Moja ML145 tyle że z podstawą presentera trzyma się przy nawet 200 km/h :P ale może w wakacje wezmę się za montaż na stałe.
CB mam i ja :)
Zwiń
X
-
to ze magnes trzyma sie powyżej pewnych prędkości to nie znaczy ze nie spadnie i wtedy jest słabo. jezeli ktos zakłada jazde na stale z magnesem przy wysokich predkościach to według mnie może się kiedys rozczarowac. wystarczy jakis podmuch mocniejszy czy jakies galezie. lepiej zapobiegac niz robić sobie kłopot. ja raz tylko sprawdzilem ml-ke przy 200 km/h i mimo ze nie spadła to wiecej juz nie próbowałemOII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
Auto Detailing: Dream Car Studio
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
-
Choć bardzo nie lubię używać CB, to z racji genialnych pomysłów naszych ustawodawców zamontowałem w razie czego CB. Jest to Lafayette Venus i Sirio Omega 27. Na razie na magnesie. Docelowo mam zamiar zastosować uchwyt mocowany do odboju klapy (jak miał kiedyś Jamesbondzio w swojej O2FL) i przykręcić na stałe za pomocą odpowiedniej główki. Samo radio na razie rzucone na rzepie w boczku bagażnika. Planuję zamówić albo wykonać odpowiednią kształtkę z pianki jak na narzędzia w wózku narzędziowym. Sama gruszka - odkładam ją do pojemnika na kamizelkę odblaskową. Poniższy sposób jest dla mnie praktycznie bezinwazyjny. Choć nie byłbym sobą, aby nie zdjąć kilku plastików na progach i słupkach. Porównując do O2FL, czy do S2 od razu widać, że O3 ma być lekka i przede wszystkim tania. Plastiki są cieniutkie, brak jest wygłuszeń. Jednym słowem trochę rozczarowanie. W RS fajna sprawa to czarne słupki - nie widać na nich paluchów.
Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
Pewnie wróci, ciekawe tylko jak z kulturą w eterze.
Kras, radio uważam że jest przeciętne - szału nie ma. Przy nadawaniu trzeba odczekać z 1 sekundę, bo ucina początek. Poza tym nie ma RF Gain, więc zwyczajnie szumi - można coś tam squelchem zadziałać, ale wiesz jak to jest, jak nie ma regulacji RF. Największa zaleta jest taka, że samo radio można zamontować gdziekolwiek, natomiast do gruszki ciągniemy zwykły przewód komputerowy LAN - na końcu kabla spiralnego jest zwykła łączówka do skrętki, więc jest dosłownie pełna dowolność gdzie to się zainstaluje.Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez EnriquezPewnie wróci, ciekawe tylko jak z kulturą w eterze.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Enriquezjak miał kiedyś Jamesbondzio w swojej O2FL
a co do kultury i życzliwości w eterze to często pozostawia wiele do życzenia. macie racje panowie :|OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
Auto Detailing: Dream Car Studio
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
-
jak coś to uchwyt leży (antena też) i czeka na nowego właścicielakiedyś była seria TSI : 135KM/217Nm a potem było 156KM/267Nm
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=57585&start=0
teraz 240KM 4x4 Boxer turbo mruczek.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...350597#1350597
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez wojtekwojtekObrazek
Ja mysle ze w octavii 2 to jest najlepsze miejsce na cb.
Jak tak mam w OIII, miełm w OII i Corolli - można też tak golfieO III 4x4 2,0TDI Elegance+dynamic+amazing+GSM i inne
Poprzednia O II FL 2.0 TDI elegance + dynamic
Komentarz
-
-
Nie wiem czy już ktos z Was pisal o radiu Cb Crt One, bo dziś miałem takie w dloni...kolega używa i jest bardzo zadowolony, a wymiary tego radia są niezłe.....do kieszeni w spodniach wejdzie
Tutaj link poglądowy..... http://allegro.pl/cb-radio-crt-one-m...172512573.html tylko tak w/g mnie gruszka powinna być mniejsza
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_osNie wiem czy już ktos z Was pisal o radiu Cb Crt One, bo dziś miałem takie w dloni...kolega używa i jest bardzo zadowolony
Generalnie na antymiśka ok, chociaż fitr ANL ma słaby i ARW kiepskie - słabe komunikaty praktycznie nieczytelne.
Generalnie, jak na takie "pudełeczko", całkiem fajne radyjko. I cenowo też do przyjęcia.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Antek2000CRT One, AnyTone Mini MK III, AnyTone SMART, Team Mobile MiniCom, Albrecht AE-6110 Mini
U mnie zamontowane tak: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...455901#1455901
i uważam, że taki montaż w Octavii jest najlepszy
Komentarz
-
-
rafiki, to ten sam typ anteny z różnicą w długości. Nawet dolna cewka ta sama.
Seria Turbo bardzo udana, zwłaszcza system pochylania. Tylko trzeba uważać przy dokręcaniu, bo się lubi obudowa cewki luzować i się potem obraca, przez co rozszczelnia się i woda wchodzi do środka. Najlepiej łapać za obudowę razem z metalową podstawą górnej cewki.
Drugim minusem jest to, że antena działa tylko w pionie, po złożeniu SWR leci do ponad 3, więc składać tylko do wjazdu do garażu.
Sam mam Turbo 5000 już 3 lata i działa, nic się nie dzieje. Trochę łączności z niej zrobiłem: cala Europa i parę stacji Azjatyckich. Na lokalu 20 km z mobilami bez problemów, bazy 50 km na luzach.
Komentarz
-
Komentarz