CB mam i ja :)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Adrian, to niech sie turla bezawaryjnie w razie czego słuze pomoca przy zakupie kolejnego

Komentarz

• djczas
      RS
      • 2005
      • 9612

Sigma_74, ten dział autobus ma założone cb :P

Komentarz

• dobrze, wiem ejdno, że jak mi wystroił radyjko śmiaga jak złoto, tylko czekam z utęsknieniem na nowy uchwyt ..

Komentarz

• sygma
          Drive
          • 2007
          • 47

Sigma_74, jak rozumiem technicznie można przestroić ASC ?
          1.8T 20v AUQ + k04

Komentarz

• oj nie wiem ,wiem że ASC mam dalej ,ale tak jakby mniej rwało, znaczy zmiejszył czułośc czy cos takiego. Działa teraz jak złoto,

Komentarz

• howard_be
              Classic
              S_OCP Member
              • 2006
              • 16

CB mam i ja
              ... nie chciałem zbytnio inwestować choć "apetyt rośnie w miarę jedzenia"
              - RADIO: PRESIDENT HARRY (najstarszy z mozliwych ze sprawdzonego demobilu )
              - BAT: Midland ML 145 (praktycznie prawie nie trzeba było stroić tego układu)
              - BAT MOCOWANIE: magnes (średnica podstawy 12,5 cm - magnes pewnie mniejszy)
              - GRUSZKA: DIESEL #4-32 (? spisałem z nalepki) z echem i wzmocnieniem (jakiś wynalazek)

do nasłuchu i kilku zapytań mi narazie wystarczy.

Całość wbudowana w konsolę jak na zdjęciach poniżej:

więcej zdjęć w moim wątku: TUTAJ
              1.9 TDI (serial) Edycja: Mint Tour
              CB: PRESIDENT HARRY + Midland ML 145 (Magnes) + DIESEL #4-32
              NAVI: PDA HP hw6519 / TyTN II + AUTOMAPA 5.0.7
              AUDIO: STREAM (oryg) + standard speakers

Komentarz

• rewela, kolejny CB radiowiec

Komentarz

• Maicroft
                  Moderator
                  S_OCP MemberModeratoRS
                  • 2004
                  • 25757
                  • Audi

howard_be, Widze, ze kolega po montazu doszedl do wniosku, takiego jak ja przed montażem. Radio nie może być na srodku bo jest malo wygodne. Lepiej, aby bylo bardziej na lewo
                  Spritmonitor.de

Komentarz

• howard_be
                    Classic
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 16

Zamieszczone przez Maicroft
                    howard_be, Widze, ze kolega po montazu doszedl do wniosku, takiego jak ja przed montażem. Radio nie może być na srodku bo jest malo wygodne. Lepiej, aby bylo bardziej na lewo
                    Niestety... względy estetyki mnie zaślepiły w temacie funkcjonalności. Nie lubię asymetrii w ramach jednego układu - w tym wypadku słupek konsoli.
                    Dodatkowo gdybym wcześniej głębiej poczytał forum to może by się to nie zdarzyło

Generalnie nie jest tak tragicznie - najbardziej przeszkadza przy wrzucaniu wstecznego (sporadycznie się to dzieje ) z jedynką nie jest tak żle - no i też się to tak często nie dzieje.
                    Na pewno bardziej funkcjonalnie - jest gdy zamontujemy to radio po lewej stronie kieszeni - zgadzam się całkowicie.

Pozdrawiam,

Komentarz

• róznie to bywa i jak masz tak amsz, zadowlony i to sie liczy zawsze możesz zmienic

[ Dodano: Czw 01 Mar, 07 21:56 ]
                      a ja mam radio po strojeniu i wiecieco .REWELA !!! wreście działa tak jak zawsze chciałem ...

[ Dodano: Nie 04 Mar, 07 21:31 ]
                      howard_be, kad dorwałes ten rozdzielac w popielniczce ?

