Jaki moduł bluetooth

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • misiek^wro
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 8321

Zamieszczone przez heretyk
    Nie jestem pewien czy byl jakis modul bez BAP ( czyli stare maxi doty), ktory wspieralby A2DP.
    Nie było.

Zamieszczone przez greg44
    A dlatego się pytam na tym forum aby:
    - było tanio
    - było łatwo
    - było bez rzeźby niezbyt dużej
    Przypominasz mi moja siostrzenice jak była mała. Jadła loda, ale jadła go wolno, bo chciała jeśc go dłużej. Szkoda ze słońce zrobilo swoje i z loda g... miała

Moja rada - dozbieraj kase i nie baw sie w polsrodki. Zeby miec funkocjonalnego BT 5ciu złotych nie wydasz, musisz wysupłać z portfela troche wiecej ... :twisted:
    Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
    Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
    ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• Witek 703
      Ambiente
      • 2012
      • 109
      • Octavia II (1Z3)
      • BKD 2.0 TDI 140 KM

brak identyfikacji numeru

Serdeczne podziękowanie dla kolegi "gieu"za podpowiedź z dnia 3 sierpnia-ZADZIAŁAŁO !!!

[ Dodano: Czw 09 Sie, 12 20:37 ]
      Witam serdecznie.
      Szanowni Panowie czy jest szansa aby w mojej Skodzie Octavii 2(rok 2004) po wymianie licznika był w nim widoczny moduł BT ?
      Pozdrawiam gorąco.
      Witek

Komentarz

• zborciu
        Classic
        • 2010
        • 10

Witam kolegów.
        Poczytałem sobie trochę o tym poście jednak kompleksowego rozwiązania mojej sprawy nie znalazłem dlatego bardzo proszę doświadczonych użytkowników o podpowiedź w mojej sprawie.
        Posidam skodę octavię II FL z 2011 roku z Maxi-DOT'em i radiem Swing ale bez kierownicy MF. Chciałbym dołożyć sobie do tego mojego "zestawu" moduł bluetooth. I stąd moje pytanie. Jaki (jakie) moduł(y) powinienem rozważyć aby wszystko działało z następującymi warunkami. Posiadam telefon BlackBerry 9810 oczywiscie z Bluetooth więc chciałbym aby to był moduł który będzie współpracował nie tylko z telefonami Nokii. Bardzo zależałoby mi na tym abym mógł przeglądać książkę telefoniczną, odbierać sms oraz ostatnie rozmowy telefonu (oczywiście jeśli jest to możliwe na radiu swing lub na maxi-DOT'cie). Nie zależy mi na słuchaniu muzyki z telefonu. Czy sterowanie odbywa się tylko z maxi-DOT'a czy z radia też. Oraz najważniejsze pytanie dotyczące wiązki. Z tego co wyczytałem to jest coś takiego potrzebne ale nie mam pojęcia jak ten temat ugryźć. Jak ktoś mógłby mi to przybliżyć to będę wdzięczny. Docelowo za jakiś czas będę chciał zmienić radio swing na Columbusa i moje kolejne pytanie czy poza radiem będę musiał coś więcej jeszcze zmieniać? I ostatnie pytanie. Czy znacie może jakieś namiary na magików od takich modyfikacji w Poznaniu lub okolicy którzy podjeli by się profesjonalnego zamontowania i skonfigurowania czegoś takiego. Jestem laikiem i nie chciałbym czegoś namieszać. Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi i pozdrawiam

Komentarz

• Enriquez
          RS
          • 2009
          • 7685
          • Superb III (3V3)

SMS to tylko i wyłącznie telefony obsługujące rSAP.
          No i takiego modułu bym na Twoim miejscu szukał, czyli 5N0 035 730 D
          Wiązkę plug&play znajdziesz na allegro:
          Pozdrawiam
          Marcin

Komentarz

• Langusta
            RS
            • 2010
            • 1864
            • Seat

