Generalnie długość anteny ma znaczenie i im większy stosunek fali odbitej tym lepsze warunki nadawania. Dziwne 10km na 145 cm antenie to nie jest kolosalne osiągnięcie. Grunt, że działa i to jest najważniejsze. Mnie również korci większa antena, coś pow 130cm, ale biorąc pod uwagę, że mam antenę na dachu chyba nie chciałbym oszpecić sobie niuni
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Matko Buzka! ... Nie, nie ja nie widzę kombi z takim batem
Co innego uchwyt w sedanie na klapie
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Mnie również korci większa antena, coś pow 130cm, ale biorąc pod uwagę, że mam antenę na dachu chyba nie chciałbym oszpecić sobie niuni
Dokładnie .. bo też mam hawaii jak ty na dachu na stałe i ze względu estetycznego by auto nie wyglądało jak octavia na zdalne sterowanie nie wkładam większej mimo, że mnie korci coś typy 1,5m.
Ale szczeze powiem ze jestem zadowolony z Hawaii jest mala ale ma potencjał. I zawsze wiem co sie dzieje na drodze.
co Ty .. wyjmujesz plastik z tyłu przy podsufitce wkladasz łape przez luke ktora sie zrobi odkrecasz antene wkładasz z cb antene kabel ciagniesz uszczelkami tymi u góry i po sprawie. Ja byłem montować u Zefirstorma bo juz to u siebie tak montowal bez zdejmowania podsufitki. W pół godziny było. :szeroki_usmiech
a nic nie trzeba z dachem robic , co by sie z nim nie działo nic ?
Podkładka trójkątna (3 pkt. podparcia) ma to do siebie, że przy zbyt mocnym dokręceniu wciągnie dach. Wywaliłem ją i dałem dużą, nierdzewną podkładkę uprzednio zadbałem o dobre masowanie. Jest miodzio.
Podkładka trójkątna (3 pkt. podparcia) ma to do siebie, że przy zbyt mocnym dokręceniu wciągnie dach. Wywaliłem ją i dałem dużą, nierdzewną podkładkę uprzednio zadbałem o dobre masowanie. Jest miodzio.
dokładnie .. Masa poprowadzona z śroby a zamiast tej podkładki tej co sie wygina inna albo tą na opak juz nie pamiętam . tak ze z dachem nic sie nie dzieje Sigma_74, Wygląda jak fabryka bez skuków ubocznych
Arek, kolega mowil ze mozna gdzies na allegro znalez gume do tego,... ja osobiscie tez mam gume przetarta ale podkleilem ja tasma klejaca ( taka szara grubsza do oklejania opakowan )
a co do montażu radia, to tak trochę czytałem "po łepkach" ten post bo długi sie zrobił, i chyba nie doczytałem się takiego patentu jaki ja obczailem. Otóż z racji tego że radio często zmieniam pomiędzy dwoma autami, to znalazłem miejsce na szybki montaż / demontaż. Otóż wkładam radio pomiędzy podłokietnik (przedni, w pozycji opuszczonej) a mocowanie pasów pasażera (ten zatrzask). Wchodzi na sztywno, dobrze się trzyba, jest dobre dojście do potencjmetrów. Jak dla mnie OK.
[ Dodano: Wto 22 Maj, 07 11:07 ]
Aha, wszczęła się dyskusja co do zasięgu, ja na swoim starym passacie osiągnąłem zasięg w lini prostej 15 km. No i spokojnie się dogadywaliśmy. Po drodze jakiś las jeszce był. Sprzęt http://www.sklepcb.port2000.pl/index...&produkt=65656 na magnesie oraz stary ALAN 78
A tak po za tym zasięgu nie sprawdzałem, ale myśle że powyzej tych 15 to pohula jeszcze
Komentarz