Komentarz

• howard_be
                        Classic
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 16

@ Sigma_74
                        [ Dodano: Czw 01 Mar, 07 21:56 ]
                        a ja mam radio po strojeniu i wiecieco .REWELA !!! wreście działa tak jak zawsze chciałem ...
                        [ Dodano: Nie 04 Mar, 07 21:31 ]
                        howard_be, kad dorwałes ten rozdzielac w popielniczce ?[/quote]

1. Musimy się kiedyś speaknąć - chciałbym posłuchać jak chodzi twoje CB - bo sam nie wiem czy to co mam to tak ma być czy może być lepiej

2. Rozdzielacz zrobiłem sam - tj. zamówiłem sobie taki zgrabny rozdzielacz na 3x z fajką do zapalniczki i przerobiłem tj.
                        - wyciągnąłem fajkę,
                        - przepuściłem kable przez otwór w tunelu - po wyciągnięciu popiołki masz tam takie otwory technoogiczne przez które da się kabel przeciągnąć
                        - zamiast fajki w rozdzielaczu przylutowałem kabel,
                        - który przeciągnąłem tunelem w pobliże gniazda zapalniczki.
                        - na drugim końcu kabla zarobiłem / przylutowałem fajkę którą zdemontowałem z rozdzielacza
                        i tak jak potrzebuję to włączam sobie rozdzielacz / jak nie to nie włączam

kabel można było podpiąć pod instalację ale nie znam się na tym.

Pokażę Ci jak się zobaczymy we Wrocku - będę 15 marca -możemy się speaknąć.
                        Choc Ty zdaje się - patrząc na Blachy - nie jesteś z samego Wrocka...

Ja nie palę więc popiołka mi nie potrzebna.

Komentarz

• Zamieszczone przez howard_be
                          po 16.00 do twej dyspzycji i jestetem już jestem, .od 7 lat mieszkam we Wrocławiu a blachy, cóz inne bo 3 strefa dzieki temu.

Komentarz

• howard_be
                            Classic
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 16

Zamieszczone przez Sigma_74
                            Zamieszczone przez howard_be
                            po 16.00 do twej dyspzycji i jestetem już jestem, .od 7 lat mieszkam we Wrocławiu a blachy, cóz inne bo 3 strefa dzieki temu.
                            Na PM wysłałem ci mój numer telefonu będę dzwonił 15 marca po 14 to się domówimy... będę dzwonił jak podasz mi zwrotnie na PM jakiś tel. kontakt.

Komentarz

• coyota
                              Drive
                              • 2007
                              • 94

hm... odgrzewając troche kotleta doszedłem do wniosku ze najlepsze rmiejsce to miedzy fotelekm kierowcy a kanałem, radyjko ciut wysuniete do przodu, w wygodnym zasiegu reki, gruszeczka z kabelkiem obok recznego lezy sobie i nie przeszkadza. i chyba tak pozostanie...
                              OCTAVIA I 1.4BCA 2007
                              COROLLA CLUB E10 TEAM Sekcja Czerwona
                              „Czym lepiej poznaje swojego psa tym mniej lubię ludzi”

Komentarz

• Zamieszczone przez coyota
                                hm... odgrzewając troche kotleta
                                nie czytaj

Komentarz

• coyota
                                  Drive
                                  • 2007
                                  • 94

Zamieszczone przez Sigma_74
                                  Zamieszczone przez coyota
                                  hm... odgrzewając troche kotleta
                                  nie czytaj
                                  nie czytaj? nie rozumiem...
                                  no ale jak by co to sorry juz mnie nie ma, chyba nie jestem z tej bajki
                                  OCTAVIA I 1.4BCA 2007

Komentarz

• skoro twierdzisz żę
                                    Zamieszczone przez coyota
                                    m... odgrzewając troche kotleta
                                    to masz rację, żle cie zrozumiałem, przeraszam bardzo

Komentarz

• coyota
                                      Drive
                                      • 2007
                                      • 94

nie ma sprawy
                                      OCTAVIA I 1.4BCA 2007

Komentarz

• jakie masz radio ..?