Zamieszczone przez Enriquez
            SMS to tylko i wyłącznie telefony obsługujące rSAP.
            No i takiego modułu bym na Twoim miejscu szukał, czyli 5N0 035 730 D
            Wiązkę plug&play znajdziesz na allegro:
            http://allegro.pl/kabel-mikrofon-ant...519861191.html

Kompatybilność
            modułów Bluetooth_ Autor_heretyk
            Pozdrawiam Zbigniew // OI FL __ OII FL // SIMPLY CLEVER

Komentarz

• zborciu
              Classic
              • 2010
              • 10

Dziekuje za odpowiedzi ale mam jeszcze parę pytań. Czy polecany moduł będzie działał z każdym telefonem z bluetooth czy tylko z wybranymi? Czy zarządzanie telefonem no. odbieranie rozmów to tylko przez maxi-DOT'a czy przez Swinga też się jakoś da? I najważniejsze pytanie. Kto w Poznaniu lub okolicy zamuje się montażem takich spraw? Z gory dzieki za odpowiedzi i pozdrawiam

Komentarz

• Enriquez
                RS
                • 2009
                • 7685
                • Superb III (3V3)

w Poznaniu to chyba Lec ogarnie...
                Pozdrawiam
                Marcin

Komentarz

• dato
                  L&K
                  • 2012
                  • 1431

Zamieszczone przez misiek^wro
                  Przypominasz mi moja siostrzenice jak była mała. Jadła loda, ale jadła go wolno, bo chciała jeśc go dłużej. Szkoda ze słońce zrobilo swoje i z loda g... miała
                  Moja rada - dozbieraj kase i nie baw sie w polsrodki. Zeby miec funkocjonalnego BT 5ciu złotych nie wydasz, musisz wysupłać z portfela troche wiecej ... :twisted:
                  Bardzo dobre podsumowanie, co do zasady całego wątku :diabelski_usmiech

A tak przy okazji - rSap w nowych modułach przejmuje ustawienia i wysyła numer lub nie. Ustawienia sieci

Komentarz

• zborciu
                    Classic
                    • 2010
                    • 10

Do kolegi Enriquez. Właśnie zakończyłem korespondencje z Lec i napisał mi że nigdy w życiu nie montował żadnego modułu bluetooth. Moze jakiś inny namiar na kogoś w okolicach Poznania?

Komentarz

• heretyk
                      Rider
                      • 2009
                      • 549
                      • Octavia III (5E3)
                      • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez zborciu
                      Do kolegi Enriquez. Właśnie zakończyłem korespondencje z Lec i napisał mi że nigdy w życiu nie montował żadnego modułu bluetooth. Moze jakiś inny namiar na kogoś w okolicach Poznania?
                      Andrzej111 pare razy ogarnial temat. Nie wiem tylko czy sie podejmuje takich uslug. Uderz do niego i zapytaj.
                      Zostały mi czesci, po szkodniku:
                      VCDS 11.2 oddam za 90 PLN!
                      Instrukcja Skoda Amundsen POLSKA, sterowniki komfortu 1K0959433C AK, CN. oraz dużo cześci do Passata B6

Komentarz

• Karpie
                        Drive
                        • 2009
                        • 53

Jakoś tego nie mogę wszystkiego ogarnąć. Czy jak mam OII FL z 2009r bez Maxi Dota ale z Bolero, to jest szansa na BT sterowane poprzez radio? I czy ktoś by mi takie coś wyrzeźbił w Lublinie lub okolicach?
                        1.4TSI + DSG Biała

Komentarz

• heretyk
                          Rider
                          • 2009
                          • 549
                          • Octavia III (5E3)
                          • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez Karpie
                          Jakoś tego nie mogę wszystkiego ogarnąć. Czy jak mam OII FL z 2009r bez Maxi Dota ale z Bolero, to jest szansa na BT sterowane poprzez radio? I czy ktoś by mi takie coś wyrzeźbił w Lublinie lub okolicach?

