Viniu, masz kieszeń din - po co przy kolanie, bez sensu jak dla mnie.
CB mam i ja :)
Zwiń
X
-
Ja ponownie w sprawie TRIFLEXa. Miałem - mam wątpliwości czy ASO dobrze zamontowało mi antenę i radio. Jadąc drogą ostatnio na otwartej płaskiej przestrzeni zdala od aglomeracji miejskiej i linii wysokiego napięcia testowałem z 3 tirowcami zasięg i okazało się że ledwo słyszałem gościa z bardzo długim batem już przy odległości ok 0,8 km!
Co mogli źle podłączyć? Dodam że elektryk źle też podłączył w ASO zestaw BT Nokii CK-100 więc nabieram wątpliwości co do prawidłowego montażu CB ;(
Jakie WY macie zasięgi na swoim TRIFLEXIE?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mikolaj93Viniu zapodaj zdjęcie (z czystej ciekawości) tego mocowania anteny w bagażniku.
bez problemu i zandego giecia miesci sie na szerokosc bagaznika, a magnes doskonale lapie nawet przez ten filc wiec nie widze problemu,
nasze autka maja dosc szerokie bagazniki
a radio wcisniete miedzy konsole srodkowa a fotel pasazera ( po zmianie na fotele od leona troszke trudniej je tam wepchnac )
Komentarz
-
-
ej...cos krecicie :| ja mam presidenta ML145 i do bagaznika pasuje idealnie!!
bez problemu i zandego giecia miesci sie na szerokosc bagaznika, a magnes doskonale lapie nawet przez ten filc wiec nie widze problemu,
nasze autka maja dosc szerokie bagazniki
o
a radio wcisniete miedzy konsole srodkowa a fotel pasazera ( po zmianie na fotele od leona troszke trudniej je tam wepchnac )[/quote]
Ja mam O1 i też mam ML145 (Midland) na magnesie, ale od tego wyciągania/chowania trochę naderwał się kabel przy podstawie no i wyrobiła się guma (ta zakładana na magnes) no i rysuje troche. No i do tego, ok 3 dni temu postawiłem ją na oblodzonej klapie bagażnika, no i na autostradzie mi spadła. Dlatego cały czas zastanawiam sie nad tym Triflexem
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Kabraxisod tego wyciągania/chowania trochę naderwał się kabel przy podstawie no i wyrobiła się guma (ta zakładana na magnes) no i rysuje troche. No i do tego, ok 3 dni temu postawiłem ją na oblodzonej klapie bagażnika, no i na autostradzie mi spadła. Dlatego cały czas zastanawiam sie nad tym Triflexem
Zamieszczone przez molJa ponownie w sprawie TRIFLEXa. Miałem - mam wątpliwości czy ASO dobrze zamontowało mi antenę i radio. Jadąc drogą ostatnio na otwartej płaskiej przestrzeni zdala od aglomeracji miejskiej i linii wysokiego napięcia testowałem z 3 tirowcami zasięg i okazało się że ledwo słyszałem gościa z bardzo długim batem już przy odległości ok 0,8 km!
Zamieszczone przez molCo mogli źle podłączyć? Dodam że elektryk źle też podłączył w ASO zestaw BT Nokii CK-100 więc nabieram wątpliwości co do prawidłowego montażu CB ;(
Zamieszczone przez molJakie WY macie zasięgi na swoim TRIFLEXIE?
Komentarz
-
-
Jak macie tego TRIFLEX`a to powiedzcie mi koledzy, jak na Boga mam Was ostrzec na drodze skoro nie widze, że macie CB...*************
Tłumaczenia, kursy językowe i korepetycje j. angielski.
Rabat dla OCP
www.primusal.pl
[email protected]
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez molJa ponownie w sprawie TRIFLEXa. Miałem - mam wątpliwości czy ASO dobrze zamontowało mi antenę i radio. Jadąc drogą ostatnio na otwartej płaskiej przestrzeni zdala od aglomeracji miejskiej i linii wysokiego napięcia testowałem z 3 tirowcami zasięg i okazało się że ledwo słyszałem gościa z bardzo długim batem już przy odległości ok 0,8 km!
Co mogli źle podłączyć? Dodam że elektryk źle też podłączył w ASO zestaw BT Nokii CK-100 więc nabieram wątpliwości co do prawidłowego montażu CB ;(
Jakie WY macie zasięgi na swoim TRIFLEXIE?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lepickyJak macie tego TRIFLEX`a to powiedzcie mi koledzy, jak na Boga mam Was ostrzec na drodze skoro nie widze, że macie CB...
2. Po zmroku przecież też nie widzisz czy ktoś ma antenę czy nie?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez smer1. Mijając zagrożenie po prostu ogólnie o nim poinformuj , już my (jak i wszyscy inni) Cię usłyszymy.
