CB mam i ja :)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Maicroft
    Moderator
    S_OCP MemberModeratorr
    • 2004
    • 25757
    • Audi

Sigma_74, Alaska ma 1,5m wiec chyba bedzie musial obciac 50cm :szeroki_usmiech
    Spritmonitor.de

Komentarz

• Nastar
      Rider
      • 2005
      • 460

Nooo panowie ! Właśnie wróciłem ze spota na którym miałem okazję posłuchać działania, identycznego jak mój, Unidena 520 Pro... Co prawda antena inna ale... radyjko jest cicho, nie charczy, nie piszczy i nie świszczy ! Jak ktoś mówi to pojawia się głos gościa i tyle ! Nie to co u mnie... Trasę 30km pokonałem z pokrętełkiem SQ praktycznie na max w lewo :shock: Badaliśmy możliwe przyczyny i wykluczyliśmy radio - u kolegi ===Tomy=== działało bez zarzutów. A więc zakłócenia z zasilania albo anteny. Nie ma różnicy u mnie czy zasilanie idzie z aku czy z zapalniczki - sprawdzone. Nadawanie mam dobre mimo nie wystrojenia anteny - sprawdzone. Sprawdziliśmy też inne radyjko (dzięki niedziela67 za użyczenie) i u mnie świszczało :shock: W najbliższym czasie kupuję filtr p.zakłóceniowy i modlę sie żeby pomogło...
      Wałcz - Poznań -Wrocław - miasta partnerskie :-)

Komentarz

• misiek^wro
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 8321

Sigma_74, bedzie Little Wil.

Jutro rano zamowie z Allegro, dzis juz nie mam sily, poza tym nie bede do ludzi o 23:30 dzwonic
        Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
        Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
        ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• Maicroft, moja ma 1.65 cm
          misiek^wro, dawaj tyu zdjęcia zniszczonej klapy

ja dzis z kombiakiem sprawdziliśmy zasięg i powiem Wam ze całkiem ładnie daje sie porozmawiac, to że ja słyszałem to pikuś ale ze Kombiak mnie słyszał to juz mi sie podobało.

Babka_Kiepska,
          skręcony miałem wzmocnienie na mikrofonie dlatego słabo mnie było słychać

Komentarz

• Samiec
            RS
            S_OCP Member
            • 2004
            • 4287
            • Octavia I (1U2)
            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
            • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez Sigma_74
            misiek^wro, dawaj tyu zdjęcia zniszczonej klapy
            No dokaldnie, bo ja musze podjac decyzje jaka antenkie razem z radiem zamawiac :roll:
            TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
            SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
            SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• misiek^wro
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 8321

Juz juz

Komentarz

• Samiec, juz kolega misiek^wro, dostałreprymendę i za chwilke beda.

Komentarz

• misiek^wro
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 8321

Samiec, juz kolega misiek^wro, dostałreprymendę i za chwilke beda.

e tam, zalaczylem Colina i gdyby nie gg to gralbym dalej :P

Komentarz

• Nastar
                    Rider
                    • 2005
                    • 460

Uszkodzeń z 1-go i 3-go zdjęcia w przypadku uchwytu o którym mowa można IMO uniknąć dopasowując odległość blachy po zamknięciu klapy bagażnika. Co prawda w czasie tych prób powstały u mnie mikroskopijne "kropeczki" ale po delikatnym zeszlifowaniu łuku uchwytu i zabezpieczeniu antykorozyjnym jest O.K.
                    A co do tych dziurek od spodu - no tak, wiem , że powstały bo musiała być "masa"... Ciężko tego uniknąć chyba będzie... tylko coś duże u ciebie Sigma są... Jak na razie - ja nie rezygnuję z tego uchwytu... Jeśli pożałuję - oddszczekam to na Forum. :P
                    P.S. Robert, ile czasu jedziłeś z tym uchwytem, że tak cię załatwił ?

Komentarz

• paf
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 3140

Nastar, ja ci dobrze radzę - montuj antenę w dziurę po ori radiowej - radiową na szybę (koszt np 8zł) i nic wiecej nie bedzie ci trzeba :twisted:

Komentarz

• Nastar
                        Rider
                        • 2005
                        • 460

A zapodaj może fotę tego co zamontowałeś zamiast ori radiowej antenki (to co poszło na szybkę)
                        Ciekaw jestem. Obecnie moje radio nie odbiera szałowo (być może brak słynnego separatora) więc nie sądzę żeby się coś w tym względzie pogorszyło... :wink:

Komentarz

• Nastar, z pól roku .. moze 7 miesięcy.

Nastar, ja mam separator i tez trzeczy nieraz.

a co twej alzuji co by można uniknąć to teraz juz też jestem mądry
                          nie było tyle info na temat CB jak kupowałem

Komentarz

• b707
                            L&K
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 1272

Zamieszczone przez Samiec
                            [ Dodano: Wto 26 Cze, 07 09:49 ]
                            Zamieszczone przez b707
                            Uniden 520XL
                            tutaj kupiłem sam... z Faktura! i Gwarancja!
                            Ale chyba nie za taka sama kwote, co i bez fakturki? :roll:
                            Nie no za ciut wyższą bo z miesiąca na miesiąc tanieje :/ 330zł chyba dałem... Ale z fakturą... Fakt ze na fakturze pisze CB Radio a nie Uniden... Ale odliczyc mozna i dowód zakupu chcąc niechcec jest... A Gwarancja ze stępelkim i podpisem sprzedawcy... Kupiłem dokładnie u tego użytkownika co zalinkowałem na Aukcji i za cene z Aukcji.. Jest to sklep z tachografami itp.
                            pzdr
                            Adam

