Od dawna bębnią że RS bedzie miał 220koni aczkolwiek 180konne tdi tez bym przytulił
MDI kontra cyfrowy emulator zmieniarki
Zwiń
X
-
MDI kontra cyfrowy emulator zmieniarki
poczytałem na forum na temat emulatora zmieniarki i zadałem sobie pytanie, na które nie znalazłem wprost odpowiedzi, czym to się tak naprawdę różni od MDI? I tak
MDI:
-sterowanie z multifunkcyjnej kierownicy(taka mam)
-płynne przechodzenie z funkcji radio na MDI i odwrotnie
-możliwość podpięcia nośnika o większej pojemności
-proszę dodać co jeszcze
-cena 650zł
Emulator: z opcją wpięcia w USB
-ponoć również można sterowac z kierownicy
-ponoć tez da się przechodzić z radia na emulator
-tu niestety ograniczona możliwość podpięcia większej pamięci niż 16mb
-cena 130-300zł
W związku z tym proszę powiedzcie czy warto dodać te co najmniej 300zł do MDI, owszem ja lubię mieć tak jak z fabryki ale w tym przypadku chcę zwiększyć funkcjonalność radia swing i tyle.
-
-
Zamieszczone przez rafik11W związku z tym proszę powiedzcie czy warto dodać te co najmniej 300zł do MDI, owszem ja lubię mieć tak jak z fabryki ale w tym przypadku chcę zwiększyć funkcjonalność radia swing i tyle.Sprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW
Komentarz
-
-
tylko bolero mi nie dokońca pasuje bo
-brak wyświetlanej godziny
-brak wskazań temperatury wew i zew
owszem mam to na maxi docie ale inni pasażerowie też chca widzieć godzinę i tem. Columbus ma godzine i ewentualnie on wchodzi w grę ale "jak się nie ma miedzi to się na d....e siedzi"wię finansowo w zasięgu jest MDI lub emulator.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rafik11tylko bolero mi nie dokońca pasuje bo
-brak wyświetlanej godziny
-brak wskazań temperatury wew i zew
owszem mam to na maxi docie ale inni pasażerowie też chca widzieć godzinę i tem. Columbus ma godzine i ewentualnie on wchodzi w grę ale "jak się nie ma miedzi to się na d....e siedzi"wię finansowo w zasięgu jest MDI lub emulator.
Pozdrawiam Zbigniew // OI FL __ OII FL // SIMPLY CLEVER
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rafik11owszem mam to na maxi docie ale inni pasażerowie też chca widzieć godzinę i tem. Columbus ma godzine i ewentualnie on wchodzi w grę ale "jak się nie ma miedzi to się na d....e siedzi"wię finansowo w zasięgu jest MDI lub emulator.Sprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW
Komentarz
-
-
o ile się orientuję to w columbusie da się ustawić tak aby godzina była pokazywana, ten wątek o zmieniarce też czytałem ale nie ma tam odpowiedzi na czy warto zaspąpić MDI emulatorem/zmieniarką. A co do bolero to jednak brak wejscia usb trochę mnie dziwi bo większość producentów idzie w stronę montowania gniazd usb w można sobie wpiąć pendrive'a.
Komentarz
-
-
Najtaniej to chyba jest jednak dołożyć MDI. Teoretycznie można rozpatrywać wymianę na Bolero ale wtedy koszt jest jednak trochę wyższy no i funkcjonalność ( z jednej strony) mniejsza bo do takiego Bolero nie podłączy się iPoda, USB, miniUSB... no chyba że do Bolero coś tam się doda (np... MDI :-) . Z drugiej strony "przeskakiwanie" po katalogach w Bolero jest na pewno wygodniejsze...(tego już teraz nie jestem taki pewien - jeśli ktoś posiada MAXI-DOTA i kierownice multifunkcyjną...)Pozdrawiam,
Jaroslav92525
-----------------------
VAG ECONOMY czyli Skoda 1.6 MPI z LPG :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jaroslav92525Najtaniej to chyba jest jednak dołożyć MDI. Teoretycznie można rozpatrywać wymianę na Bolero ale wtedy koszt jest jednak trochę wyższy no i funkcjonalność ( z jednej strony) mniejsza bo do takiego Bolero nie podłączy się iPoda, USB, miniUSB... no chyba że do Bolero coś tam się doda (np... MDI :-) . Z drugiej strony "przeskakiwanie" po katalogach w Bolero jest na pewno wygodniejsze...
