CB mam i ja :)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mrfazi
    • 2010
    • 3103
    • Superb III (3V3)
    • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM
    • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez dominik9420
    A gdzie JOHNY II, gdzie UNIDEN 520XL :idea: aż się oburzyłem
    - polecam tym bardziej, że włażą idealnie do popiałki

Komentarz

• Agamek12
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 9935
      • Ford

Antek2000, kilku moich kolegów używa duzo droższych radyjek i jednogłośnie stwierdzili, że ten mój Alan 109 pracuje naprawdę dobrze. Zresztą tak jak napisałem: na "Gierkówce" słyszę o wszystkich niebezpieczeństwach, a w mieście i tak nie używam...

Zamieszczone przez Antek2000
      Kolego Agamek12, posłuchaj, jak pracuje w miarę dobre radio, a nie jakieś "Biedronkowe" badziewie i dopiero polecaj :wink:
      O nie! Nic nie uprawnia Cię do zabraniania mi dzielenia się swoimi odczuciami i polecania pewnych urządzeń. Mi w każdym razie to "jakieś "Biedronkowe" badziewie" narazie wystarcza i nie planuję zmiany.
      Adam... Używam:
      Rolka: e11FL 97KM/130Nm
      Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• Andrzej.P
        RS
        • 2011
        • 1516
        • Octavia II (1Z3)
        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez marpol
        akie zestawy przetestowaliście i jakie polecacie
        Przy wyborze należy również uwzględnić miejsce montażu - dyskretnie czy nie. Niestety gabaryty radia robią swoje - jest sporo ciekawych modeli, ale upchnąć to sensownie/nieinwazyjnie/dyskretnie do O2 jest ciężko.
        Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
        FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG

Komentarz

• Antek2000
          Ambiente
          • 2011
          • 154

Zamieszczone przez Agamek12
          O nie! Nic nie uprawnia Cię do zabraniania mi dzielenia się swoimi odczuciami i polecania pewnych urządzeń.
          Ale ja nie zabraniam. Zmuszam jedynie do refleksji, czy warto polecać z takim przekonaniem? Jeśli auto kolegi marpol generuje zakłócenia, to Alan 109 na 100% nie da sobie rady, kolega będzie słyszał głównie szum i "pierdzenie", wtedy na Tobie będzie "wieszał psy".
          A żeby uniknąć kłótni, czy jakichkolwiek nieporozumień, trzeba starać się stosować do zasady: najpierw sprawdzić, potem kupić.

Komentarz

• mati8201
            Rider
            • 2009
            • 342

proszę ustawić radia do popielniczki w kolejności od najlepszego do najgorszego z tych modeli
            Uden 520xl, Yosan cb100, Yosan cb300, Yosan pro120?, harry 1 i 2, johny 1 i 2,

Komentarz

• Andrzej.P
              RS
              • 2011
              • 1516
              • Octavia II (1Z3)
              • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez mati8201
              Yosan pro120
              ten na pewno do popiółki nie wejdzie - jedynie do schowka po lewej.

Komentarz

• marpol
                Rider
                • 2011
                • 350
                • Octavia III (5E3)
                • CAXA 1.4 TSI 122 KM
                • CJSA 1.8 TSI 180 KM

Bardzo dziękuję wszystkim za sugestie. Mam już nad czym się zastanawiać. Pozostaje dobór anteny, w grę wchodzi tylko magnesówka, możecie którąś polecić?

Komentarz

• mrfazi
                  • 2010
                  • 3103
                  • Superb III (3V3)
                  • DKZA 2.0 TSI 190 KM

[b]marpol[/ba myślałeś nad triflexem ??

Komentarz

• marpol
                    Rider
                    • 2011
                    • 350
                    • Octavia III (5E3)
                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM
                    • CJSA 1.8 TSI 180 KM

mrfazi,
                    przyznam, że od Ciebie dopiero o czymś takim słyszę

Komentarz

• marpol
                      Rider
                      • 2011
                      • 350
                      • Octavia III (5E3)
                      • CAXA 1.4 TSI 122 KM
                      • CJSA 1.8 TSI 180 KM

Dzięki mirek za ciekawą lekturę, to teraz tylko muszę ją zgłębić i dokonać wyboru.

