jaro2341, pogadaj z duckerem a jak Ci nie pomoże to daj znać , mam telefon do takiego jednego gościa..
Jaki moduł bluetooth
Zwiń
X
-
Witam,
Czy ktoś z Was spotkał się może z jakimś sposobem sparowania telefonu przez Bluetooth z radiem Symphony CD w Octavii I Tour z 2007r. bez multifunkcyjnej kierownicy bez konieczności instalowania emulatora zmieniarki? Nie mam potrzeby słuchania muzyki z pendrive lub karty SD i chciałbym tylko korzystać z zestawu głośnomówiącego, jak dzwoni telefon. Nie chcę płacić za funkcjonalność, z której nie będę korzystał.
Komentarz
-
-
Garfield86, najpierw MD i bolero/columbus->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
taniej na pewno->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
-
Podłącze się pod temat.
Mam samochód Skoda Octavia 2FL Scout z 2011r.
Posiadam radio Bolero, ale niestety nie mam bluetooth, a przydałby mi się strasznie.
Mieszkam w Katowicach.
Poszukuję kogoś kto dobrałby mi odpowiedni moduł i co tam trzeba, żeby oryginalny bluetooth zadziałał.
Może ktoś z Was podjąłby się ogarnięcia tego tematu.
Będę wdzięczny
Komentarz
-
-
Cześć,
zamówiłem już MD i jak dobrze pójdzie to w przyszłym tyg będzie już siedział w budzie zakodowany i pozostanie mi jeszcze jeden mod, który chce zrobić mianowicie BT.
Mam O2 FL 2009 rok, Columbus jest, MD jak wyżej - będzie, kierownica MF też jest, ale z rolką i przyciskiem zmiany źródła.
Chciałbym dostać moduł BT, który obsłuży mi wszystkie moje klamoty - po wstępnej konsultacji z sendrek udało mi się ustalić, że pewnie będą mi pasować moduły:
3C8-035-730 A,B lub C
5N0-035-730-D
Czy mogę szukać dowolnego z tych w/w modułów? Wifi nie potrzebuje, bo i cena jest w nich za wysoka dlatego D i E z 3C8 pominąłem.
Jestem noga z elektryki więc jeśli miałbym montować to sam to potrzebuję wiązki P&P - tu podobno taka będzie w porządku
Czy coś poza tym jeszcze będzie potrzebne?
Kontaktowałem się też z Martinem, ale on mi oferował moduł 7P6.
Problem w tym, że mam obecnie motorole moto g, która chyba nie obsługuje rSAP, a w przyszłości będę polował na jakiegoś ifona więc tego rSAPa chcę mieć.
Komentarz
-
-
Z Wifi jest jako używka niewiele droższe a jak będziesz korzystać z rsap to telefon straci Ci połączenie z danymi (chyba że dual sim). Ja z tego powodu zastanawiam się nad zmianą właśnie na ten z wifi, a mam 3C8-035-730 A. Zadowolny byłem z modemu do czasu aż z przyczyn gabarytowych zmieniłem ZTE v987 na SGS4 mini a internet potrzebny był mi cały czas. Jeżdżę zatem w normalnym trybie.
Nawet jak telefon nie odsługuje rsap to są odpowiednie aplikacje do tego i być może Twoja motorolka będzie działać w tym trybie.
Komentarz
-
-
Mówiąc o normalnym trybie masz na myśli używanie modułu jako zestaw głośnomówiący? Wtedy, żeby wykonać połączenie dzwoni się normalnie z komórki, ale rozmawiać można przez zestaw?
Z internetu podczas jazdy normalnie nie korzystam. Z drugiej strony yanosik..
Masz Columbusa i Maxi? można z obydwu rzeczy korzystać przy Twoim module?
Komentarz
-
-
Tak, korzystam obecnie z modułu jako trybu głośnomówiacego. Komórka normalnie dzwoni, na niej można wybrać numer, na ekranie widać wszysko, lecz głos jest z głośników. Wyjęcie kluczyków ze stacyjki lub rozłączenie BT powoduje kilku sekundową przerwę i rozmowa jest na samym telefonie. Mam maxi dot i Bolero, nie posiadam jednak kierownicy multimedialnej. Obsługę rsap mam zdeatywowana w samym telefonie - to od niego zależy, jak sie łączyć. Wg mnie dzięk jest minimalnie lepszy korzystając z rsap jednakże antenka mimo umieszczenia jej w słupku gorzej łapie sygnał od samego telefonu.
Komentarz
-
-
Na ross techu, wszystko widnieje takie samo, ale między czasie w tematach wyczytałem, że czasem bywały rozbieżności, dlatego chciałem dopytać.
W każdym razie już nabyłem 3C8-035-730 D bo się na allegro pojawiła okazja w cenie takiej jak moduły ABC, wiązka z ali też już zamówiona. Czekam, aż wszystko pozjeżdża.
Komentarz
-
-
Witam,
Chcę doposażyć moją O2FL w moduł Bluetooth.
Obecnie jest Columbus i NOKIA CK100.
Jest FIS czarno-biały, kierownica z MF ale bez "słuchawki"
(po prawej stronie jest kółko i powrót oraz rolka do obsługi MFD).
Muszę zatem zakupić moduł 3C8 035 730D oraz wiązkę i poprosić o zakodowanie.
Ale tak się zastanawiam co z kierownicą jeśli chciałbym odbierać połączenia za pomocą przycisku "słuchawki"?
Z kolei jak jest kierownica MF ze "słuchawką" to jak jest z obsługą MFD?
Proszę doradźcie jak to ogarnąć.
Pozdrawiam
wstach1
Komentarz
-
-
Możesz odbierać "rolką" po prawej stronie.
Słuchawka służy do szybkiego przejścia do modułu telefonu na maxi, żebyś nie musiał wciskać strzałki wstecz, rolką wybierać moduł telefonu - to za pomocą słuchawki masz to pod ręką.
Da się bez tego obejść. Dzwonić prawdopodobnie i tak będziesz z columbusa.
Komentarz
-
-
Z poziomu Columbusa albo tak jak napisałem wcześniej za pomocą rolki na kierze.
Słuchawka jest przydatna, bo jak chcesz się przełączyć między MFA, Audio, Nawigacją czy czymś tam jeszcze :wink: na telefon to nie musisz grzebać w MD tylko od razu wbijasz do modułu telefonu.
Ja się jednak przyzwyczaiłem i z MD praktycznie z telefonu nie korzystam - odbieram rolką, a połączenia i kontakty szukam na Columbusie. Żona tylko sms odbiera na MD w trybie rSAP.
Komentarz
-
-
Naver pytano z jaką literką masz model licznika ? Telefon masz na androdzie - miałeś jakieś problemy ? Działa to ok ? Bo interesując się tematem bluetooth'a (też mam 3C8-035-730 D)czytałem, że się ludziska skarżą, że połączenie zrywają androidy ale to mogła byś sprawa historyczna. Ja ostatnio sprawdzałem i parowanie telefonu w trybie rSAP jakoś nie za każdym razem kończyło się sukcesem ale rozmowy, które prowadziłem nie zrywało. ... aaa ostatnio przerabiałem instalkę triflex'a i torchę mi to zajęło nie wspomnę o pokancerowanych łapach :?
Komentarz
-
Komentarz