lec, sugerujesz ze mam za słaba antene ..?
CB mam i ja :)
Zwiń
X
-
Sigma_74
-
lec
nic nie sugeruje. W momencie kiedy bylismy te 10km od siebie i dzwonilem do Iwonki jak i pozniej nadzieralem sie do Was i nic a ja slyszalem jak Iwonka z mobilkami nadaje. A dlaczego tak bylo to nie wiem, w koncu masz dłuższa antene niz ja.
Komentarz
-
Sigma_74
hmm, trzeba antene zmienic chyba
moze ktoś się dołaczy do tej dyskusji dlaczego tak mogło być, bo zaraz pojade i zmienię antene
Komentarz
-
Sigma_74, z wielu powodów mogło tak być, sprawdzilbym 2 rzeczy - zestrojenie i kable, połączenia, czy gdzieś nie jest przycięty, wszystko styka itp
ty masz długą antenę na uchwycie z boku czy jak to wyglada?saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Sigma_74
szkoda, tak jak Berni, a antena zestrojona była na maksa, czyli 1.1, ale Emil odkrecał cefke moze to to ...?
poza ty mslychac dobrze, nikt nic nie krzyczał itak dalej ... moze po prostu słabszy odbiór, on byłna górce ja nie, i tyle... ważne ze słychac i tyle i dośc dobrze, bo poznan ogarnąłem cały
Komentarz
-
Sigma_74
juz wiem wszystko, pomiary zrobiłem i wiem ze po prostu duże znaczenia ma miejsce a ze masz dużo lepsze niz ja więc lepiej zbierasz:0
Komentarz
-
Wczoraj doczytalem czemu Unideny oraz np Alan100 nie maja homologacji w PL.
Chodzi wlasnie o to przestrojenie, ktore pytalem wczesniej. Kazdy Uniden przyjezdza do Polski i trzeba go przestroic, bo jak juz ktos mnie uswiadomil u nas sa kanaly 'w zerach' a inni maja w 'piatkach' I tak fabrycznie zestrojone w '5' trzyma parametry, a potem nasi importerzy przestajaja je na '0'. Taki zabieg raz udaje sie ze jest idealne zero, a raz nie. No i wystarczylo ze do testu poszly radia od roznych importerow i kazde radio mialo inne parametry to sie zaczelo
Czyli wychodzi na to, ze gdy kupimy radio np w USA i sami go przestroimy, moze ono nam chodzic lepiej niz kupione w PL :lol:
BTW. Czy Unia jakos reguluje te '0' i '5' bo moze znow ktos wymysli, ze trzeba przestajać w druga strone :twisted:
Komentarz
-
-
Sigma_74
Komentarz
-
Zamieszczone przez szkodaSigma_74, z wielu powodów mogło tak być, sprawdzilbym 2 rzeczy - zestrojenie i kable, połączenia, czy gdzieś nie jest przycięty, wszystko styka itp
ty masz długą antenę na uchwycie z boku czy jak to wyglada?Zamieszczone przez Sigma_74juz wiem wszystko, pomiary zrobiłem i wiem ze po prostu duże znaczenia ma miejsce a ze masz dużo lepsze niz ja więc lepiej zbierasz
Sigma, spokojnie nie panikuj.aczkolwiek...
NajtFukinPatrol North-West
Techno-destroyed by dobrygrzeswawa
WhitePride :smokedevil
6,92 s do setki by DGW
Komentarz
-
-
Sigma_74
Sigma, spokojnie nie panikuj.
Zamieszczone przez bernardoLec też się powinien spróbować przebadać
Komentarz
-
Maicroft, zamieszcze
Kilka informacji odnośnie pewnych ograniczeń w innych państwach Unii Europejskiej.
W BELGI, UK (ANGLI), HISZPANI, SZWAJCARI – mieszkaniec tych krajów musi mieć licencję
indywidualną na użytkowanie CB, użytkownik przyjeżdżający z zagranicy może używać bez
licencji tylko FM 40ch 4W (ustawienie EU), w przypadku AM musi mieć licencję ze swojego
kraju.
