Fakt, trzeba było go rozebrać i dać skrzynkę do środka, a siatkę na zewnątrz.
CB mam i ja :)
Zwiń
X
-
Założyłem. Okazało się, że półka jest troche za wąska i głośnik się nie zmieści więc wylądował przy uchwycie do otwierania maski, gdzie przy okazji wczesniej dorobiłem sobie dodatkowe zasilanie do navi.
Całość wygląda tak (sorry za burdel):
Najlepsze, że obyło się bez wiercenia - przełożyłem pałąk od głośnika pomiędzy siatką.
Efekt zgodny z oczekiwanymi - zdecydowana poprawa odbioru
Komentarz
-
-
Panowie a mnie naszło teraz takie pytanie: Czy próbował ktoś w gniazdo głośnika zewnętrznego wpiąć.... słuchawkę ??
Ma to o tyle dla mnie znaczenie, że na wczasy staram się jeździć głównie w nocy, kiedy małżonka i maleństwo smacznie śpią i miałem juz taki przypadek, że po dłuższej ciszy nagle pojawia się szum albo jakiś pisk albo coś jeszcze i mi się z przerażeniem wybudzają...
Jak myślicie.. uda się ??
Komentarz
-
-
Viniu, jest z tym pewien kłopot - masz w uchu wnerwiający szum cały czas, nawet jaki nikt nie nadaje - z tego powodu ja taką słuchawkę nie wkładam do ucha, tylko wieszam na nim i daję większą głośność na radyjku - dzięki temu szumu nie słyszę, a jak ktoś nadaje już tak - a cały czas jest to jednak ciszej niż przez głośnik zabudowany w radyjku - pociecha może sobie kimać na spokojnie ...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ViniuPanowie a mnie naszło teraz takie pytanie: Czy próbował ktoś w gniazdo głośnika zewnętrznego wpiąć.... słuchawkę ??
Ma to o tyle dla mnie znaczenie, że na wczasy staram się jeździć głównie w nocy, kiedy małżonka i maleństwo smacznie śpią i miałem juz taki przypadek, że po dłuższej ciszy nagle pojawia się szum albo jakiś pisk albo coś jeszcze i mi się z przerażeniem wybudzają...
Jak myślicie.. uda się ??
Tak jak napisałeś: "po dłuższej ciszy nagle pojawia się szum albo jakiś pisk albo coś jeszcze i mi się z przerażeniem wybudzają..." Właśnie o to chodzi, gdy podłączysz słuchawkę, to będziesz z bólu podskakiwał ;(
Komentarz
-
-
Dzięki jeszcze raz W każdym razie popróbuję... słuchawka mono jakaś od komórki się znajdzie, małego dżeka też powinienem mieć... czyli nic nie inwestuję.. najwyżej się nie sprawdzi Poz atym to i tak będe wykorzystywał przy nocnych wojażach z rodzinką, a te przydarzają się góra dwa, trzy razy do roku
Komentarz
-
-
tak to zadecydowałem gdy radio zmontuje i przedłużacz gniazda zapalniczki nie będzie widać ingerencji w układ elektryczny i plastiki nie zruszane, wiadomo każdy robi według własnego uznania i potrzeb oraz wygody , może zrobię tak że będzie troszkę inaczej szedł kabel zasilania by nie poszła wilgoć na niego ale musi się troszkę ocieplić,Spot Graniczny Małopolska - Podkarpacie, piątek 23.11.2012r. godz. 18.00, Pogórska Wola, Zajazd u Kazika, 521 km DK4 Tarnów - Dębica
Komentarz
-
-
akurat w tej pozycji radio mi pasuje i dobrze się obsługuje, może dam w poleczkę obok gniazda do VAG ale będzie troszkę wyżej kolana, teraz jak mam tak zamontowane to ma obok kolana radioSpot Graniczny Małopolska - Podkarpacie, piątek 23.11.2012r. godz. 18.00, Pogórska Wola, Zajazd u Kazika, 521 km DK4 Tarnów - Dębica
Komentarz
-
Komentarz