Zamieszczone przez DJ MŁODY
montaż , obsługa, ukryte funkcje radia SWING w TOUR II
Zwiń
X
-
odgrzewam temat
jako że nie zamawiałem radyjka w fabryce , posiadam w autku tylko 1 antenę
odbiór radyja w SWING-u jest nie najlepsza dlatego myśle o dołożeniudrugiej anteny
np wewnętrznej ,
chociaż planują ja zamontować na podrzybiu ale zewnętrznym to znaczy plastiku przed przednią szybą przy wycieraczkach
i tu pytanie czy w ASO dostane jakąś antenkę
jaką zakupić może z allegro i przejściówkę na wtyk fakra
będzie potrzebna wtyczka fakra - aby zamontować w 2 wejściu w radyjku
co polecacie może już ktoś dokładał
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez patrykLPoważnie antena na dachu nie wystarcza ?
Jeśli jednak słabo odbiera na 1 antenie to może pomóc cos takiego:
Ta przejściówka pozwala na pracę drugiego tunera w swingu i likwiduje błąd wykrywany przez brak drugiej anteny.
Mam taka przejściówkę podłączoną do Columbusa zakupioną na alle.... od carsystem i jest ok.Jest druga srebrna kochanka- CBF 600S...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez OstlanderZamieszczone przez patrykLPoważnie antena na dachu nie wystarcza ?
Jeśli jednak słabo odbiera na 1 antenie to może pomóc cos takiego:
Ta przejściówka pozwala na pracę drugiego tunera w swingu i likwiduje błąd wykrywany przez brak drugiej anteny.
Mam taka przejściówkę podłączoną do Columbusa zakupioną na alle.... od carsystem i jest ok.
Mam pytanie co do tego Columbusa. Dziala TMC? stacje odbieraja dobrze? Ja mam narazie 1 antene i jes tragedia, nie dziala AF. slucham np. jedynki i jak jest kicha wystarczy jeszce raz wcisnac ta sama stacje i jest ok i tak w kolko. Nie wiem czy zakladac to cudo z karssystems czy druga antene. Swoaja droga 40 dychy za dwie wtyczki i kawalek kabla to jakies nieporozumienie...Zostały mi czesci, po szkodniku:
VCDS 11.2 oddam za 90 PLN!
Instrukcja Skoda Amundsen POLSKA, sterowniki komfortu 1K0959433C AK, CN. oraz dużo cześci do Passata B6
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez heretyk
Mam pytanie co do tego Columbusa. Dziala TMC? stacje odbieraja dobrze? Ja mam narazie 1 antene i jes tragedia, nie dziala AF. slucham np. jedynki i jak jest kicha wystarczy jeszce raz wcisnac ta sama stacje i jest ok i tak w kolko. Nie wiem czy zakladac to cudo z karssystems czy druga antene. Swoaja droga 40 dychy za dwie wtyczki i kawalek kabla to jakies nieporozumienie...
Odbiór stacji radiowych tez jest bezproblemowy, działa AF, radio samo zmienia częstotliwość nadajnika tej samej rozgłośni i brak błędu na VCDS-ie. W columbusie jest poprawa, mój były swing odbierał dobrze na jednej antenie.
Na alle... jest już tańsza konkurencja dla adaptera z carsystems.Jest druga srebrna kochanka- CBF 600S...
Komentarz
-
-
Założyłem przejściówkę od carsystems i AF zaczął działać. Jest wyśmienicie od roku, zapomnialem o problemach z zasięgiem
[ Dodano: Pią 13 Kwi, 12 22:47 ]
Czy potwierdzacie, że SWING nie ma funkcji NEWS (przełączanie się na wiadomości np. RMF). Ma tylko TP i radio kierowców na "1" faktycznie się włącza.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez OstlanderZamieszczone przez heretyk
Mam pytanie co do tego Columbusa. Dziala TMC? stacje odbieraja dobrze? Ja mam narazie 1 antene i jes tragedia, nie dziala AF. slucham np. jedynki i jak jest kicha wystarczy jeszce raz wcisnac ta sama stacje i jest ok i tak w kolko. Nie wiem czy zakladac to cudo z karssystems czy druga antene. Swoaja droga 40 dychy za dwie wtyczki i kawalek kabla to jakies nieporozumienie...
