Zamieszczone przez Nastar
CB mam i ja :)
Zwiń
X
-
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
-
-
Zamieszczone przez ===Tomy===nie dobrze jest dusić nośną (nadawanie) bez anteny co skutkuje spaleniem radia
P.S. Znalazłeś ten filtr ?Wałcz - Poznań -Wrocław - miasta partnerskie :-)
Komentarz
-
-
Nastar, hmm.. tak średnio (pomiędzy wcale a troszeczkę) się na tym znam, ale ja miałem taki problem że mi 520XL szumiało (miałem do tego Hustlerka) i koleś bawiący się w stacjonarne cb podsunął mi żeby zmasować antenę.. Czyli po prostu ordynarnie od masy anteny podpiąć kabel do masy samochodu (ja to zrobiłem przy samym radyjku podpiąłem zwykły kabel z jednej strony do "-" radia a z drugiej przymocowałem do śruby od anteny).. U mnie pomogło.. Zakłócenia teraz mam tylko jak spryskiwacz wycieraczek włącze cb mam podpięte pod stałe zasilanie idące do kostki radiowej.
Nie wiem czy to autosugestia jakaś czy coś, ale na moje ucho - działao1 poszła w świat. 10 lat minęło jak jeden dzień
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez NastarNo coś ty ? Jeszcze nie zwariowałem ! żadnego nadawania nie było przy wyjętym wtyku antenowym ! Ale Twoja teoria jest ciekawa... Pogadamy jutro na spocie.
Zamieszczone przez NastarP.S. Znalazłeś ten filtr ?Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Komentarz
-
-
A wiec nadal waham sie nad antenka :roll: Jezeli na dach magnes to will, ostatnio rozwazam taki uchwyt na klape : LINK
I moze nad taka antenka do niego : LINK
Ale nie znam sie wogole na antenka na stale i nie wiem czy byl by to dobry wybor. :roll:
[ Dodano: Wto 26 Cze, 07 09:49 ]
Zamieszczone przez b707Uniden 520XL
tutaj kupiłem sam... z Faktura! i Gwarancja!
Komentarz
-
-
Sigma_74
Samiec, uchwyt badziew, ja miałem i rozwaliłem klape
a co antenki to słyszałem same pochlebne recenzje na jej temat
Komentarz
-
Zamieszczone przez Sigma_74uchwyt badziew, ja miałem i rozwaliłem klape
Sigma_74 - ten uchwyt co ty masz to jednak 100zł do wydania i IMO - estetyka lekko naciagana...Wałcz - Poznań -Wrocław - miasta partnerskie :-)
Komentarz
-
-
Sigma_74
ryhO, i Nastar, pokarzę Wam na spocie co ten uchwyt zrobił klapy tylnej, mimo że był zabezpieczony
Nastar, co do mego uchytu, moze nie wygląda bosko ale za to jest praktyczny a 100 zł to raz wydajesz i po sprawie, malujesz albo niklujesz i wyglada bosko i nie mam takich problemów ze coś szumi mi w radiu jakieś turbo czy cioś innego.
kwestia gustu, ja kupiłem i nie żałuję wcale, innego nawet nie chce słyszeć.
kwestia gustu, moze Nastar, poszukaj u siebie slusarza co by takie coś ci zrobił.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Sigma_74i nie mam takich problemów ze coś szumi mi w radiu jakieś turbo czy cioś innego.Wałcz - Poznań -Wrocław - miasta partnerskie :-)
Komentarz
-
-
Sigma_74
Nastar, ale u mnie odkad z klapy sciągnołem i wrzuciłem na dach to przestao suzmieć, no raz na jakis czas, sporadycznie zaświszczy turbo, a i wzmacniacz nie wcina sie mi w radi ojak łąduje ostro muze
Komentarz
-
Zamieszczone przez Sigma_74Samiec, uchwyt badziew, ja miałem i rozwaliłem klape
A jakiej firmy miales ten uchwyt, bo moze tu jest pies pogrzebany, np. ten z linka jest za 25zl i firma pewno noname, ale na allegro sa jeszcze po 50zl presidenta.
Ogolnie najlepiej pasowal by mi magnes, ale z obawy o zdmuchniecie myslalem nad zalozeniem na stala, ale zadna dziura nie wchodzi w gre. Wiec taki uchwyt bylby idealny.
Do tego lepsze parametry niz na magnesie.
Komentarz
-
-
Sigma_74
Samiec, dzis wychodzeporaz pierwszy z domu po ponad tygodniu i zrobie foty
mego uchytu i tego stareg oco mi rozwalił klapę ,aha taki sam mialęm jak ty.
Komentarz
-
Samiec, przy 130 km/h antena stawia taki opór , że delikatnie przegięła mi się podstawa - a właściwie obudowa nakrętki do przykręcania anteny.
Ostatnio jechałem 160 km/h i czekałem kiedy mi zdumchnie i .... nic. Szybciej nie próbowałem.
Antena to właśnie Alaska z podstawą 12 cm ( bardzo mała podstawa jak na taki długi bat ).
Myślę, że około 160 km/h to koniec mozliwości takiego zestawu ( mała podstawa + długa antena ) tak więc niedługo przejdę na podstawę 160 cm - przy takim magnesie zero stresu.
Niestety magnes ma DUŻĄ wadę - gorsze osiągi od jakichkolwiek innych sposobów mocowań.
Komentarz
-
-
Sigma_74
-
Sigma_74
-
Zamieszczone przez misiek^wroJakiego bata polecicie do Unidena 520tki ??
Wymagam +4dB i max 100 cmO-I '02/03-1,9 TDI ICE - UNIDEN PRO 520 XL + WILSON Little Wil
SKODA OCTAVIA Sales Sheet 1950'S k
Komentarz
-
-
Sigma_74
Komentarz