Jaki moduł bluetooth

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • miszka_p
    Classic
    • 2013
    • 8

Jaki moduł bluetooth

mati160, silnik musi poczekać.

Ficu, oryginalny panel wyleci. Chciałem tam włożyć stację 2din, ale finansowo to mnie przewyższy.
    Zrobię w tym miejscu jakąś zaślepkę, albo półeczkę.
    Ewentualnie założę zegary VDO- o ile znajdę jakieś w przystępnej cenie.
  • bdhpl
    Classic
    • 2011
    • 20

Jaki moduł bluetooth

Posiadam OCTAVIE II 2005 rok 2.0 TDI maxidot,

jak kupić moduł BT żeby zadziałał.
    Na allegro jest wybór, forum przegladam i przegladam i w sumie jasno nie napisane co mozna a czego nie.

Czy ten bedzie dobry i zadziała
    1Z0 035 729
    lub
    1Z0 035 729E

Komentarz

• greg44
      L&K
      • 2011
      • 1198
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BKD 2.0 TDI 140 KM

Moduł jak moduł, a wiązkę gdzie kupisz i za ile?

Komentarz

• bdhpl
        Classic
        • 2011
        • 20

no wlasnie to mialo byc drugim pytaniem,

na allegro sa gotowe zestawy za 800 zl, jedna to mija sie z idea całej modyfikacji.

[ Dodano: Pon 05 Gru, 11 19:22 ]
        dodam ze mam radio stream

Komentarz

• Enriquez
          RS
          • 2009
          • 7685
          • Superb III (3V3)

wiązka P&P:

moduł 1Z0 035 729 B, tak mówi ETKA.
          w 2006 wszedł 5P0 862 335 B

generalnie każdy zadziała, pytanie tylko jest takie, czy będzie cokolwiek widać na radiu i maxi docie???
          Pozdrawiam
          Marcin

Komentarz

• bdhpl
            Classic
            • 2011
            • 20

Dokładnie,

MAxidota mam ale nie mam za to sterowania w kierownicy, z tego co czytam niby to nie problem.

Teraz pytanie, czy ten modul ma wbudowana antene czy tez trzeba ciagnac?

Generalnie na forum gdzies mi umknal manual jak to zrobic od poczatku

Komentarz

• Enriquez
              RS
              • 2009
              • 7685
              • Superb III (3V3)

manuali jest w pip

TDIClub Bluetooth FAQ (Updated 12/30/2010 - Look at new 9W7 info) There seems to be a lot of questions that recur on a regular basis regarding the Bluetooth option that is availalbe in the '09 and '10 Jetta and JSW. If you have retrofit Bluetooth in your car, some of this information may...
              Pozdrawiam
              Marcin

Komentarz

• greg44
                L&K
                • 2011
                • 1198
                • Octavia II combi (1Z5)
                • BKD 2.0 TDI 140 KM

A powiedzcie czy za pomocą takiego modułu można odtwarzać muzykę z telefonu, przesyłać strumieniowo. Bez kierownicy z przyciskami i Radia Bolero ma to w ogóle sens, np z radiem Strem?

Komentarz

• kropeck
                  RS
                  • 2009
                  • 2319
                  • Octavia II (1Z3)
                  • BLF 1.6 FSI 115 KM

BLUETOOTH GSM II (2) jest wystarczający
                  Pozdrawiam,
                  Michał

Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)

Komentarz

• bdhpl
                    Classic
                    • 2011
                    • 20

jakie numery katalogowe ma GSM II

Dorzucam kilka manuali z jednego tematu na forum:

[ Dodano: Wto 06 Gru, 11 18:01 ]

[ Dodano: Wto 06 Gru, 11 18:11 ]
                    I na szybko pytanie czy ten moduł bedzie działał:

5P0 862 335

Komentarz

• heretyk
                      Rider
                      • 2009
                      • 549
                      • Octavia III (5E3)
                      • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez greg44
                      A powiedzcie czy za pomocą takiego modułu można odtwarzać muzykę z telefonu, przesyłać strumieniowo. Bez kierownicy z przyciskami i Radia Bolero ma to w ogóle sens, np z radiem Strem?

Musisz znalesc modul wspierajacy A2DP (Advanced Audio Distribution Profile)
                      Ja mam taki w pre Fl, ale do sterowania uzywam rns510 a nie maxidota.
                      Nie jestem pewien czy byl jakis modul bez BAP ( czyli stare maxi doty), ktory wspieralby A2DP.