No jasna cholera, ile to trzeba razy tluc. Wez sobie instrukcje obslugi od bolero. Od 14 strony masz ustawienia telefonu, ksiazki telefonicznej, polaczen itd... Jaki wniosek?
                          Zostały mi czesci, po szkodniku:
                          VCDS 11.2 oddam za 90 PLN!
                          Instrukcja Skoda Amundsen POLSKA, sterowniki komfortu 1K0959433C AK, CN. oraz dużo cześci do Passata B6

Komentarz

• Maicroft
                            Moderator
                            S_OCP MemberModeratorr
                            • 2004
                            • 25757
                            • Audi

Czy komus udalo sie zmusic Samsunga SGS III do dzialana z rSAP ?? Bo ja tego sie nie da tak zrobic, to jak mysle pozostaje wymiana modulu na obslugujacy zwykle polaczenie i to rSAP :?:
                            Spritmonitor.de

Komentarz

• dato
                              L&K
                              • 2012
                              • 1431

Maicroft, na innym forum podawałem Ci linka do pakietu rSap, a byłem wtedy przed zakupem S3. Teraz jestem już długo po i działa i jako słuchawka i po rSap

Nie musisz nic dogrywać, zaktualizuj system. Przed moim urlopem, czyli w pierwszej połowie lipca wyszła poprawka (u mnie zassała się automatem), w której jest obsługa rSap natywnie w systemie, bez dokładania czegokolwiek. U mnie w tej chwili 4.0.4 (nie najnowsza) i chodzi bezproblemowo.

Edit: skądinąd wiem, że pod koniec tygodnia ma byc 4.1 dla SGS3 - warto zaczekać i zaciąć telefon od zera nowym romem. rSap będzie działał.

Komentarz

• Witek 703
                                Ambiente
                                • 2012
                                • 109
                                • Octavia II (1Z3)
                                • BKD 2.0 TDI 140 KM

5N0 035 730 C

Witam serdecznie wszystkich kolegów.
                                Dla przypomnieniactavia 2,rok 2004,radio bolero,telefon nokia E52,kierownica multi z obsługą telefonu.Wcześniej używałem modułu 3C8 035 730 A i wszystko działało poprawnie.Oczywiście obsługa tylko poprzez radio bolero oraz za każdym razem wpisywanie kodu pin.Nie mogłem zapisać kodu ponieważ w/w moduł nie obsługiwał maxi dota.
                                Teraz mam moduł 5N0 035 730 C,kod pin zapisany przy użyciu funkcji SAVE,ale przy każdym połączeniu muszę w telefonie potwierdzić połączenie z modułem(przy 3C8 035 730 A nie musiałem tego robić).Czy jest jakiś sposób aby nie powtarzać tej operacji za każdym razem?PS.Sterowanie telefonu z kierownicy też nie działa.
                                Witek

Komentarz

• gieu
                                  Rider
                                  • 2009
                                  • 607
                                  • Octavia II (1Z3)
                                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Re: 5N0 035 730 C

Zamieszczone przez Witek 703
                                  ...
                                  Teraz mam moduł 5N0 035 730 C,kod pin zapisany przy użyciu funkcji SAVE,ale przy każdym połączeniu muszę w telefonie potwierdzić połączenie z modułem(przy 3C8 035 730 A nie musiałem tego robić).Czy jest jakiś sposób aby nie powtarzać tej operacji za każdym razem? ....
                                  Wejdź w ustawienia bluetooth w telefonie, wybierz połączenie z modułem BT w samochodzie i ustaw je jako 'autoryzowane'.
                                  Octavia II FL 1.4TSI Rosso Brunello

Komentarz

• Rauko
                                    Classic
                                    • 2011
                                    • 9

Witam.

