smer, następnym razem będę musiał u Ciebie zobaczyć jak wygląda to radyjko, bo moje jakoś nie chce się tam zmieścić...
CB mam i ja :)
Zwiń
X
-
blind_walker, włazi spoko.
Radyjko jest dość wysoko, tak że nie ma problemu z dostępem do gałek.
Klapka zamyka się bez żadnego wsuwania radia, czy tp.
Jedynie co, to przerobiłem wejście kabla antenowego, tak że tylną ścianką dochodzi bezpośrednio do przewodów klimy oraz zmieniłem wejście mikrofonu na kątowe, tak że przewód mikrofonu (a dokładniej mówiąc przedłużacz do przewodu mikrofonu) pod kątem prostym jest skierowany w dół.
ps. I nie mów do mnie "proszę pana", hehe...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez smerblind_walker, włazi spoko.
Radyjko jest dość wysoko, tak że nie ma problemu z dostępem do gałek.
Klapka zamyka się bez żadnego wsuwania radia, czy tp.
Jedynie co, to przerobiłem wejście kabla antenowego, tak że tylną ścianką dochodzi bezpośrednio do przewodów klimy oraz zmieniłem wejście mikrofonu na kątowe, tak że przewód mikrofonu (a dokładniej mówiąc przedłużacz do przewodu mikrofonu) pod kątem prostym jest skierowany w dół.
Zamieszczone przez smerps. I nie mów do mnie "proszę pana", hehe...
Komentarz
-
-
Koledzy pytanie mam
Mam sirio ml145 i czym posmarować gwint który znajduje się w podstawce magnesowej, na który wkręcam bata, bo warunki są jakie każdy widzi i trochę ciężej się przykręca i zrobił się lekko pożółkły, więc chciałem jakoś poprawić sytuację mojej antence. Nadaję się np. uniwersalny olej silikonowy w5?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez smerszpara, Guguś, CIS73, SP9XWW, dzięki Wam za Wasze rady, ale... już po problemie
Zszedłem do auta uzbrojony w SWR-miarkę, lecz przed wpięciem się w kabel włączyłem radio, aby się upewnić czy problem sam już się nie rozwiązał.
Rozwiązał się.
Widocznie wczoraj coś go przymuliło.
Jest tak: Wszystkie diody świecą, lecz tylko na kanałach od 1 do 19, z tym że na kanale 19 czerwona dioda już czasem mruga. Na kanałach od 20 do 25 czerwona mruga już regularnie, a czym bliżej 40-tego, tym gorzej; najpierw czerwona przestaje świecić, a w okolicach 35-40 nie świeci już wcale, a mruga już trzecia zielona.
Niby nie mam powodów do zmartwień, bo słychać mnie dobrze i daleko, ale intryguje mnie to ot tak, po prostu :roll:
Bo gdyby było coś rypnięte, to moc "spadłaby" chyba na wszystkich kanałach jednakowo...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szparaTak dla ścisłości to WFS nie może być mniejszy od 1 :szeroki_usmiech
gdzie:
Wf - sygnał (energia / fala) wysyłana przez radio do anteny
Ws - sygnał (energia / fala) odbity od anteny.
Np. dla klasycznego radio CB, przy WFS=1.2 dla mocy wysyłanej do anteny 4W, energia odbita od anteny i odłożona na tranzystorze stopnia końcowego (m.in. w postaci ciepła) to 40 mW (1% mocy wyjściowej). Oczywiście są to rozważania teoretyczne. :lol:
BTW - pamiętacie (koledzy starzy stażem) jeszcze to cacko? :szeroki_usmiech
No po prostu łza się w oku kręci... :serduszka: Pierwsze co zrobiłem po zakupie tego radia, to "5-tki", "dziury" i mod z kolorowymi diodami na wskaźniku sygnałowym... :lol:
Komentarz
-
-
witam poszukuje kogoś kto by mi mógł dorobić końcówkę do kabla która wchodzi do radia, oraz wymienić cały kabel,a przy okazji zrobić go dłuższym do podstawy anteny czyli magnezu,bo kabel jest trochę przetarty i ma 3.5m a chciałbym 4.5 jakby co proszę się odezwać na pw i ugadamy cenę.
ps.sorry że tak wyskakuje ale tu są rozmowy o cb więc mam nadzieję że ktoś pomożeMoja czarna bestia: http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...5%9B%C2%81osiu
Komentarz
-
-
Panie i Panowie......potrzebna fotka triflexa o du...storny http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=647842#647842
Komentarz
-
-
noswer, w której modulacji chcesz chodzić to możesz.. warunkiem jest, żeby Twój rozmówca też jej używał... FM jest bardziej selektywny, bo jest to modulacja częstotliwościowa i np. niemcy i cała zachodnia Europa generalnie chodzi na FM... u nas zgodnie z prawem powinno się stosować modulację amplitudową czyli AM, która radośnie sieje po calym paśmie a przy doskonałych szumofonach jakie posiadają rodacy jest to jeszcze bardziej nasilone :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
koledzy pozwolę sobie podpiąć do tematu...
poszukuję cb radia dobrego które zmieściło by się do kieszeni po popielniczce w octavi 2...Była Octavia I 1.9 TDi 2004 kombi 137 Km 315 Nm
Była Octavia II 2.0 Rs Tdi 2008 kombi 170/?? 350/??
...
A jest Octavia II FL 1.6 TDI 4x4 2010r. "Stara miłość nie rdzewieje" ... i jak to mówią "śpiesz się powoli"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez koddiposzukuję cb radia dobrego które zmieściło by się do kieszeni po popielniczce w octavi 2...
A merytorycznie, to: President Harry II / Johny II (lepiej Harry II).
Komentarz
-
Komentarz