Jest druga srebrna kochanka- CBF 600S...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Ostlander...Ale za to posiada slot na karty SD do 32GB więc jest to rozwiązanie lepsze od usb - nic nie wystaje z radia. Poza tym Bolero ma zmieniarkę wewnętrzną na płyty CD..
DJ MŁODY pytał: "..zależy mi na USB jak można tanio to skonfigurować.." - mnie wydaje się że taniej niż zestaw Swing + MDI tego się nie da zrobić. Oczywiście jeśli chce się używać firmowego sprzętu.Pozdrawiam,
Jaroslav92525
-----------------------
Komentarz
-
-
Te 2 rozwiązania (Swing + MDI lub Bolero) są podobne cenowo ale już nie funkcjonalnie. Każde rozwiązanie ma wady i zalety. Na Swingu z MDI można sobie odtwarzać de facto zarówno utwory z nośnika USB jak i SD. Wystarczy dokupić adapter za 5 zł... co w przypadku Bolero jest niemożliwe... No i do Swinga z MDI można podłączyć...USB HDD (o pojemności np. 500 GB, 2.5" -he,he ale to już opcja raczej dla hardcorowców którzy mieszkają w aucie :-).
Potencjalną największą zaletą Bolero jest wyświetlacz i możliwość sterowania dotykowego. Zgadzam się że jest to dużo wygodniejsze sterowanie niż w Swingu ale podobno (nie posiadam) szybko się brudzi (odciski palców) i wygląda mało estetycznie.. W każdym razie fajnie że jest wybór....:-)Pozdrawiam,
Jaroslav92525
-----------------------
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rafik11czy kompletny zestaw z uchwytami i śrubami to bedzie taki jak na rysunku z etki
plus oczywiście moduł i kabelki.Pozdrawiam,
Jaroslav92525
-----------------------
Komentarz
-
-
ja na razie liczę koszty bo jak już pisałem pod uwage biorę emulator kontra MDI. Samo MDI w carsystems razem z kablem plus wysyłka kosztuje 480 zł do tego muszę doliczyć jeszcze te dodatkowe elementy, które pewnie będe musiał kupić w ASO. Owszem mimo rzetelności miśka i jego profesjonalności jak już pisałem liczę koszty więc stąd moje pytania. Jeżeli wyjdzie to porównywalnie do ceny u miśka to wiadomo gdzie kupie Co do zakodowania to już VCDS-em zakodowałem sobie że ma być MDI, natomiast co do montażu to nie znalazłem opisu więc trzeba samemu chyba pobawić się.
Komentarz
-
-
Mam Swinga od nowości w mojej skodzie Yeti, którego będe chciał na dniach sprzedać . Kiedyś też zastanawiałem się nad dołozeniem MDI czy innymi bajerami do podpięcia pod to radio. Jednak po namyśle stwierdziłem , że w to miejsce pójdzie Bolero lub Amundsen . Oba radia mają kartę SD(max 32 GB ) która, aż ma za dużoooo miejsca. Moim zdaniem to odradzam MDI i inne wynalazki.Podłączałem też przez AUX mp3 - nie wygodne sterowanie przełączanie z mptrójki. W/W radyjka biją pod względem funkcjonalności MDI itp. Po co komuś zewnętrzny dysk na 500 GB czy IPOD (pewnie też sterowanie z jest IPOD-a - braknie rąk w czasie jazdy) pytanie ile tej muzyki słuchacie w trakcie jazdy ? Karta Sd 32 GB to są setki utworów... tak jak ktoś wcześniej pisał Swing 500zł i drogie MDI 500zł =Bolero/Amundsen Pozdrawiam. [/u]
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Przemo-O2...tak jak ktoś wcześniej pisał Swing 500zł i drogie MDI 500zł =Bolero/Amundsen Pozdrawiam. [/u]Pozdrawiam,
Jaroslav92525
-----------------------
Komentarz
-
Komentarz