo badziewia. Znalazłem namiar do normalnego gościa z Bochni, który miał w rozsądnej cenie. Ostatecznei nie kupiłem radyjka ponieważ w tych Pionka 2DIN nie zdejmują się panele, a JVC nie chciałem. Miałem kiedyś pionka 1DIN i zdejmowany panel. Nie gwarantuje, że ukradną, ale mniejsze prawdopodobieństwo i łatwiej z ubezpieczycielem jak siema panel po kradzieży.
Ostatecznie zmieniłem MFD2 na Audience mp3 i kupiłm ramkę za 22zł z ASO Skody.
Pozdrawiam
"Teoria jest wtedy gdy wiesz wszystko, a nic nie działa.
Praktyka jest wtedy, gdy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego.
Tu łączymy teorię z praktyką.
To znaczy nic nie działa i nikt nie wie dlaczego."
Ja mam problem z modelem 3200bt starsza seria - bo:
1 ) po rozebraniu panela - półkieszeń nie wchodzi mi do mojej octy ...?
...czy rozpiłować ten plastik w aucie..a brakuje okoł 1.5 mm..?
ps:
2)Poszukałem i....
Kabel od hamulca ..aby dvd działało - trzeba podłaczyć pod masę i .. :yay:
Felicjan
...1.6 BFQ SQ24 już jest..piękność i 191.000+ za nami
Komentarz