Zamieszczone przez dzi
CB mam i ja :)
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez tmwPrzypadkiem fotek z montazu radia nie masz ?
Należy jednak pamietać, że taki montaż w O1 to pewien kompromis pomiędzy ukryciem radia w aucie to jego obsługi na trasie (troche ciężko się montuje gruche - mi jednak w zupełności to odpowiada, a radia po prostu nie widać. Głośnik zewnętrzny wrzuciłem gdziec pod kierownicePowered by Aligator
Komentarz
-
-
Sigma_74
adas1981, witaj
Zamieszczone przez adas1981po wdrożeniu w krąg CB radiowców będzie cosik lepszego
żartowałem
ale witaj serdecznie
Komentarz
-
Sigma_74
karmel, no nie wiem, ja załozyłem żeby korzystac cały czas ... w trasie, po mieście, i z trzech radii które miałem to UNIDEN jest najlepszy moim zdaniem.
Komentarz
-
Zamieszczone przez jaro4444Polecam przeczytać:
http://www.uke.gov.pl/uke/index.jsp?...ut=0&page=textWałcz - Poznań -Wrocław - miasta partnerskie :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez NastarTaaa... i co w związku z tym ?
"W odniesieniu do użytkowników, podczas kontroli, CB radio może zostać zabrane do depozytu celem przeprowadzenia badań i dalszego postępowania (wydanie decyzji o zakazie użytkowania w przypadku niespełnienia wymagań)."
P.S. Nastar gdzie miśki czają się teraz koło Wałcza? Jutro tam śmigam :diabelski_usmiechBył czarny Leon jest Superb 2.0 CFGB+
Komentarz
-
-
Sigma_74
jaro4444, i co związku z tym ..?
jaro4444, życzę powodzenia... nie przejmuj się i nie bierz do siebie co napisali, w tym kraju wiele się psizę ale po to żeby było a nie żeby byłó praktycznie.
ogólnie jeżdzi sie i jest dobrze.
Komentarz
-
Sigma_74
-
Zamieszczone przez jaro4444"W odniesieniu do użytkowników, podczas kontroli, CB radio może zostać zabrane do depozytu celem przeprowadzenia badań i dalszego postępowania
Echhh - obyśmy tylko takie "problemy" mieli... :lol:
Zamieszczone przez jaro4444P.S. Nastar gdzie miśki czają się teraz koło Wałcza? Jutro tam śmigam :diabelski_usmiech
- pomiędzy Bydgoszczą a Piłą (często w Rudej stoją);
- Nowa łubianka (trasa Piła -Wałcz);
- m. Witankowo - tam gdzie zabudowany jedź "50" bo często stoją w dziwnych miejscach;
- wlot do Wałcza od strony Piły;
To tak na szybko co pamiętam. Poza tym - CB radio (może być Uniden 520 :twisted: - RULLEZZ !!!
Pozdrawiam.Wałcz - Poznań -Wrocław - miasta partnerskie :-)
Komentarz
-
-
Czy zdazylo sie komus z Was miec kontrole licencji do posiadanego radia na granicy? Od 15 lat woze w aucie reczniaka- ALANa. Stary, ferryty w filtrach juz wyschly, zasieg minimalny ale nie mozna go ukrasc z gabloty ani oderwac anteny. Do zapytania o droge wystarcza.PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex
Komentarz
-
-
Sigma_74
-
jaro4444, Musiano by zaczac od tego, jaka jest data produkcji, a homologacja w PL nie jest wymagana, tak wiec nie do stwierdzenia. Do tego ja to mam wlozone tak, ze wyjac tego na poczekaniu sie juz nie da
[ Dodano: Czw 19 Lip, 07 07:10 ]
HEX, A jaka kolega ma antene i jakie radyjko?? Bo cos mi swita o triflexie
Komentarz
-
-
W koncu moje boje z CB sie zakonczyly
Mialem uwalony kabel i stad czasem do d... nadawalem. Problem sie rozwiazal mam nadzieje i moge prowadzic wesole i zywe konwersacje :PByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Sigma_74
a teraz cos o kulturze na CB, zebrane przez kolegę TVORASA
" Masz tu kilka najczęściej używanych skrótów ...
- 55 = uściski
- 73 = pozdrowienia
- 88 = ucałowania
- 73+15 = pozdrowienia i ucałowania.
Wymawiane najczęściej cyfrowo czyli np "siedem trzy", no i kończy się taką wypowiedź grzecznościowo np "szerokości" - czyli szerokiej drogi...
...Choć przyznaje mój koleżka że od kiedy coraz więcej osobówek ma CB to w eterze panuje troszkę mniejsza kultura, i te skróty wychodzą z mody...ale są fajne...
I jeszcze troszke....
* Suszarka oznacza radar ręczny
* RedBull- to inaczej "beczki", czyli po prostu cysterny,a takze jest określeniem oleju opałowego ktory kontroluje inspekcja
* Krokodyle gryzą patelnię - Inspekcja Tansportu Drogowego najprawdodobniej waży (gryzienie to już coś więcej niż zwykła kontrola min tacho) i we wszelaki sposób inny mierzy wywrotkę ...
* "Umysłowi" "Krawaciarze" "Więźniarki" - to zwyczajowo przedstawiciele handlowi ... ale wiadomo, że to generalizowanie ... dotyczy to aut w leasingu /z kratką/.
* Patelnia to już niespotykany chyba radar stacjonarny.
* zaraza - oczywiście oznacza ITD
* margines- czyli poprostu pobocze drogi
* pielgrzym - nauka jazdy L
* kolarz - rowerzysta
* Lepper- traktor
http://www.slownik-cb.yoy...php?a=lit&lit=a
I jeszcze troszkę for all
I bardzo sorry za OffTopic ops:
73 for all... "
i teraz tez wiemy duzo wiecej.
Komentarz
Komentarz