Zamieszczone przez SP9XWW
CB mam i ja :)
Zwiń
X
-
O schemat do tego radia ciężko.
Sprawdź z czym łączy się na panelu ten kondensator i może znajdziesz go na tym schemacie
Bluehost - Top rated web hosting provider - Free 1 click installs For blogs, shopping carts, and more. Get a free domain name, real NON-outsourced 24/7 support, and superior speed. web hosting provider php hosting cheap web hosting, Web hosting, domain names, front page hosting, email hosting. We offer affordable hosting, web hosting provider business web hosting, ecommerce hosting, unix hosting. Phone support available, Free Domain, and Free Setup.czasami dłubię w CB radiach
Komentarz
-
-
Montaż CB
Kilka zdjęć z montażu CB w miejscu schowka pod włącznikiem świateł:
Antena Sirio Triflex:
Zmajstrowana na poczekaniu z kawałka starej anteny oraz kija od miotły "Przepychaczka pod podsufitką" :shock: :
Wyjście kabla do przedniego słupka:
Niestety nie mam zdjęcia "finalnego" :cry:
EDIT:
Zdjęcia finalne kilka postów dalej :shock: ops:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szparaSprawdź z czym łączy się na panelu ten kondensator i może znajdziesz go na tym schemacie
http://www.cbtricks.com/r...y_ii_asc_sm.pdf
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mottomNiestety nie mam zdjęcia "finalnego"
Tylko nie wiem czy moje radyjko się tam zmieści.
Do tej pory jeździłem z magnesem ale ktoś się nie bał i zakosił na parkingu platnym :evil:
Skad wziales zasilanie ? Czy dokładałeś jakiś filterek na zasilaniu radia CB ?
Jak odbiera Ci radyjko FM na triflexie ?
Nie było problemów z połączeniem tych wszystkich końcówek do triflexa ?Prowadzi NaviExpert Lifetime
Ostrzega Yanosik
Nagrywa Vicovation TF-2 EZ
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez goncjuszPanowie witam, bardzo długi ten wątek a przez szukaj trudno mi cokolwiek znaleźć. Posiadam radyjko President Johny II i zastanawiam się gdzie je wkomponować w mojej nowej Octavii II FL 1.8 TSI Combi? Ma ktoś jakieś pomysły, mile widziane fotki, itp. Dzięki z góry
Dwie strony powyżej...
...
Proszę.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez adamusekSuper pomysł chyba bezczelnie go skopiuję
Zamieszczone przez adamusekSkad wziales zasilanie ? Czy dokładałeś jakiś filterek na zasilaniu radia CB ?
Jak odbiera Ci radyjko FM na triflexie ?
Nie było problemów z połączeniem tych wszystkich końcówek do triflexa ?
przewód z ori gniazdkiem zapalniczkowym na końcu (30 gniazdko + 70 robota).
Żadnego filterka na zasilaniu nie mam.
Triflex rulez - wszystko hula elegancko (wcześniej jeździłem na antenie Florida i nie mam zapędów na odległość nadawania), jednak stroić trzeba bardzo delikatnie (lekkie ruchy pokrętłem na końcu bata, a SWR "skacze").
Od oryginalnej anteny odciąłem wtyczkę i zrobiłem przelotkę (wtyczka radiowa<->wtyczka triflex), więc do radia nie trzeba było kombinować podłączenia (ani ciągnąć kabla).
Najgorsza robota z ciągnięciem przewodu do CB - miałem stracha o podsufitkę i kurtyny powietrzne :shock: .
P.S.
Dzisiaj w końcu dorobiłem uchwyt do mikrofonu i przerobiłem wtyczkę mikrofonu na kątową (ale znowu nie mam zdjęć - obiecuję się poprawić ops: )
Pzdr
Tomek
[ Dodano: Sob 02 Kwi, 11 21:19 ]
Zamieszczone przez goncjuszPresident Johny II
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Zamieszczone przez mottomDzisiaj w końcu dorobiłem uchwyt do mikrofonu i przerobiłem wtyczkę mikrofonu na kątową (ale znowu nie mam zdjęć - obiecuję się poprawić ops: )
Komentarz
-
Zamieszczone przez dmlTeż bym tak zrobił jak bym się nie bał, że ktoś mi na ulicy wyciągnie później to radio przez szybę :/
Jedyna rada - trochę szczęścia :shock: i dobre ubezpieczenie :roll:
[ Dodano: Nie 03 Kwi, 11 22:16 ]
Zamieszczone przez mottomZasilanie przygotowali mi w ASO - podłączony pod bezpiecznik kluczyka
Komentarz
-
-
mam takie pytanko co mogło się popsuc w moim CB mam od prawie 2 lat Presidenta Harry II i rzecz wygląda tak że ja wszystko na nim słysze ale jak ja chce cos powiedzieć to nikt mnie nie słyszy. Kontrolki na wyświetlaczu jak naciskam gruche wyświetlaja sie normalnie tak jak zazwyczaj. Co mogło sie stać?Octavia III RS 2.0 TDI CUPA
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jaro102mam takie pytanko co mogło się popsuc w moim CB mam od prawie 2 lat Presidenta Harry II i rzecz wygląda tak że ja wszystko na nim słysze ale jak ja chce cos powiedzieć to nikt mnie nie słyszy. Kontrolki na wyświetlaczu jak naciskam gruche wyświetlaja sie normalnie tak jak zazwyczaj. Co mogło sie stać?
1.Przypieczona końcówka mocy - dzieje się tak jak używa się CB nie zestrojonego SWR'em z anteną. Wizyta w serwisie.
2.Antena nie jest zestrojons z radiem.2.0 TDI CFHC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jaro102Kontrolki na wyświetlaczu jak naciskam gruche wyświetlaja sie normalnie tak jak zazwyczajczasami dłubię w CB radiach
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jaro102mam takie pytanko co mogło się popsuc w moim CB mam od prawie 2 lat Presidenta Harry II i rzecz wygląda tak że ja wszystko na nim słysze ale jak ja chce cos powiedzieć to nikt mnie nie słyszy. Kontrolki na wyświetlaczu jak naciskam gruche wyświetlaja sie normalnie tak jak zazwyczaj. Co mogło sie stać?__________________________________
Witaj szkoło, żegnajcie kochane pieniążki.
Komentarz
-
Komentarz