Widzę, że jest tu kilka oblatanych w centralkach osób
                                    Poszukuję centralki do mojego samochodu Touran (czerwone zegary, multifunkcja i RNS510).
                                    BAP w RNS musiałem wyłączyć, żeby mi gadał z zegarami (kontrola muzyki z kiery). I teraz moje pytanie.
                                    Jakiej centralki użyć, żeby mieć kontrolę telefonu przez RNSa (fajnie jak by było A2DP, dzwonienie i książka na RNSie) i jednocześnie możliwość sparowania telefonu bez rSAP.
                                    Bo przejechałem cały temat i stronę http://wiki.ross-tech.com/wiki/index...e_Retrofitting, ale nadal nie wiele mi to mówi.
                                    Rozumiem, że jak bym podłączył centralkę z BAP, to pewnie w RNSie musiałbym to uaktywnić? (wtedy straciłbym go na zegarach)
                                    Touran 2006

Komentarz

• Enriquez
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 7685
                                      • Superb III (3V3)

potrzebujesz prawdopodobnie
                                      5N0-035-730-C
                                      Pozdrawiam
                                      Marcin

Komentarz

• Rauko
                                        Classic
                                        • 2011
                                        • 9

Ale według stronki rosstech ona ma obsługę rSAP bo to premium - czy to da się w niej wyłączyć?
                                        I czy jeżeli telefon będzie do niej podłączony w trybie słuchawki (bo rozumiem, że to jedyna opcja jak nie rSAP), to będzie się dawał obsłużyć przez RNSa?
                                        Touran 2006

Komentarz

• Enriquez
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 7685
                                          • Superb III (3V3)

ale według tej samej rozpiski ma też HFP - Hands Free Profile
                                          Właśnie mi taki moduł przyszedł wczoraj i tak jak napisałem powyżej zamierzam go podłączyć i zobaczyć czy to idzie czy nie. Moduł Premium wcale nie równa się temu, że to jest wyłącznie rSAP. Jakbyś miał nowsze zegary to pasuje 3C8 035 730 A/B. Dla starych zegarów w zasadzie tylko ten, co napisałem.
                                          Pozdrawiam
                                          Marcin

Komentarz

• rrobert
                                            Rider
                                            • 2008
                                            • 462

Enriquez moduł 5N0-035-730-C niby ma. kupiłem taki i albo jestem ciemny albo ten modul nie ma ani hfp ani a2dp.

oczywiscie co sprawdzone moze byc do starych i nowych liczników.

a moze ktoś ma 5N0-035-730-C i mu chodzi hfp i a2dp?

jak narazie sądze ze 5N0-035-730-C i 5N0-035-730-A to to samo. mam oba

pozdrawiam

Komentarz

• Enriquez
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 7685
                                              • Superb III (3V3)

rrobert,

no to mnie pocieszyłeś...
                                              miałem w ręcach 5N0 035 730 D i miał HFP, z tabelki wynika że ten HFP też ma, no ale nic sprawdzę u siebie (JAK TYLKO ZNAJDĘ KUR...A CZAS)...
                                              Pozdrawiam
                                              Marcin

Komentarz

• Rauko
                                                Classic
                                                • 2011
                                                • 9

A czy HFP trzeba gdzieś w kodowaniu centralki uaktywnić?
                                                Czy każda, która go obsługuje po protu będzie się dała sparować z telefonami bez rSAP?
                                                Touran 2006

Komentarz

• dato
                                                  L&K
                                                  • 2012
                                                  • 1431

W moim działa automagicznie - możesz przełączać tryb z kierownicy, a łączy HFP jak telefon nie obsługuje rSap.
                                                  Part No SW: 3C8 035 730 B HW: 3C8 035 730 B

Komentarz

• Rauko
                                                    Classic
                                                    • 2011
                                                    • 9

Wszystko fajnie, ale ja mam czerwone zegary
                                                    Ale dzięki za info.
                                                    Ktoś wie, czy jakaś centralka Premium obsługująca czerwone zegary (DDP), działa z HFP, bo widzę, że rozpiską z tabelki nie można się sugerować.
                                                    Bo rozumiem, że tylko wersja Premium da mi możliwość dzwonienia z RNSa?
                                                    Touran 2006

Komentarz

Pracuję...