Najlepiej kupic jakis modul z BAP i innymi bajerami, a sterowac to RNS510 lub RNS310/RNS315. Wydatek wiekszy ale jaka frajda
                      Zostały mi czesci, po szkodniku:
                      VCDS 11.2 oddam za 90 PLN!
                      Instrukcja Skoda Amundsen POLSKA, sterowniki komfortu 1K0959433C AK, CN. oraz dużo cześci do Passata B6

Komentarz

• greg44
                        L&K
                        • 2011
                        • 1198
                        • Octavia II combi (1Z5)
                        • BKD 2.0 TDI 140 KM

Czyli trzeba powiedzieć wielka rzeźba, nie da się sterować za pomocą zwykłego radia montowanego w OII, trzeba wymieniać Radio, Getweya, itd.

Komentarz

• Enriquez
                          RS
                          • 2009
                          • 7685
                          • Superb III (3V3)

Przecież nikt nie mówi, że:

- będzie tanio
                          - będzie łatwo
                          - będzie bez rzeźby w samochodzie bez niezbędnego wyposażenia
                          Pozdrawiam
                          Marcin

Komentarz

• greg44
                            L&K
                            • 2011
                            • 1198
                            • Octavia II combi (1Z5)
                            • BKD 2.0 TDI 140 KM

A dlatego się pytam na tym forum aby:
                            - było tanio
                            - było łatwo
                            - było bez rzeźby niezbyt dużej

Komentarz

• Maicroft
                              Moderator
                              S_OCP MemberModeratorr
                              • 2004
                              • 25757
                              • Audi

A jest jakas roznica w podlaczeniu tego pod Bolero. Wszedzie pisza, ze wiazdka do RNS-a, przeciez instalacja jest ta sama
                              Spritmonitor.de

Komentarz

• Enriquez
                                RS
                                • 2009
                                • 7685
                                • Superb III (3V3)

Pod bolero chodzi ta sama wiązka. Sprawdziłem to.
                                Pozdrawiam
                                Marcin

Komentarz

• heretyk
                                  Rider
                                  • 2009
                                  • 549
                                  • Octavia III (5E3)
                                  • CZDA 1.4 TSI 150 KM

to kupic sterownik pod starego maxidota. na allegro leca od 50 pln. do tego wiazka. Ja oryginalna sprzedalem za 50 pln, ale trzeba popisac z ludzikami ktore wybebeszaja samochody. Z mikrofonem bedzie jakies 100 pln. ew. zakup nowej p&p, 100 plus mikrofon. Kodowanie i tyle. Bedzie dzialac ze stream i fajna obsluga w maxi dot. A czy wielka rzezba? ja robilem pare razy. nie ma co demonizowac. przy instalacji zestawu firm trzecich tez trzeba sie nagimastykowac... Oczywisice zawsze mozna korzystac z zestawu sluchawkowego.
                                  Tanio.Łatwo. Bez rzezby.
                                  Instrukcja Skoda Amundsen POLSKA, sterowniki komfortu 1K0959433C AK, CN. oraz dużo cześci do Passata B6

Komentarz

• greg44
                                    L&K
                                    • 2011
                                    • 1198
                                    • Octavia II combi (1Z5)
                                    • BKD 2.0 TDI 140 KM

A taki moduł bluetooth można sparować, w jednym czasie, tylko z jednym telefonem?
                                    Montaż po zebraniu elementów nie jest trudny, przeciągnięcie wiązki, szkoda, że nie da się odtwarzać muzyki z telefonu w OII przez bluetooth.

Komentarz

• bdhpl
                                      Classic
                                      • 2011
                                      • 20

dzisiaj powinienem juz dostac sterownik i kable. Wieczorem zabiore sie za montaż.
                                      Kodowanie ma polegac tylko na polaczeniu sie z komfortem i aktywacje ptaszka telephone czy to bardziej wymyślna operacja ?

Komentarz

• heretyk
                                        Rider
                                        • 2009
                                        • 549
                                        • Octavia III (5E3)
                                        • CZDA 1.4 TSI 150 KM

A taki moduł bluetooth można sparować, w jednym czasie, tylko z jednym telefonem?
                                        Montaż po zebraniu elementów nie jest trudny, przeciągnięcie wiązki, szkoda, że nie da się odtwarzać muzyki z telefonu w OII przez bluetooth.
                                        tak jak pisalem. Mozesz wsadzic sterwnik z FL. ale nie bedzie dzialal maxi dot.

