CB mam i ja :)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tmw
    Ambiente
    • 2005
    • 122

Zamieszczone przez dzi
    dziś do mnie zawitał President Johny II antentka ML-145, troche się napiciłem by umieścić radyjko w popielniczce do usłyszenia na trasie
    Przypadkiem fotek z montazu radia nie masz ?
    PZDR
    Tomek

Komentarz

• ryhO
      L&K
      S_OCP Member
      • 2007
      • 1302

napewno niema ito zakładam że nie przez przypadek a szkoda też mnie korci żeby przełożyć tam mojego unidena

Komentarz

• dzi
        Drive
        • 2005
        • 77

Zamieszczone przez tmw
        Przypadkiem fotek z montazu radia nie masz ?
        Niestety, nie robiłem zdjęc - zbytnio dziś goroąco na sesję fotograficzną - ale sprawa nie jest taka tragiczna. Trzeba jednak szuflade od popielniczki zniszczyć tak, aby radio weszło pod odpowiednim kątem - wyjmujesz szuflade, górną część zeszlifowujesz tak, aby zostało pare milimetrów odległości od miejsca mocowania śrub, i wtedy radio (johny lub uniden 520xl lub inne tych wymiarów) wejdzie - pozostaje tylko kwestia jego podtrzymania od tyłu - u mnie zastosowano styropian

Należy jednak pamietać, że taki montaż w O1 to pewien kompromis pomiędzy ukryciem radia w aucie to jego obsługi na trasie (troche ciężko się montuje gruche - mi jednak w zupełności to odpowiada, a radia po prostu nie widać. Głośnik zewnętrzny wrzuciłem gdziec pod kierownice
        Powered by Aligator

Komentarz

• ryhO
          L&K
          S_OCP Member
          • 2007
          • 1302

gdzieś tam wyżej czytałem kiedyś że głośnik w podsufitce ktoś zamontował. Pytanie, jakieś otworki, dziurki czy coś takiego było robione? Czy ot tak przez podsufitkę itak słychać?

Komentarz

• tmw
            Ambiente
            • 2005
            • 122

Zamieszczone przez dzi
            Należy jednak pamietać, że taki montaż w O1 to pewien kompromis pomiędzy ukryciem radia
            Blednie zalozylem, ze masz OII.
            PZDR
            Tomek

Komentarz

• adas1981
              Classic
              • 2007
              • 37

Pochwalę się żę CB mam i ja. Na razie sprzęcik dla początkujących ALAN 100+ i antena LEMM ale za jakiś czas po wdrożeniu w krąg CB radiowców będzie cosik lepszego
              Octavia Kombi 2000r. Laurin&Klement.Moje czarne cudeńko...

Komentarz

• adas1981, witaj
                Zamieszczone przez adas1981
                po wdrożeniu w krąg CB radiowców będzie cosik lepszego
                rozumieże firmowe radio OCP U 520 XL
                żartowałem
                ale witaj serdecznie

Komentarz

• karmel
                  L&K
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 1363

Sigma_74, ja używałem ALANA 100 + i nie najgorzej tylko dobra antena musi być i dobrze zestrojona to wtedy jest nie najgożej jak ktos nie używa czesto to obleci.
                  TURBO ŻYJE - TURBO PIJE

Zobacz fotoblog

Komentarz

• karmel, no nie wiem, ja załozyłem żeby korzystac cały czas ... w trasie, po mieście, i z trzech radii które miałem to UNIDEN jest najlepszy moim zdaniem.

Komentarz

• jaro4444
                      Rider
                      • 2006
                      • 508

Zamieszczone przez Sigma_74
                      rozumieże firmowe radio OCP U 520 XL
                      Polecam przeczytać:
                      Był czarny Leon jest Superb 2.0 CFGB+

Komentarz

• ryhO
                        L&K
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 1302

yhyhyh dlatego wszyscy to mają bo towar zakazany :P a zakazany owoc najlepiej smakuje yhyyh

Komentarz

• Nastar
                          Rider
                          • 2005
                          • 460

Zamieszczone przez jaro4444
                          Taaa... i co w związku z tym ? :shock:
                          Wałcz - Poznań -Wrocław - miasta partnerskie :-)

Komentarz

• jaro4444
                            Rider
                            • 2006
                            • 508

Zamieszczone przez Nastar
                            Taaa... i co w związku z tym ?
                            W związku z tym, jak trafisz na upierdliwego lub kumatego miśka, to:

"W odniesieniu do użytkowników, podczas kontroli, CB radio może zostać zabrane do depozytu celem przeprowadzenia badań i dalszego postępowania (wydanie decyzji o zakazie użytkowania w przypadku niespełnienia wymagań)."

P.S. Nastar gdzie miśki czają się teraz koło Wałcza? Jutro tam śmigam :diabelski_usmiech
                            Był czarny Leon jest Superb 2.0 CFGB+

Komentarz

• jaro4444, i co związku z tym ..?

jaro4444, życzę powodzenia... nie przejmuj się i nie bierz do siebie co napisali, w tym kraju wiele się psizę ale po to żeby było a nie żeby byłó praktycznie.

ogólnie jeżdzi sie i jest dobrze.

Komentarz

• ryhO
                                L&K
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 1302

pewnie ktoś komuś nie dał w łapę, temu komuś obrywa z kilku kontenerów unidena przeszła koło nosa no i problem się zrobił. Czyli standardowa POLSKA sytuacja

Komentarz

• HEX
                                  Drive
                                  • 2007
                                  • 59

Zamieszczone przez ryhO
                                  pewnie ktoś komuś nie dał w łapę, temu komuś obrywa z kilku kontenerów unidena przeszła koło nosa no i problem się zrobił. Czyli standardowa POLSKA sytuacja
                                  Niestety, Uniden w kilku modelach ma "przebicia" do sąsiednich kanałów.
                                  RS6

Komentarz

• HEX, da siez ty mjeżdzic, amamtorzy je stroili i dlatego.

