Zamieszczone przez Andys
Radio Bolero - kodowanie CAN GATEWAY
Zwiń
X
-
Radio Bolero - kodowanie CAN GATEWAY
Posiadam Radio Bolero i chciałbym je zamontować do Octavii 2 z 2005 roku, CAN jaki posiadam nie pozwala na prawidłowe działanie radia czego efektem jest rozładowany akumulator,
na allegro chciałem zakupić taki sterownik: 1K0 907 530 AF (http://allegro.pl/gateway-vw-eos-gol...948900081.html)
mógłbym prosić o pomoc jak takiej wymiany dokonać i jakie powinno być kodowanie?
Skoda Octavia II 2005 rok kombi wersja wyp: ambiente
-
-
Wymiana stosunkowo prosta, choć trzeba być dość szczupłym, żeby w miarę wygodnie się tym zająć (za pierwszym razem, kiedy wszystkiego się chce zobaczyć). Kodowania nie przepiszesz sobie ot-tak. Musisz ze starego spisać wyposażenie i przepisać w nowym. Cała operacja, razem z rozbiórką plastików - koło 20-25 minut. Po założeniu dwóch, trzeci wymieniasz z zamkniętymi oczami (dosłownie :-) )Pozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
-
Najprawdopodobniej będzie OK (patrząc na oznaczenie AF, to jest to wydaje się być nowszym sterownikiem niż AD). Natomiast najbezpieczniejsze (bo przetestowane i zdecydowanie tańsze) są sterowniki 1K0 907 530 AA lub AD.
Polecam również sterowniki z serii 'S':
Połowa ceny Twojego wyboru
Są to troszkę starsze modele, ale absolutnie Ci wystarczą :-)
Pozdrawiam,
Michał
Komentarz
-
-
Jaki masz problem??Zamieszczone przez DareczekWitam mam Pytanko Kto na slasku zajmuje sie przekodaowaniem radyjek bo mam taki problem
macie moze kogos ????
Co chcesz przekodować? Chodzi Ci o wgranie nowych map do nawigacji czy jak? Masz O1, więc zaskakujące troszkę, ze masz jakikolwiek problem.Pozdrawiam,
Michał
Komentarz
-
-
56 - RADIOZamieszczone przez Pan WuKropeck,
dzięki wielkie za pomoc, zamówiłem na allegro model, który wskazałeś jutro wieczorem będę z tym walczył, mam nadzieje ze nie będzie problemów...
Samo radio należy zaznaczyć jako cyfrowe bo o ile pamiętam tam jest taka opcja?
Pozdrawiam,
Michał
Komentarz
-
-
Ale próbuj! Nic nie zepsujesz. Po prostu nic się nie zmieni, a w sterowniku będziesz miał błąd, że "sterownik zakodowany nieprawidłowo". Natomiast mnie interesuje gdzie faktycznie się tego używa (lub co to jest to RADIO CYFROWE).Zamieszczone przez LangustaKusi mnie sprawdzić opcje radio cyfrowe.Zamieszczone przez kropeckJa się UŚMIECHAM, a nie śmieję
Szczerze mówiąc sam się zastanawiam do czego służy ta opcja RADIO CYFROWE.Pozdrawiam,
Michał
Komentarz
-
-
Digital Audio Broadcasting (DAB) prawdopodobnie 7B (190,640 MHz) z PKiN w W-wie prowadzili testy czy nadal tego nie wiem były tam Polskie Radio Program I
Polskie Radio Program II,Polskie Radio Program III, Polskie Radio Program IV, RMF FM
RMF Classic,Radio ZET,Chilli ZET, TOK FM, Radio dla Ciebie, Radio Eska a nawet ojciec rydzyk
Jak ktoś posiada tuner DAB to próbować
a jeszcze kiedyś był Wrocław 5B (176,640 MHz) ale nie pamiętam stacji chyba czteryJest: OIII 1.4 TSI 4K4K
Była: OII FL 1.6 MPI 4K4K
Komentarz
-
-
,, DAB '' zrobie kodowanie i dam znać czy działa w Swingu.Zamieszczone przez waldek73Digital Audio Broadcasting (DAB) prawdopodobnie 7B (190,640 MHz) z PKiN w W-wie prowadzili testy czy nadal tego nie wiem były tam Polskie Radio Program I
Polskie Radio Program II,Polskie Radio Program III, Polskie Radio Program IV, RMF FM
RMF Classic,Radio ZET,Chilli ZET, TOK FM, Radio dla Ciebie, Radio Eska a nawet ojciec rydzyk
Jak ktoś posiada tuner DAB to próbować
a jeszcze kiedyś był Wrocław 5B (176,640 MHz) ale nie pamiętam stacji chyba czteryPozdrawiam Zbigniew // OI FL __ OII FL // SIMPLY CLEVER
Komentarz
-
-
a masz na radiu gdzieś informację iż posiada wbudowany tuner DAB ? To póki co jest rzadki rarytas a jego rozwój został chwilowo "zagłuszony" kłótniami i szarpaniem wokół TV cyfrowej a tu pieniądze są znacznie większe więc i priorytet odpowiedniZamieszczone przez Langusta,, DAB '' zrobie kodowanie i dam znać czy działa w Swingu.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sprzedam multikabel VAG 10.6.4/11.2/11.3 Millenium/11.6 Millenium, VAG 12.12. Wszelkie informacje na e-mail. Cena z wysyłką 170PLN. MPPS v12 cena z wysyłką 130PLN
Informacji o '' DAB '' na radiu nie znalazłemZamieszczone przez innovaa masz na radiu gdzieś informację iż posiada wbudowany tuner DAB ? To póki co jest rzadki rarytas a jego rozwój został chwilowo "zagłuszony" kłótniami i szarpaniem wokół TV cyfrowej a tu pieniądze są znacznie większe więc i priorytet odpowiedniZamieszczone przez Langusta,, DAB '' zrobie kodowanie i dam znać czy działa w Swingu.
, zobaczę po kodowaniu co będzie się działo. :?:
Sprawdziłem brak tunera DAB w radiu Swing, wyrzuca błąd ( brak łączności ) w kodowaniu, czyli temat odpuszczamy. :tunningPozdrawiam Zbigniew // OI FL __ OII FL // SIMPLY CLEVER
Komentarz
-
Komentarz