to też biorę pod uwagę ale to zbyt widoczne miejsce
Chyba najoptymalniejsze miejsce:
Aktulanie mam inny mikrofon, zlikwidowałem zawieszkę na mikrofon i nowy wisi sobie swobodnie na konsoli w niczym nie przeszkadzając. Jako, że mam mikrofon ze wzmocnieniem nawet nie podnoszę go z konsoli
Radio jeszcze nikomu nie przeszkodziło w podróży, nawet fotel daje się pchnąć prawie do samego końca i w niczym nie przeszkadza.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
===Tomy===, niby ok, ale ja akurat mam blokade skrzyni biegow i dostep do niej by byl utrudniony więc to najbardziej optymalne miejsce odpada w moim przypadku, pomijajac fakt ze radyjko rzuca sie w oczy.
ale dzieki za fotke
Żeby się w oczy nie rzucało to najlepszy byłby bagażnik W samej kabinie to chyba ciężko umieścić radyjko tak żeby było niewidoczne. Chyba że będziesz za każdym razem odkręcał/wyciągał i albo chował gdzieś albo brał ze sobą. Miałem założyć radyjko tak jak ===Tomy=== i pewnie jeszcze parę osób, ale po kilku przymiarkach założyłem po swojej stronie. W niczym mi nie przeszkadza, wyświetlacz jest czytelny po delikatnym ruchu nogi. Jak wychodzę z samochodu to mam taką większą gąbkę i prawie radyjka nie widać Delikatna modyfikacja uchwytu żeby tak nie odstawało i jak dla mnie to rozwiązanie optymalne. Zasilanie mam podpięte pod radio. Pod radiem na konsoli środkowej najlepiej się prezentuje, lepsza widoczność wyświetlacza itd. ale za bardzo widać na zewnątrz
czy u Was też tak jest, że jak jedzie tranwaj to szumi ...? przez chwile ..
Czy tramawaj to nie powiem, ale np. jak przejeżdżam blisko stacji transformatorowych, linii wysokiego napięcia przechodzących wzdłuż drogi to potrafi wyjść z progu szumofon.
Pomaga założenie filtra przeciwzakłóceniowego przed radiem (na instalacji).
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Zakupiłem Presidenta Harry'ego II ASC i antenkę Alan Mini Mobile (68cm). Sprawuje się super.
Radyjko założyłem w ASO (300 PLN). Jest zamontowane zamiast popielniczki pod klapką, grucha wisi po prawej stronie kierownicy przy listewce ozdobnej, zasilanie, kabel antenowy schowane. Z tyłu kabelek wychodzi na wysokości załamania klapy, antenka na magnesiku na dachu lub w bagażniku. Dostęp jest odrobinkę utrudniony na postoju (DSG), podczas jazdy jest OK. Jak parkuję, grucha do podłokietnika, antena do bagażnika, klapka w dół i nie kusi.
Fotki postaram się zamieścić w najbliższych dniach.
aaa pomysl zapozyczony od jabara1975, pozdrawiam kolege
ciesze sie ze skorzystales, do tego montazu jest tylko jedna uwaga - musi byc dobrze wymierzone bo za radyjkiem jest gniazdo diagnostyczne,
co do zawadzania noga to przy moim wzroscie (187) i stopie (45) nie zdarzalo mi sie zawadzac. Generalnie jest to o niebo lepsze rozwiazanie niz chowanie radia w podlokietniku (mam tak w corolce)
[ Dodano: Sro 14 Lut, 07 15:56 ]
Zamieszczone przez szkoda
idealne miejsce na "staly" montaz w o2
nieprawda
u mnie popielniczka sluzyla za miejsce postojowe dla portfela :diabelski_usmiech
a ja mam coś takiego. a grucha na słupku między szybą i drzwiami
Radio az tak by mi w tym miejscu nie przeszkadzalo, ale ta gasnica to co innego Nie przeszkadza ci ona jak jedziesz w trasie i noge trzymasz na podnozku? :roll:
Ogolnie to bym sie bal montowac duzo gadzetow(np. CB, gasnica) blisko nog/kolan, ze wzglendu np. na wypadek. W takim przykrym zdarzeniu robi sie bardzo malo miejsca na nogi i nie chcial bym aby np. mi kolano weszlo w radio CB badz odwrotnie :roll:
Dla mnie jedyne idealne miejsce to miejsce popielniczki.
[ Dodano: Sro 14 Lut, 07 17:20 ]
Zamieszczone przez Jabar1975
u mnie popielniczka sluzyla za miejsce postojowe dla portfela :diabelski_usmiech
Moj w OI tez sie tam nie miesci, wiec klade go obok recznego, gdzie sie idealnie miesci
Radio az tak by mi w tym miejscu nie przeszkadzalo, ale ta gasnica to co innego
Gaśnicę montował 'magik', od którego kupiłem autko i na pewno ją wywalę przy najbliższej konserwacjii podwozia, ponieważ wkręty przechodzą na wylot i nie chcę ich na razie ruszać
Zamieszczone przez Samiec
nie chcial bym aby np. mi kolano weszlo w radio CB badz odwrotnie
jak miałbym ciągle myśleć o tym , co może mi się stać przy wypadku...
olejek, dawaj fotki!
to jest bardzo interesujace co piszesz z ta popielniczka...
koniecznie daj fotki.
wszystkim dziekuje za zamieszczone fotki i opinie
olejek, dawaj fotki!
to jest bardzo interesujace co piszesz z ta popielniczka...
koniecznie daj fotki.
wszystkim dziekuje za zamieszczone fotki i opinie
ale tu chodzi o O2 a w O2 popielniczka to bardzo fajne miejsce na radyjo :idea:
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
iksik2, ja osobiście bym uderzał kolanem, dlateg owolałem umieścic z drugiej strony.
.......
przepraszam jak kogos urażiłem ale t osa tylko moje zdania.
hehe, nie wiem jak inni ale ja sie nie urazilem Wlasnie tak jest zalozone (praktycznie nad sama podloga, zeby tylko kabel od anteny wszedl) ze idealnie miesci mi sie pod noga Ale to chyba kwestia szczegolow anatomicznych poszczegolnych uzytkownikow Octavek. Za pierwszym razem mialem troszke za wysoko ale po obnizeniu radyjka pasuje "jak by stad bylo" Zreszta mozliwosci umieszczenia radyjka jest cala masa, co komu i jak pasuje.
Komentarz