Komentarz

• Nastar
                                      Rider
                                      • 2005
                                      • 460

"W odniesieniu do użytkowników, podczas kontroli, CB radio może zostać zabrane do depozytu celem przeprowadzenia badań i dalszego postępowania
                                      A jakaż tego działania będzie podstawa ? Przecież ja mam świadectwo dopuszczające to urządzenie do użytkowania. Na czyj koszt to badanie ? Kto je przeprowadzi ? (chyba nie KPP w Wałczu na ten przykład) ?
                                      Echhh - obyśmy tylko takie "problemy" mieli... :lol:

P.S. Nastar gdzie miśki czają się teraz koło Wałcza? Jutro tam śmigam :diabelski_usmiech
                                      Jeśli będziesz jechał standardową trasą od Wa-wy to uważaj:
                                      - pomiędzy Bydgoszczą a Piłą (często w Rudej stoją);
                                      - Nowa łubianka (trasa Piła -Wałcz);
                                      - m. Witankowo - tam gdzie zabudowany jedź "50" bo często stoją w dziwnych miejscach;
                                      - wlot do Wałcza od strony Piły;
                                      To tak na szybko co pamiętam. Poza tym - CB radio (może być Uniden 520 :twisted: - RULLEZZ !!!
                                      Pozdrawiam.
                                      Wałcz - Poznań -Wrocław - miasta partnerskie :-)

Komentarz

• bubuDE
                                        Elegance
                                        S_OCP Member
                                        • 2007
                                        • 763
                                        • Octavia III (5E3)
                                        • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Czy zdazylo sie komus z Was miec kontrole licencji do posiadanego radia na granicy? Od 15 lat woze w aucie reczniaka- ALANa. Stary, ferryty w filtrach juz wyschly, zasieg minimalny ale nie mozna go ukrasc z gabloty ani oderwac anteny. Do zapytania o droge wystarcza.
                                        PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex

Komentarz

• karmel
                                          L&K
                                          S_OCP Member
                                          • 2006
                                          • 1363

jedż na niemiecka granice do zgorzelca i powiedz że ci sie spieszy to ci wszystko sprawdza
                                          TURBO ŻYJE - TURBO PIJE

Zobacz fotoblog

Komentarz

• karmel, ale u nich ma to homolgację.

Komentarz

• Maicroft
                                              Moderator
                                              S_OCP MemberModeratorr
                                              • 2004
                                              • 25757
                                              • Audi

jaro4444, Musiano by zaczac od tego, jaka jest data produkcji, a homologacja w PL nie jest wymagana, tak wiec nie do stwierdzenia. Do tego ja to mam wlozone tak, ze wyjac tego na poczekaniu sie juz nie da

[ Dodano: Czw 19 Lip, 07 07:10 ]
                                              HEX, A jaka kolega ma antene i jakie radyjko?? Bo cos mi swita o triflexie
                                              Spritmonitor.de

Komentarz

• misiek^wro
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2006
                                                • 8321

W koncu moje boje z CB sie zakonczyly

Mialem uwalony kabel i stad czasem do d... nadawalem. Problem sie rozwiazal mam nadzieje i moge prowadzic wesole i zywe konwersacje :P
                                                Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                                                Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                                                ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• HEX
                                                  Drive
                                                  • 2007
                                                  • 59

Zamieszczone przez Maicroft
                                                  HEX, A jaka kolega ma antene i jakie radyjko?? Bo cos mi swita o triflexie
                                                  President JohnyII i antena tez presidenta
                                                  RS6

Komentarz

• a teraz cos o kulturze na CB, zebrane przez kolegę TVORASA

" Masz tu kilka najczęściej używanych skrótów ...
                                                    - 55 = uściski
                                                    - 73 = pozdrowienia
                                                    - 88 = ucałowania
                                                    - 73+15 = pozdrowienia i ucałowania.
                                                    Wymawiane najczęściej cyfrowo czyli np "siedem trzy", no i kończy się taką wypowiedź grzecznościowo np "szerokości" - czyli szerokiej drogi...

...Choć przyznaje mój koleżka że od kiedy coraz więcej osobówek ma CB to w eterze panuje troszkę mniejsza kultura, i te skróty wychodzą z mody...ale są fajne...

I jeszcze troszke....
                                                    * Suszarka oznacza radar ręczny
                                                    * RedBull- to inaczej "beczki", czyli po prostu cysterny,a takze jest określeniem oleju opałowego ktory kontroluje inspekcja
                                                    * Krokodyle gryzą patelnię - Inspekcja Tansportu Drogowego najprawdodobniej waży (gryzienie to już coś więcej niż zwykła kontrola min tacho) i we wszelaki sposób inny mierzy wywrotkę ...
                                                    * "Umysłowi" "Krawaciarze" "Więźniarki" - to zwyczajowo przedstawiciele handlowi ... ale wiadomo, że to generalizowanie ... dotyczy to aut w leasingu /z kratką/.
                                                    * Patelnia to już niespotykany chyba radar stacjonarny.
                                                    * zaraza - oczywiście oznacza ITD
                                                    * margines- czyli poprostu pobocze drogi
                                                    * pielgrzym - nauka jazdy L
                                                    * kolarz - rowerzysta
                                                    * Lepper- traktor

http://www.slownik-cb.yoy...php?a=lit&lit=a

I jeszcze troszkę for all

I bardzo sorry za OffTopic ops:
                                                    73 for all... "

i teraz tez wiemy duzo wiecej.

Komentarz

Pracuję...