Komentarz

• Babka_Kiepska
                              Rider
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 315

Zamieszczone przez misiek^wro
                              Sigma_74, bedzie Little Wil.
                              Jutro rano zamowie z Allegro, dzis juz nie mam sily, poza tym nie bede do ludzi o 23:30 dzwonic
                              Widzę że Koledze się jednak przypadła do gustu :szeroki_usmiech - to cieszy.
                              Ale po wczorajszym patrolu bardzo spodobała mi sie jakość nadawania kombiaka, też na magnesie, ale już niestety 150 cm ...
                              Tak jak ktoś już tu wcześniej pisał ... w przypadku CB wielkość ma duuuuże znaczenie. Ale coś za coś :szeroki_usmiech i skłamałbym że już mnie korci właśnie coś większego. Zresztą mało miałem okazji, aby sprawdzić ten zestaw w trasie, więc na razie przez wakacje na obecnym zestawie a później zobaczymy.

Babka_Kiepska,
                              skręcony miałem wzmocnienie na mikrofonie dlatego słabo mnie było słychać
                              No może być, bo kombiak nadawał naprawdę bardzo czysto oraz wyraźnie i był nie do pobicia ... :wink:
                              O-I '02/03-1,9 TDI ICE - UNIDEN PRO 520 XL + WILSON Little Wil

SKODA OCTAVIA Sales Sheet 1950'S k

Komentarz

• paf
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 3140

Zamieszczone przez Nastar
                                A zapodaj może fotę tego co zamontowałeś zamiast ori radiowej antenki (to co poszło na szybkę)
                                Ciekaw jestem. Obecnie moje radio nie odbiera szałowo (być może brak słynnego separatora) więc nie sądzę żeby się coś w tym względzie pogorszyło... :wink:
                                moja radiowa nie jest jeszcze przyklejona i jeździ pod osłoną przeciwsłoneczną pasażera a i tak nieźle słychać
                                za pare dni sobie to przykleję - aha możesz napisać do nico21 on ma już to przyklejone

Komentarz

• Maicroft
                                  Moderator
                                  S_OCP MemberModeratorr
                                  • 2004
                                  • 25757
                                  • Audi

Ale moze zaczac od tego co wprowadza te zaklucenia. Moze radio, moze jakis zestaw GSM, wentylator ogrzewania??

Filtr to zalozyc mozna zawsze, ktoredy idzie przewod do anteny na dach
                                  Spritmonitor.de

Komentarz

• djczas
                                    RS
                                    • 2005
                                    • 9612

Maicroft, u mnie zakłócała wyrobiona szklanka popychacza

Komentarz

• Nastar
                                      Rider
                                      • 2005
                                      • 460

Maicroft, poruszyłeś ciekawy problem... Wczoraj na spocie wpadliśmy na myśl, że może być tak iż przewód antenowy idący LEWYM progiem łapie zakłócenia od przewodów:
                                      a) zasilających pompę paliwa;
                                      b) zasilających wzmacniacz audio.
                                      Jest to dość łatwo sprawdzić i to mam zamiar zrobić w najbliższym czasie.
                                      Jak na razie skłaniam się do przyczyn "silnikowo-zasilających" gdyż tak mi ...wygodniej. Jeśli okaże się , że zakłócenia idą od anteny... nooo to już będzie ciut gorzej...

Komentarz

• Nastar, hmm a kto puszcza kabel od anteny w tym samym progu co inne ...
                                        ech kolego

Komentarz

• ryhO
                                          L&K
                                          S_OCP Member
                                          • 2007
                                          • 1302

Ja puściłem lewą stroną ale zdecydowanie górą za uszczelką. Szybko, łatwo i bezboleśnie

Komentarz

• Nastar
                                            Rider
                                            • 2005
                                            • 460

Sorry ale mam tylko 2 (dwa) progi w aucie a estetyka też się liczy... (tunelu środkowego jeszcze nigdy nie rozbierałem) W drugim również idą przewody: sygnałowe od wzmacniacza ale te nie sieją raczej groźnie dla antenowego od CB. Spox - po próbach czy to ma jakiś wpływ podejmę decyzję o ew. zmianie przejścia kabla.

Komentarz

• pytanie z innej bajki, warto podkręcić UNIDENA na 5 W ?

Komentarz

• paf
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2006
                                                • 3140

Nastar no to dla testów weź pożycz od kogoś Wilsona albo inną magnesówkę i podłącz to wtedy zobaczysz czy sprawcą jest antena czy nie .
                                                Jeśli tak to wytargaj kabel z progu i sprawdzaj dalej i będziesz miał gotową odpowiedź czy to z anteny i/lub miejsca puszczenia kabla

Komentarz

• Nastar
                                                  Rider
                                                  • 2005
                                                  • 460

paf, to już moja druga antena - wcześniej był ML 145 Midland - było to samo...
                                                  Ale nadal walczę i nie poddaję się - mój ideał - "Ma być tak albo bardzo blisko tego co u kolegi ===Tomy=== ! Nie chcę wiele... :twisted:

Komentarz

• paf
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2006
                                                    • 3140

Zamieszczone przez Nastar
                                                    paf, to już moja druga antena - wcześniej był ML 145 Midland - było to samo...
                                                    ale obie anteny miałeś w tym samym progu? czy sprawdzałeś ML145 z kablem puszczonym "po siedzieniach" czyli luzem?

to jest ważne - bo jeżeli sprawdzałeś to nie wina anteny a jak zawsze wsadzałeś w ten sam prób to dalej nie wiesz czego to wina :roll:

Komentarz

Pracuję...