Zamieszczone przez ruwado
Uchwyt na telefon + radio
Zwiń
X
-
Uchwyt na telefon + radio
Witam,
Niedawno zakupiłem całkiem nie najgorzej wyposażoną OII 2.0 TDI (140KM) niestety, dealer nie bardzo w ogóle wiedział co i jak, ja z resztą też...
Więc mam kilka pytań:
1. mam taki uchwyt, który jak sądzę nie będzie mi raczej do niczego potrzebny - jak go usunąć (próbowałem ściągać obramówkę z radia ale to nie na niej ten moduł się "opiera")?
2. Jak mógłbym podpiąć tam telefon? Jak mógłbym się dowiedzieć czy mam bluetooth? - jeżeli nie mam to jaki moduł najszybciej byłoby kupić i skonfigurować?Pozdrawiam,
Mateusz
-
-
Dzięki za info, mam nadzieję, że się uda bez problemu to wymienić
jak chodzi o BT, to chyba nie mam - jeszcze wczoraj z wieczora próbowałem się połączyć, ale nic nie widziały 2 telefony. Czy jestem w stanie dokupić sobie jakiś moduł? jak tak, to jaki, żeby nie przepłacać, a mieć funkcjonalność telefonu w aucie?Pozdrawiam,
Mateusz
Komentarz
-
-
porozglądałem się troszkę w temacie, podzwoniłem do ASO - dowiedziałem się między innymi, że przystawki do telefonów kosztują nawet jakieś 800zł... co zdeterminowało moją decyzję o demontażu tego uchwytu...
Jeszcze sprawa modułu bluetooth... zerknąłem pod siedzenie - i znalazłem - srebrną skrzynkę ze znaczkiem BT. Aczkolwiek, nie udało mi się z nim połączyć (przy odpalonym samochodzie, próbowałem dwoma telefonami) - co może być nie tak? czy może jeszcze czegoś brakować?Pozdrawiam,
Mateusz
Komentarz
-
-
Big, no cena w ASO takiej podstawki zwala z nog
Ja polecam GeckoNanoSuperDiperHuperWDuper podkladke na telefon i zestaw BT
Co do tej podstawki pod telefon, jak ja sciagniesz bedzie widoczne odksztalcenie calej konsoli - mnie ono bardzo mocno wkur....za
Co do demontazu tego cuda :
2 sruby sa przy listwie nad schowkiem - wykrecasz schowek, listwe ( chyba nie trzeba ) i masz srubensy. Kolejna sruba jest wkrecona chyba od gornej strony, wiec lekko trzeba ta podstawke rozmontowac. Do wyjecia przy calej operacji jest chyba ramka - wybacz, srednio juz pamietam jak sie tego pozbywalem. Na koniec trzeba wypiac wtyczke :szeroki_usmiechByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
macciu, a zaden telefon go nie znajduje, czy znajduje a nie dajesz rady ?
Haslo defaultowe to 1 2 3 4 - jesli nie dziala, nalezy spr. kodowanie modulu.
Jesli pucha jest, kable sa, to nie ma opcji aby nie dzialalo - no chyba ze szlag trafil modul ... albo antene modulu. Taka opcja tez jest, ze antena padla - zdarzalo sie to juz pare razy.
Jednak na odleglosc nie pomoge, musisz dorwac kogos z VCDSem.Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Mr0cznygreg44, czemu tak sadzisz
miałem uchwyt i moduł BT był włączony
Komentarz
-
-
Witam,
Kiedyś ściągałem taki uchwyt pod telefon i okazało się, że po ściągnięciu listwy trzeba było jeszcze odkręcić radio, bo te blaszki od uchwytu są tak skonstruowane, że wchodzą i przykręcają się razem z radio, więc nie trzeba było nigdzie przykręcać żadnych śrubek do konsoli.
Jaki telefon chcesz podłączyć w swoim aucie do tego zestawu BT?Pozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
Komentarz