Zamieszczone przez smer2. Po zmroku przecież też nie widzisz czy ktoś ma antenę czy nie?*************
Tłumaczenia, kursy językowe i korepetycje j. angielski.
Rabat dla OCP
www.primusal.pl
[email protected]
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_osBo chyba podkładki gumowej w aso nie podlozyli.....co by mase zabrac od spodu :roll:
Co jeszcze mogli spartolić?
Gdzie w Wawie mogę podjechać na sprawdzenie i strojenie? Jakiś polecany punkt - na Woli lub Białołęka/Tarchomin?
ASO twierdzi że nie stroi się tych anten - nie ma takiej potrzeby.
W poniedziałek 4.01.10 melduje się w ASO na poprawki - dlatego wszelkie sugestie odnośnie co może być spartolone - mile widziane.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez molZamieszczone przez piotrek_osBo chyba podkładki gumowej w aso nie podlozyli.....co by mase zabrac od spodu :roll:
Co jeszcze mogli spartolić?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_osto juz była lekkawo ironiczna moja odp. na temat ASO i montazu triflexa.....bo tego raczej sie nie da spierdzielic. Dlatego napisąłem o "podkładce gumowej" - bo to juz by trzeba było specjalnie wsadzic zeby nie chodzilo cb. (miąłem na mysli od spodu pod śrubke)
Bo wydaje mi się że kiepsko wyszukuje stacje radiowe ... w mieście znajduje raptem 4 stacje - muszę ręcznie stroić - wybierać stacje!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez molZamieszczone przez piotrek_osto juz była lekkawo ironiczna moja odp. na temat ASO i montazu triflexa.....bo tego raczej sie nie da spierdzielic. Dlatego napisąłem o "podkładce gumowej" - bo to juz by trzeba było specjalnie wsadzic zeby nie chodzilo cb. (miąłem na mysli od spodu pod śrubke)
Bo wydaje mi się że kiepsko wyszukuje stacje radiowe ... w mieście znajduje raptem 4 stacje - muszę ręcznie stroić - wybierać stacje!
[ Dodano: Sob 02 Sty, 10 17:26 ]
http://www.allegro.pl/item868676835_...tura_nowe.html patrzać od lewej to 1 i 2 są podobne i na upartego mozna by sie pomyslic. Zakładałem 2 triflexy i jakos tej pomyłki nie zrobiłem - jak dobrze pamietam na schemacie jest napisane który kabelek do czego. Ale z tego co piszesz ze radio Fm tez licho....to cos jest nie tak. Od radia ciągneli Ci 2 kabel? czy wtyczke przerabiali kole anteny?
Komentarz
-
-
A ja nie mam już cb, a właściwie anteny, bo ktoś mi przedwczoraj buchnął moją Missouri na olsztyńskiej starówce... ;(OGIEŃTEAM by OCP
President Taylor III + PRESIDENT ML-145
www.mgregor.pl
www.pokerstrategy.com/u3JOTE - wejdź i graj! ; )
Komentarz
-
-
mol, ewidentnie masz coś namieszane!
Odegnij sobie podsufitkę i popatrz:
- czy aby na pewno nie zamienili Ci kabli,
- czy do CB i FM idą osobne kable,
- czy nakrętka od spodu ma dobry kontakt z masą.
Piszesz że: "ASO twierdzi że nie stroi się tych anten - nie ma takiej potrzeby."
Dla ścisłości - to nie ASO tak twierdzi, tylko jakiś wyjątkowy tumok tam zatrudniony i powinni go za takie herezje na pal wbić. Inna sprawa, że niekompetencja w ASO to norma; w każdym chyba ASO, nie tylko Skody.
Triflexa stroi się wkręcając lub wykręcając ruchomą końcówkę. Najlepiej kup sobie SWR-miarke za 5 dych i będziesz miał do końca życia, nie będziesz zdany na żadnego partacza, tylko sam sobie wystroisz. Po trzech strojeniach koszt Ci się zwróci.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBmol, stroi się antenę do radia
[ Dodano: Pon 04 Sty, 10 00:40 ]
Zamieszczone przez mol
Przy okazji, czy można mieć 2 różne anteny CB? Triflex na co dzień - a coś dłuugiegoo z dużym zasięgiem na trasy/wsie ... jak się wtedy kalibruje radio pod te anteny?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBantene do auta!!! nie do radia
Antenę stroi się do miejsca zamontowania. Jak postawisz magnesówkę na środku dachu, zestroisz, a potem przestawisz np. na klapę, to nie będzie dobrze zestrojona :wink:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez molPrzy okazji, czy można mieć 2 różne anteny CB? Triflex na co dzień - a coś dłuugiegoo z dużym zasięgiem na trasy/wsie ...
Komentarz
-
Komentarz