Kodowanei zalezy od sterownika.+ poinformowanie can o telefonie.

Sparowac mozna bodajze do 4 sluchawek. Oczywisice rownoczesnie dzialac moze tylko jedna.

Komentarz

• greg44
                                          L&K
                                          • 2011
                                          • 1198
                                          • Octavia II combi (1Z5)
                                          • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez heretyk

Sparowac mozna bodajze do 4 sluchawek. Oczywisice rownoczesnie dzialac moze tylko jedna.
                                          A z twojego doświadczenia jak długo trwa podczas jazdy przełączalnie z jednego telefonu na drugi za pomocą manetki od Maxi-dota? Czy w 10 s. można się wyrobić z przełączeniem? Co Maxi-dot pokazuje w wersji sterowników przed FL (chodzi mi o zasięg, nazwę sieci, itp)? Z tego co wyczytałem, przy gotowej wiązce wpina się ją w wiązkę radia (przelotka), do tego są kable do mikrofonu, modułu systemu, dodatkowo, kable zasilające, gdzie się je podpina, podobno w okolice bezpieczników, których oraz kable Can, te tez gdzie się podpina? Pozdrawiam czekam na info, bo możne zainwestuje w moda. :szeroki_usmiech

Komentarz

• heretyk
                                            Rider
                                            • 2009
                                            • 549
                                            • Octavia III (5E3)
                                            • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez heretyk

A z twojego doświadczenia jak długo trwa podczas jazdy przełączalnie z jednego telefonu na drugi za pomocą manetki od Maxi-dota? Czy w 10 s. można się wyrobić z przełączeniem? Co Maxi-dot pokazuje w wersji sterowników przed FL (chodzi mi o zasięg, nazwę sieci, itp)? Z tego co wyczytałem, przy gotowej wiązce wpina się ją w wiązkę radia (przelotka), do tego są kable do mikrofonu, modułu systemu, dodatkowo, kable zasilające, gdzie się je podpina, podobno w okolice bezpieczników, których oraz kable Can, te tez gdzie się podpina? Pozdrawiam czekam na info, bo możne zainwestuje w moda. :szeroki_usmiech

Nie ma szans w 10sekund. Logowanie/Parowanie nie ma wiele wspolnego z Maxi dot. To w menu telefonu wyszukujesz urzadzenia (nazwy sa rozne, w zaleznosci od wersji) Dodatkowo na poczatku moze Ci pokazywac: SEAT_UHT. Jezeli modul bedzie z seata

Nieprawda ze wiazka wymaga zasilania ze skrzynki bezpiecznikow! Jezeli tak to to jest jakas rzezba. Sam modul wymaga: 0, +12, can hi, can low. i oczywiscie mikrofon. Oryginalna wiazka wymaga wpiecia pinow do oryginalnej kostki radia (tzw. quadlock) oraz wpiecie sie w can. Najlepiej przy radiu. Oczywisice zakladam ze uchwyt telefonu olewamy. W sumie ciekawa rzecz, aleza duzo kombinowania.

Komentarz

• greg44
                                              L&K
                                              • 2011
                                              • 1198
                                              • Octavia II combi (1Z5)
                                              • BKD 2.0 TDI 140 KM

Troszku się zniechęciłem po twojej wypowiedzi, jak się nie da z manetki Maxi-dot przełączyć pomiędzy telefonami to kicha, jedziesz, szukasz telefonu, wchodzisz w Bluetooth i parujesz a tu np ten tel. dzwoni. Nosze dwa telefony, korzystam z obydwu i nie wiem który zadzwoni. Jeżeli chodzi o kable Can to można się wpiąć w kostkę przy radiu, w Can od Radia, trzeba wiedzieć tylko, które to kable, a dlaczego nie ma od razu wyprowadzenia tych kabli (bo rozumiem, że ta wiązka od Bluetooth to taka przelotka między oryginalną wiązka radia a samym radiem?)