Odbiór stacji radiowych tez jest bezproblemowy, działa AF, radio samo zmienia częstotliwość nadajnika tej samej rozgłośni i brak błędu na VCDS-ie. W columbusie jest poprawa, mój były swing odbierał dobrze na jednej antenie.
Na alle... jest już tańsza konkurencja dla adaptera z carsystems.Zostały mi czesci, po szkodniku:
Instrukcja Skoda Amundsen POLSKA, sterowniki komfortu 1K0959433C AK, CN. oraz dużo cześci do Passata B6
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiul40 zl i normalny odbior radia to chyba jest tego warte:-). carsystem jest sprawdzony.wszystko zalezy od podejscia.mozna twierdzic ze to drogo i nie miec af lub uprawiac druciarstwo z montazem drugiej anteny.kazdy sam podejmuje wybory:-)
Nie chce komentowac kultury osobistej kolesia z carystems. Kupowal pare razy u mnie i niby wszystko przebieglo sprawnie, ale poziom jaki soba reprezentuje pozostawia wiele do zyczenia. Zreszta wystarczy przeczytac komentarze gdzie kazdego wyzywa od idiotow i glupków.
Dodatkowo jakosc produktow jakie oferuje w moim mniemaniu jest o najmniej srednia.
Wszyscy wiemy ile kosztuja org. wtyczki, ale patrzac na jakosc wykonaia to naprawde chinski odpowiednik za 10 PLN nie powinien byc gorszy.
Osobisice oczekiwal bym czegos innego od "sprawdzonej firmy"Zostały mi czesci, po szkodniku:
Komentarz
-
-
heretyk,
zrobisz jak chcesz. Jestem żywym przykładem, że przejściówka od carsystem pomogła, działa rewelacyjnie a musiałem jak ty naciskać przycisk stacji aby odświeżyła się częstotliwość. To że inni nie mają takich problemów wynika, pewnie z tego że niektóre modele radii skody mają działanie RDSa oparte na 1 tunerze i zależy to nie od modelu a od partii/producenta.
Co do przejściówki od skody, to też przerabiałem temat. Ona nie była żadnym sumatorem/rozdzielaczem i dlatego nie pomogła. W przypadku wysokich częstotliwości b.ważny jest sposób wykonania. Też jestem zdania, że carsystems nie wymyślił nic wyrafinowanego, może np. niechcący im się udało, bo to działa, ja to potwierdzam. W przypadku innych firm mogą być inne materiały inaczej polutowane, pojemności własne rosną i tłumienie może być duże - musiałby się ktoś wypowiedzieć kto używał zamiennika.
Samo oglądanie nie jest sprawdzianem.
Tutaj masz moje boje z ASO i SAP. Motałem się jak Ty, chciałem ciągnąć Gwaranta czyli ASO za montaż takiego radia na fakturę przy zakupie Skody. Kupiłem przejściówkę i zapomniałem o problemie
Przejściówka daje sygnał na drugi tuner. Po to właśnie dają druga antenę aby zapewnić sygnał na drugim tunerze. Jak się nie ma tej drugiej anteny to trzeba dostarczyć w inny sposób ten sygnał, najprościej przez rozdzielacz. Tłumienie rozdzielacza jest na tyle małe, że odbiór stacji jest nieróżniący się od 2 anten fabrycznych "na ucho i oko".
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez EnriquezDwie anteny w fabrycznym zestawie nie są przypadkowo. Działają one bowiem w prostopadłych polaryzacjach, to znaczy że uzupełniają się wzajemnie. Stosowanie rozgałęźnika oczywiście pomaga, jednakże nie działa to tak, jak przewidział producent.
stacje radiowe nadają w jednej polaryzacji - dipole w fali drgają pionowo - polaryzacja vertikalna. Ta dodatkowa antena ma pozwalać pracować AF i na pewno się uzupełnia z podstawową. Jej brak wiąże się z nieprawidłowym działaniem odbiorników, które jej wymagają.
Polaryzacja nadawanej fali może się oczywiście zachwiać w przypadku odbicia sygnału od ekranów, tj. ścian żelbetowych, innych konstrukcji metalowych.
Komentarz
-
Komentarz