We WŁOSZECH – obywatele zagraniczni muszą mieć włoską autoryzację na używanie CB.
W AUSTRI – generalnie nie zezwala się używać radii typu multistandard CB dlatego zaleca się
stosować do tej dyrektywy państwowej i nie używać radii CB na jej terytorium.
W NIEMCZECH – wzdłuż niektórych granic niemieckich radia CB nie mogą być używane jako
stacje bazowe od kanału 41 do 80. Trzeba pytać w biurach Informacyjnych
tyle na szybko znalazłem w instrukcji obsługi radia Intek 550 M
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftWczoraj doczytalem czemu Unideny oraz np Alan100 nie maja homologacji w PL.
Chodzi wlasnie o to przestrojenie, ktore pytalem wczesniej. Kazdy Uniden przyjezdza do Polski i trzeba go przestroic, bo jak juz ktos mnie uswiadomil u nas sa kanaly 'w zerach' a inni maja w 'piatkach' I tak fabrycznie zestrojone w '5' trzyma parametry, a potem nasi importerzy przestajaja je na '0'. Taki zabieg raz udaje sie ze jest idealne zero, a raz nie. No i wystarczylo ze do testu poszly radia od roznych importerow i kazde radio mialo inne parametry to sie zaczelo
Czyli wychodzi na to, ze gdy kupimy radio np w USA i sami go przestroimy, moze ono nam chodzic lepiej niz kupione w PL :lol:
BTW. Czy Unia jakos reguluje te '0' i '5' bo moze znow ktos wymysli, ze trzeba przestajać w druga strone :twisted:Adam
Komentarz
-
-
Sigma_74, Lec, no ale tak ...
Sigma nadaje -> Lec słyszy
Lec nadaje -> Sigma nie słyszy
to nie wiadomo co jest nie tak.
Czy :
- Sigma ma dobra mocna antene ze go daleko słychać
- Lec ma słabą antene i nie nadaje tak daleko jak Sigma
Czy może :
- Lec ma dobra antene bo z daleka zbiera
- Sigma ma słabą antene bo go nie słychać daleko
Kto mi to wytłumaczy ? ze jak ja kogoś słysze a ktoś mnie nie słyszy to wina mojego sprzetu czy jego ? Bo domnimam ze odbiór a nadawanie to dwie różne bajki. Czyli ze antena ma jakis tam obszar na który nadaje a jakiś obszar z którego zbiera. Który z obszarów jest większy ?OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I
Komentarz
-
-
lec
wydaje mi sie ze zawsze zbierasz z wiekszego obszaru niz jestes w stanie nadac. I moze byc tak :
Sigma ma dluzsza antene wiec moze mocniej nadawac. Ja mam krotsza ale na dachu wiec odbior mam powiedzmy odbrobine lepszy ale slabiej nadaje niz Sigma.
TO taka moja teoria
ps
co nie zmienia faktu ze 10km to i tak porażka...
Komentarz
-
Zamieszczone przez lecale slabiej nadaje niz Sigma.->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Sigma_74
neck99, czynników na to jest milion.
co mi powiedzieli w servisie ze
Lec ma lepeij zamontowaną antenę inaczej pracuje bo jest na srodku dachu ja mam z boku i już inaczej pracuje.
anteny mamy zblizonej klasy Lec ma Alana PC 4 a ja LEMM 145 tyle że moja dłuzsza jesti może ja do niego doleciałe a on nmjuz nie dał rady, ważne jest ze jak napisał lec,Zamieszczone przez lecco nie zmienia faktu ze 10km to i tak porażka...
Komentarz
-
Zamieszczone przez Sigma_74co nie zmienia faktu ze 10km to i tak porażka... to mnie martwiPowyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Komentarz
-
-
Sigma_74
Komentarz
-
Zamieszczone przez ===Tomy===Sprawdzaliście swoje radyjka jak wychodzą z mocą?
ale nie było czasu na pierdoły....->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
Komentarz