Komentarz

• Adrian
                                          Rider
                                          S_OCP Member
                                          • 2005
                                          • 662
                                          • Octavia II combi (1Z5)
                                          • BKD 2.0 TDI 140 KM

Koledzy a co byście powiedzieli o antenie President Florida?? Jest godna uwagi?? Na Vito potrzebuje czegoś małego lecz szybkiego montażu i demontażu.
                                          PerfectService by DGW
                                          Skoda Octavia 2FL Combi L&K 2.0 TDI BKD+
                                          Skoda Octavia 1 Combi 1.9 TDI AHF
                                          Skoda Fabia RS 1.9 TDI ASZ+

Komentarz

• godna uwagi antenka

Komentarz

• yossarianpl
                                              Drive
                                              • 2006
                                              • 42

Panowie, czy ktoś próbował zestawienia Uniden 510 + antena Sirio triplex? Radyjo już mam, na razie śmiga z Hustlerem magnesowym ale wraz z nadejściem wiosny zaczyna mi się ślizgać po klapie :cry: .Stąd pomysł z Sirio, który choć nie tani wygląda obiecująco. Chciałbym tez potwierdzić czy konieczne będzie dołożenie wzmacniacza antenowego przed radiem bo zdaje się że na Sirio odbiór FM jest nędzny. I po trzecie czy jest w W-wie jakieś miejsce któremu można by powierzyć podsufitkę w mojej niuni?
                                              Niegdyś AGR 118@242 Master's "chill out version"

Komentarz

• bernardo
                                                L&K
                                                S_OCP Member
                                                • 2005
                                                • 1083

Zamieszczone przez yossarianpl
                                                Panowie, czy ktoś próbował zestawienia Uniden 510 + antena Sirio triplex?....Stąd pomysł z Sirio, który choć nie tani wygląda obiecująco
                                                Dysput było co nie miara o tym triplexie... :? jeśli sprawę wyglądu (kamuflażu) traktujesz jako nadrzędną w cieniu parametrów nadawczo-odbiorczych to kup triplexa.... Osobiście odradzam zakup tego kikucika jeśli na półpoważnie myślisz o zabawie w CB (będziesz tęsknił za hustlerem :P) Testowaliśmy tę antenkę (triplexa) - proponuję zapomnieć o niej i to szybko.
                                                Radyjo już mam, na razie śmiga z Hustlerem magnesowym ale wraz z nadejściem wiosny zaczyna mi się ślizgać po klapie :cry:
                                                Spróbuj pod magnes nakleić oczko z folii transparentnej i powinno się już nie ślizgać. Dla poprawy parametrów może wrzuć antenkę na dach. Poczujesz od razu różnicę. Im wyżej tym lepiej.
                                                Poczytaj sobie zresztą całe mnóstwo postów o zmianie antenek magnesowych, montowanych na uchwytach, na stałe w miejscu ori, pomoże Ci to podjąć odpowiednią decyzję. Ale im dalej będziesz od triplexa tym lepiej.
                                                Oczywiście ta antenka ma i swoich zagorzałych miłośników... kwestia podejścia do tematu itd. itp
                                                Jednym ona wystarcza w zupełności, u innych wzbudza wymioty - takie jest życie...
                                                aczkolwiek...
                                                NajtFukinPatrol North-West
                                                Techno-destroyed by dobrygrzeswawa
                                                WhitePride :smokedevil

6,92 s do setki by DGW

Komentarz

• QBA
                                                  RS
                                                  • 2004
                                                  • 2646

na razie śmiga z Hustlerem magnesowym ale wraz z nadejściem wiosny zaczyna mi się ślizgać po klapie
                                                  Oprocz folii transparentnej tak jak napisal bernardo, to kup jeszcze na Allegro gumowa nakladke na podstawe. Wtedy napewno nie powinno sie nic przesuwac k

Oo takie cos :szeroki_usmiech

Komentarz

• yossarianpl
                                                    Drive
                                                    • 2006
                                                    • 42

Mówiąc szczerze CB używam wybitnie ze względów bezpiecznościowych, znaczy ma chronić mój portfel przed zwierzakami. Z tego punktu widzenia 5-6 km zasięgu zupełnie wystarcza i zanim wybebeszę podsufitkę chciałbym mieć pewność, że to minimum zasięgu pozostanie ( w tej chwili mam ok.8km.). Do tego w zasadzie sprowadza się kwestia. Wiem, że postów z triplexem było kilka ale różnie anteny działają z różnymi radyjkami stąd kolejny mój post z triplexem w tle.
                                                    Niegdyś AGR 118@242 Master's "chill out version"

Komentarz

Pracuję...