Komentarz

• heretyk
                                                Rider
                                                • 2009
                                                • 549
                                                • Octavia III (5E3)
                                                • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Troszku się zniechęciłem po twojej wypowiedzi, jak się nie da z manetki Maxi-dot przełączyć pomiędzy telefonami to kicha, jedziesz, szukasz telefonu, wchodzisz w Bluetooth i parujesz a tu np ten tel. dzwoni. Nosze dwa telefony, korzystam z obydwu i nie wiem który zadzwoni. Jeżeli chodzi o kable Can to można się wpiąć w kostkę przy radiu, w Can od Radia, trzeba wiedzieć tylko, które to kable, a dlaczego nie ma od razu wyprowadzenia tych kabli (bo rozumiem, że ta wiązka od Bluetooth to taka przelotka między oryginalną wiązka radia a samym radiem?)

Potwierdzam. Sam korzystam z 2 telefonow. Na szczescie okresowo, ale przelacznie nie jest najoptymalniejsze.

CO do instalacji to wszystko zalezy jaka bedziesz mial. Te przelotki z car systems to nie jest oryginalna instalacja. O ile wiem to sprowadza sie to , do podlaczneia dwoch kostek i tyle.
                                                Ja pisalem o oryginalnej nowej lub wytarganej z samochodu. wtedy tak jak pisalem tylko wcisniecie odpowiednich pinow w stara koste oraz wpeicie sie w CAN. ten masz juz do streama poporwadzony, wiec nei ma wolnych pinow. Jak sie wepniesz: czy to po drodze czy moze przy radiu to juz twoja inwencja.

Jak potrzebujesz pomocy to dzwon, moj numer masz w dziale gielda.

Komentarz

• bdhpl
                                                  Classic
                                                  • 2011
                                                  • 20

Jestem po udanej instalacji modułu 5P0 862 335,
                                                  Pacjent: OCTAVIA II 2005 rok, MAXIDOT radio STREAM

Po zakonczonej i udanej instalacji wpadlem na pomysl zrobienia fotorelacji ale było za późno

Moduł oczywiście zakupiłem na allegro koszt 100 zł
                                                  Kompletny kabel wraz z mikrofonem również allegro koszt 130 zł + 20 za antene BT gdyż moduł jej nie miał a gość chciał 40 zł dopłaty

Instalacja:
                                                  Na początku oczywiście wyjąłem radio. Żeby to zrobić trzeba wyjąć 4 zaślepki odkręcić śrubki znajdujące się pod nimi oraz zdjąć panel przedni, który osłania radio i sterowanie klimatyzacją.
                                                  Zdjąłem prawą maskownice progu oraz dekielek od deski rozdzielczej znajdujący sie od strony dzrzwi i zająłem się zdejmowaniem maskownicy słupka przedniego (mam tam airbagi więc chciałem to zrobić w miare bezinwazyjnie) Wszędzie są kołki więc idzie gładko. Uwaga lubią pękać.
                                                  Instalacja mikrofonu:
                                                  Światełko górne: należy najpierw ściągnąć szkiełko pod którym są żarówki, między nimi są dwie śrubki. Potem przy użyciu odrobiny siły wyskakuje.
                                                  Rozciąganie kabli zacząłem właśnie od mikrofonu co okazało się potem małym błędem, więc polecam zacząć od czegoś innego.

Kable:
                                                  Wtyczki, które otrzymujemy z tej firmy z allegro, mają grube prawie oryginalne zapięcia. Nie mieszczą się z tyłu radia i nie da sie go do końca wsunąć więc trzeba je gdzieś upchnąć. Ja to zrobiłem od strony kierownicy. Nie miałem niestety lepszego pomysłu. Kabel do modułu poprowadziłem z prawej strony->potem w dół pod wykładzinę i do tego otworu pod fotelem pasażera.

Po spięciu wszystkiego w maxidocie od razu pojawiła się funkcja PHONE, telefon bezproblemowo się sparował, chwile trwało pobieranie kontaktów i ostatnio wybieranych połączeń.

Użytkowanie:
                                                  Głośność: oczywiście regulujemy radiem, słychać bardzo dobrze
                                                  Mikrofon: na razie wykonałem kilka testowych połączeń podobno dobrze mnie słychać z lekkim tłem
                                                  Radio automatycznie się ścisza w momencie dzwonienia.
                                                  Nie mam kier.wielofunkcyjnej więc wszystko obsługuje z manetek od maxidota.
                                                  W momencie dzwonienia w radiu pojawia się napis PHONE.
                                                  Przy wybieraniu numeru coś gada chyba dialing number czy coś.

Koszty:
                                                  Moduł 100 zl + 20 wysyłki
                                                  Kabel 130+20antena+18 wysyłka
                                                  razem: 288 zł.

Komentarz

Pracuję...