Dynavin D95

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • b8tz
    Rider
    • 2011
    • 368

ja za ramke placilem 170 zł. Jeśli wam bardzo zależy to sprawdzę nr katalogowy z faktury.

Komentarz

• conan
      Rider
      • 2011
      • 546

Takie rami w kolorze czarnym w aso śliwie zabrze są po 34zł. Miałem dwie w ręce pod rns jedna pod klimatronic druga pod climatic. Obie w tej samej cenie.
      Moja skodzinka o2
      Blacharstwo i lakiernictwo Autoklinika

Komentarz

• blackrs
        RS
        • 2008
        • 4826
        • Superb II combi (3T5)
        • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez conan
        Takie rami w kolorze czarnym w aso śliwie zabrze są po 34zł. Miałem dwie w ręce pod rns jedna pod klimatronic druga pod climatic. Obie w tej samej cenie.
        tak ale ta cena to do O2 a do O2 fl już ceny z kosmosu jakieś. pogadajcie z miskiem wro moze cos taniej wam przyłatwi
        BYŁA o1 rs
        BYŁA o2 1.6
        JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• macek
          Ambiente
          • 2011
          • 147

re

No mi właśnie chodzi o O2 (2004r.) nie O2 FL.
          Może uda się te tańsze jak pisze conan - ucieszyłem się
          pozdrawiam Macek

Komentarz

• krissos
            Elegance
            • 2011
            • 840
            • Honda
            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Dziś pojechałem po ramkę bo dostałem informacje że jest i czeka na mnie Okazało się że jest ale nie srebrna :klnie: Zamówienie poszło jeszcze raz i ma być w poniedziałek Przymierzyłem ją do tego radia i pasuje super :jump:
            "Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
            ----------------------------------------------------

!!! MOJE RECENZJE PRODUKTÓW !!!

Komentarz

• macek
              Ambiente
              • 2011
              • 147

re

krissos no to czekamy na jakieś finalne foto całości
              pozdrawiam Macek

Komentarz

• rafik11
                Rider
                • 2009
                • 448

ja czytając posty dotyczące zamienników columbusa trochę już zgłupiałem i dlatego teraz zapytam o tego D95 - mam klimatronik, maxi-dot oraz multifunkcyjna kierownicę-
                1 jeżeli mam OIIFL czy będzie wyświetlał mi informacje z klimatronika?
                2 czy będzie pokazywał odległość z czujników cofania?
                3 czy będzie współpracował z multifunkcyjną kierownicą?
                4 i wreszcie czy będą pokazywane infor/macje na maxi docie o kierunku jazdy z nawigacji(tu raczej nie sądzę ale pytam)
                Pytam o to radio specjalnie bo jest podobne do columbusa ale może mieć automapę i chćby z tego powodu wolłbym go od columbusa.

Komentarz

• krissos
                  Elegance
                  • 2011
                  • 840
                  • Honda
                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez rafik11
                  2 czy będzie pokazywał odległość z czujników cofania?
                  Tak pokazuje i to lepiej, bo pokazuje z każdego osobno czyli z 4szt osobno.

Zamieszczone przez rafik11
                  Pytam o to radio specjalnie bo jest podobne do columbusa ale może mieć automapę i chćby z tego powodu wolłbym go od columbusa.
                  Jakość grania na pewno będzie gorsza Ale za to działają prawie wszystkie mapy na nim
                  "Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."

Komentarz

• alias27
                    Drive
                    • 2008
                    • 82

Mam pytanie: Skoro u Kolegi Krissos czujniki park assist działają prawidłowo, a ma auto po FL, to co trzeba u mnie zmienic, żeby Dynavin tez wyświetlał te dane?(mam O2 z 2008) Czy to będzie analogicznie jak przy montażu Columbusa w O2 przed FL?
                    Octavia scout 2.0 TDI

Komentarz

• krissos
                      Elegance
                      • 2011
                      • 840
                      • Honda
                      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

alias27 Może źle podłączone? Ja podłączenie robiłem w serwisie.

Ramka już zamontowana i wygląda to tak

Komentarz

• macek
                        Ambiente
                        • 2011
                        • 147

re

krissos zajebisty efekt.
                        Kurde chyba jednak tez polecę w D95 ale poczekam czy wyjdzie w końcu tez upgrade do czujników sprzed FL.
                        pozdrawiam Macek

Komentarz

• krissos
                          Elegance
                          • 2011
                          • 840
                          • Honda
                          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Re: re

Zamieszczone przez macek
                          krissos zajebisty efekt.
                          Kurde chyba jednak tez polecę w D95 ale poczekam czy wyjdzie w końcu tez upgrade do czujników sprzed FL.
                          Wydaje mi się że skoro u mnie działa to w O2 też powinno bo nie ma chyba zmian w podłączeniu czujników. Może kolega alias27 ma źle podłączone albo zepsute (oby nie).