Komentarz

• mrfazi
                        • 2010
                        • 3103
                        • Superb III (3V3)
                        • DKZA 2.0 TSI 190 KM

marpol, polecam, ja jestem mega zadowolony, dyskretny zestaw plus optymalny zasięg

Komentarz

• Andrzej.P
                          RS
                          • 2011
                          • 1516
                          • Octavia II (1Z3)
                          • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez marpol
                          w grę wchodzi tylko magnesówka, możecie którąś polecić?
                          Sirio ML145 (oryginał) idealne wyważenie cena/możliwości

Komentarz

• dominik9420
                            L&K
                            • 2012
                            • 1136

Zamieszczone przez mrfazi
                            myślałeś nad triflexem ??
                            marpol, polecam, ja jestem mega zadowolony, dyskretny zestaw plus optymalny zasięg
                            Potwierdzam, co poniektórzy zadają mi pytanie "po co Ci radio, jak anteny nie masz?" :diabelski_usmiech
                            Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
                            Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
                            Pozdrawiam i Szerokości!
                            Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?
                            http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/

Komentarz

• rezon
                              RS
                              • 2006
                              • 1894
                              • Volvo
                              • AKL 1.6 MPI 101 KM
                              • BSE 1.6 MPI 102 KM

dyskretny zestaw plus optymalny zasięg

Komentarz

• ale_jak_to
                                Ambiente
                                • 2011
                                • 199

Ile to jest optymalny zasięg? 2 do 3 km jak ktoś was słyszy?

Komentarz

• Antek2000
                                  Ambiente
                                  • 2011
                                  • 154

Zamieszczone przez ale_jak_to
                                  Ile to jest optymalny zasięg? 2 do 3 km jak ktoś was słyszy?
                                  w mieście pewnie i 500 m wystarczy :mrgreen:
                                  Sorki za złośliwość, ale wg mnie optymalny zasięg można uzyskać na antenie min. 1,5 metra. Absolutne minimum dla prętówek to 1 metr. Ew. jakiś helikal, np. Sirio Delta 27 poprawia zasięg odsłuchu, ale tu cena wyższa.
                                  Sirio ML-145, tylko trzeba uważać na podróbki

Komentarz

• witachu
                                    L&K
                                    • 2011
                                    • 1319

Ile to jest optymalny zasięg?
                                    zależy do czego zamierzasz używać? jako zwykły antymisiek i na wyjazdy wakacyjne itp spokojnie te 2, 3 km ci starczą. jezeli duzo jeździsz to moim zdaniem antena to od ML 145 w góre
                                    OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance

Auto Detailing: Dream Car Studio
                                    (znajdź również na fb)

Komentarz

• ale_jak_to
                                      Ambiente
                                      • 2011
                                      • 199

Pytam, bo dla mnie zasieg 3 km mija sie z celem.
                                      Obecnie jezdze na president teddy i president ohio 82cm. Przecietnie jak podpytuje to rozmawiam zludzmi na dystansie 6-7km, chociaz czasem zdarzalo sie i ok 10.
                                      Ale nie jestem zadowolony z tego zestawu i chcialbym raz a dobrze zainwestowac te 600-700 pln i kupic cos innego. Problem jest taki, ze nie chce szukac starych urzadzen, ktore nie wiadomo w jakim sa stanie i co sie z nimi dzialo. Nie chce tez DOBRYCH urzadzen z pewniejszych zrodel tak to nazwe, bo... sa ZA DUZE.
                                      Radio chcialbym schowac w popielniczce w O2, obecnie antene montuje za kierowca na dachu na wysokosci pasazera. Wiem, ze na dzien dobry moznaby zyskac ze 2-3 km dodatkowo przy zamontowaniu anteny na stale, ale nie chce, bo zestaw ma byc niewidoczny dla zlodziejaszków.

Obecnie kieruje sie ku Sirio ML 145 lub president ML 145 chowanej do bagaznika, na magnes i tylko nie wiem jakie radio wybrac. Spotkalem sie z opiniami, ze jesli nowe to obecnie tylko Yosan sa cos warte, ze niby Unideny, Presidenty nowe to juz nie sa dobre radia.

Polecano mi Yosan 650, natomiast nie chcialbym pozbyc sie mozliwosci nowej anteny poprzez za kiepskie radio.
                                      Na pewno ma miec tez RF GAIN.

Co byscie mi doradzili z wlasnych doswiadczen i ile praktyczny zasieg moze wynosic na codzien.
                                      Mysle ze swobodna komunikacja na 12-15 km bylaby dla mnie ok.

Komentarz

• niedziela67
                                        Elegance
                                        • 2007
                                        • 767
                                        • Octavia II combi (1Z5)
                                        • BKD 2.0 TDI 140 KM

Obecnie kieruje sie ku Sirio ML 145 lub president ML 145 chowanej do bagaznika, na magnes
                                        Przy 82 cm które masz nie ma problemu z chowaniem do bagażnika ale 160 już nim jest.
                                        Co ci w president teddy nie pasuje ma to co jest potrzebne i nic wiecej w radiu nie znajdziesz.
                                        Chyba że ci za dużo wycina i szukasz coś prostszego.
                                        Ja od 5 lat mam onwe mk3.Przeżyła czas zimnych lutów i działa do dziś wzorowo. Nie ma asc jak mam za dużo szumów to skręcę SQ i po szumach.Ze stałą President Alaską 15km nieraz doleci a w trasie nie muszę co chwilę się dopytywać.
                                        Była O1 1,9 136/307 z 2002r Czarna perła w kombi http://forum.skoda_club.pl/moja-octa...a67-t2540.html
                                        Jest O2fl beż cappucino elegance http://forum.skoda_club.pl/moja-octa...ela-t9846.html
                                        Wersja na lato - SUZUKI Intruder