Komentarz

• alias27
                            Drive
                            • 2008
                            • 82

Zamieszczone przez krissos

Obrazek
                            Przecież tam się nie da nic żle podłączyć. Jest raptem jedna kostka i Can adapter. Reszta to anteny. Problem jest chyba w tym, że przed liftingiem były inne sterowniki parkasist. Podejrzewam, że chyba upgreade softu nie pomoże i trzeba będzie te sterowniki zmienić a może też can gataway. A mam jeszcze pytanie do Ciebie. Czy Czujniki cofania działają u Ciebie przy wyłączonym radiu?
                            Octavia scout 2.0 TDI

Komentarz

• Yacca
                              Ambiente
                              • 2011
                              • 119

alias27,

Czy czujniki park assist to jedyny problem?
                              Jak jest z następującymi sprawami:
                              - rozpoznawanie prędkości (aby radio zwiększało głośność z prędkością)
                              - rozpoznawanie biegu wstecznego (aktywacja kamerki, ściszenie radia)
                              - i najważniejsze - rozpoznawanie stanu stacyjki - aby radio się włączało po przekręceniu kluczyka oraz szło do trybu "sleep" po wyłączeniu silnika i nie rozładowywało akumulatora.
                              Sprawdzałeś czy jest spadek poboru prądu po ok 1min. od wyłączenia silnika, wyjęciu kluczyka i zamknięciu wszystkich drzwi?
                              To jedna z najważniejszych rzeczy, które trzeba sprawdzić po montażu chińczyka (i nie tylko) aby nie spotkała nas niemiła niespodzianka w najmniej odpowiednim momencie

Pozdrawiam,
                              Jacek

Komentarz

• krissos
                                Elegance
                                • 2011
                                • 840
                                • Honda
                                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez alias27
                                A mam jeszcze pytanie do Ciebie. Czy Czujniki cofania działają u Ciebie przy wyłączonym radiu?
                                Czujniki działają ale na radiu nic się nie wyświetla.
                                U mnie przy wbiciu wstecznego pojawia kamera cofania i dopiero po dotknięciu ekranu pojawia się autko, a czasem od razu autko się pojawia na wyświetlaczu nie wiem od czego to zależy.

Komentarz

• alias27
                                  Drive
                                  • 2008
                                  • 82

Dzisiaj byłem ponownie w serwisie Skody. Poprosiłem ,zeby mi zmienili ustawienia w CAN na nawigacja zakodowana". Co sie zmieniło: Czujniki działaja nawet przy wyłączonym urządzeniu. Wszystko jest ok oczywiście bez wyświetlania klimy i czujników, ale sygnał dzwiekowy działa juz poprawnie. W innym serwisie skody powiedzieli, ze firma Dynavin powinna mi dać can adapter pod skkode do 2009r bo na tym sie nie wyświetli. Ze ściszaniem radia w zależności od prędkości to to radio po prostu tego nie posiada. Na wstecznym zawsze wycisza dzwiek.
                                  Będę jeszcze drążył temat wyświetlania czujników. Maże nowy firmwere coś rozwiąże ...zobaczę. Tak czy tak na razie i tak jestem zadowolony. Z kamerą cofania, którą też założylem i sygnałami dziekowymi i tak jest lepiej niż na samym fabrycznym wyswietlaniu czujników. Oryginalnej nawigacji i tak nie brałem pod uwagę bo nie chcę tych ich map. Automapa działa rewelacyjnie. Sygnał łapie w 2-3 sek.
                                  Octavia scout 2.0 TDI

Komentarz

• moskwicz
                                    Drive
                                    • 2011
                                    • 42

Zamieszczone przez krissos

A czy w tym modelu można zmienić kolorystykę na zieloną zamiast pomarańczowej? I chodzi mi zarówno o podświetlanie przycisków jak i grafikę ekranową.
                                    moskwicz

Komentarz

• alias27
                                      Drive
                                      • 2008
                                      • 82

Podświetlanie przycisków można zmienic, kolorystyki ekranu nie.
                                      Octavia scout 2.0 TDI

Komentarz

• Yacca
                                        Ambiente
                                        • 2011
                                        • 119

Zamieszczone przez alias27
                                        Ze ściszaniem radia w zależności od prędkości to to radio po prostu tego nie posiada. Na wstecznym zawsze wycisza dzwiek.
                                        A może trzeba gdzieś uaktywnić tę opcję? W sumie to standard w dzisiejszych radiach.
                                        Sprawdzałeś jak jest z poborem prądu?

Wszedłem na http://www.dynavin-nawigacje.pl/ oraz http://www.dynavin.com/ i nie ma słowa o Skodzie. Czy strony są nieaktualne czy to co sprzedają na allegro to są wersje do VW i działają w Octavii?

Są też wersje z Androidem. Ostatnio pojawiła się Auto Mapa na ten system więc może na to się skuszę.

Przy okazji: czy ktoś zamontował to radio O2 Tour?

Komentarz

• alias27
                                          Drive
                                          • 2008
                                          • 82

Nie sparawdzałem poboru prądu, ale mam juz ok miesiąca zamontowane i mi akumulator puki co nnie padł.
                                          Wersja dynavina do VW ma w wykazie aut w których działa Skodę Octavię. Podświetlanie zmienia się na zielone zworką.
                                          Jak mi mówił przedstawiciel firmy wersja z androidem do VW dopiero jest w planach.
                                          Octavia scout 2.0 TDI

Komentarz

Pracuję...