Komentarz

• ale_jak_to
                                          Ambiente
                                          • 2011
                                          • 199

Mam wrazenie ze lapie za duzo roznych szumow i przede wszystkim sa one za glosne, chcialbym radio ktore ich nie wpuszcza lub sa mocno wyciszone.
                                          Poza tym nie ma rfgaina, ktory by sie przydal.
                                          No i najwazniejsza rzecz, bo nawet ten rfgain byl zniosl - nie schowam tego w popielniczke.
                                          Antena ma 150 cm i do bagaznika powinna wejsc, ewentualnie mam na narty tekie cus z tylu wiec moge przelozyc

Komentarz

• mariuszpolice
                                            Ambiente
                                            • 2012
                                            • 178

A co powiecie na zestaw president harry III i antena president missouir

Komentarz

• witachu
                                              L&K
                                              • 2011
                                              • 1319

ale_jak_to, co do ML-ki to mysle ze spokojnie uzyskasz zasięg 12-15 km. ja uzytkuje ml-ke juz trzeci rok na magnesie i sobie chwalę. najlepszy wynik jaki mi się udało na niej osiagnąć to około 19 km. aczkolwiek ostatnio naszły mnie mysli czy nie zmienić na jeszcze dłuższą np. sirio turbo 5000. ogólnie rzecz biorąc jesli chce sie dobre osiagi w nadawaniu i odbieraniu to antena musi byc dluga. tymbardziej że jeździsz osbowką co innego dostawcze czy cieżarowe gdzie juz sama wysokośc auta jest pomocna. jedyna wada długich anten to chyba własnie to ze przy wjeździe do garazu, czy na kryte parkingi (galerie, lotniska itp). co do radia to ja sobie u520 założyłem w schowku pod swiatłami i jest ok, łatwo dostępne i widoczne. szybko sie montuje mniej rzeźby niż zapalniczką. nie trzeba dodatkowego głosnika no chyba ze radio które ma w panelu to ok.
                                              ale jesli juz ci zależy to może by sie zastanowić nad yosan 300

aha no i ja od momentu jak założyłem na klape bagażnika po lewej stronie antente to nie zdjąłem ani razu. no chyba ze do mycia auta

(znajdź również na fb)

Komentarz

• niedziela67
                                                Elegance
                                                • 2007
                                                • 767
                                                • Octavia II combi (1Z5)
                                                • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez witachu
                                                aczkolwiek ostatnio naszły mnie mysli czy nie zmienić na jeszcze dłuższą np. sirio turbo 5000. ogólnie rzecz biorąc jesli chce sie dobre osiagi w nadawaniu i odbieraniu to antena musi byc dluga.
                                                Niby ja zachwalają że nie kładzie sie przy dużych prędkościach ale ja w to nie wierzę.
                                                Jeśli się kładzie to zasieg leci więc na co 196cm.
                                                Widziałem już president texas 208 jak wygląda przy 120km/h.Jak wędka przy złapanej rybie.
                                                Była O1 1,9 136/307 z 2002r Czarna perła w kombi http://forum.skoda_club.pl/moja-octa...a67-t2540.html
                                                Jest O2fl beż cappucino elegance http://forum.skoda_club.pl/moja-octa...ela-t9846.html
                                                Wersja na lato - SUZUKI Intruder

Komentarz

• witachu
                                                  L&K
                                                  • 2011
                                                  • 1319

Zamieszczone przez niedziela67
                                                  Niby ja zachwalają że nie kładzie sie przy dużych prędkościach ale ja w to nie wierzę.
                                                  o tym własnie też myslałem. ale bardziej mnie zastanawiało jak sprawuje się ta antena biorąc pod uwagę jej długość prawie 2m. jak sobie radzi przy wjezdzie do parkingów podziemnych itp. Sirio Ml 145 ma taką fajna spręzyne i ani razu mi nie spadła a wychylała się sporo. sam ją reką wyginałem prawie o 180 i magnes nawet sie nie ruszył z miejsca. nie wiem jak to się ma własnie z sirio turbo 5000. bo garaz mam wysoki 2.2m to nie wiem czy musiałbym ją składać za kazdym razem bo ML-ka się wygnie i po sprawie. może ktoś z posiadaczy Sirio Turbo5000 jak mu sie sprawuje ta antena na co dzien, jakie wady oprócz długości?

(znajdź również na fb)

Komentarz

Pracuję...