CB mam i ja :)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Maicroft
    Moderator
    S_OCP MemberModeratorr
    • 2004
    • 25757
    • Audi

Zamieszczone przez Adrian
    Maicroft, wymiana anteny od radia też nie wchodzi w gre, już raz wymieniałem ją żeby spojler nie zawadzał i chciał bym żeby pozostało tak jak jest.
    Ale jak mogl Ci zawadzac. To zawadzalby tez w fabryczna antene, a ta montujesz w tym samym miejscu i dodatkowo masz ja pionowo. Tam jest duzo miejsca.
    Spritmonitor.de

Komentarz

• Adrian, możesz pomyśleć też nad wstawieniem w miejsce oryginalnej antety... Sirio Triflex'a.

Komentarz

• Adrian
        Rider
        S_OCP Member
        • 2005
        • 662
        • Octavia II combi (1Z5)
        • BKD 2.0 TDI 140 KM

Maicroft, bacik w miejscu anteny od radia nie będzie zbytnio mi pasował wizualnie :wink:

bezduszny, ten pomysł jest ciekawy tylko czy aby taki praktyczny?? Zasięg takiej małej antenki chyba będzie mocno ograniczony

Dziękuje że mi pomagacie. Jestem troszkę wybredny bo chce żeby to wszystko wyglądało :wink:
        PerfectService by DGW
        Skoda Octavia 2FL Combi L&K 2.0 TDI BKD+
        Skoda Octavia 1 Combi 1.9 TDI AHF
        Skoda Fabia RS 1.9 TDI ASZ+

Komentarz

• Adrian, miałem taką w O1 RS i byłem baaaaardzo zadowolony. Długośc jej to chyba 50cm

Zasięgi to spokojnie 5-10km (mniej więcej tyle samo co około 1m na magnesie) i bardzo dobra jakość odbioru. Co najważniejsze... ta antenka wygląda praktycznie tak samo jak oryginalna jaką masz na dachu

Do tego obowiązkowo musisz wstawić wzmacniacz radiowy (około 20 pln) bo mocno ścina fale FM i nie da się słuchać ZET'ki :P

[ Dodano: Wto Lut 20, 2007 21:06 ]
          Zamieszczone przez Adrian
          Dziękuje że mi pomagacie. Jestem troszkę wybredny bo chce żeby to wszystko wyglądało
          Ktoś kto nie widział takiej antenki nie odróżni jej od tej co masz obecnie na dachu.

Komentarz

• Samiec
            RS
            S_OCP Member
            • 2004
            • 4287
            • Octavia I (1U2)
            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
            • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez bezduszny
            Adrian, możesz pomyśleć też nad wstawieniem w miejsce oryginalnej antety... Sirio Triflex'a.
            Rozwazalem kupno takiej, ale jak ktos wyrwal moja orginalna antenkie(i cala reszte w innych autach) na parkingu pod blokiem, to raczej zrezygnuje. Podejdze gowniaz i wezmie sobie bacik za 250-300zl :? Wole magnesowke chowac do bagaznika. :roll:
            TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
            SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
            SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• Samiec, nie można oceniać po jednym wybryku, że takie rzeczy są normalnością.... no i tak za bardzo sobie nie weźmie bo musiał by wyrwać z dachem

... chyba, że chodzi co i samą "szczytówkę" ale na to też jest rada.

Komentarz

• Samiec
                RS
                S_OCP Member
                • 2004
                • 4287
                • Octavia I (1U2)
                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Samiec, nie można oceniać po jednym wybryku, że takie rzeczy są normalnością.... no i tak za bardzo sobie nie weźmie bo musiał by wyrwać z dachem

... chyba, że chodzi co i samą "szczytówkę" ale na to też jest rada.
                No coz, bylo to pierwszy raz w przeciagu 3 lat, ale nie mozna wykluczyc ze mi sie ta sytuacja nie powtorzy.
                U mnie po odkreceniu bata, bat byl nadal przymocowany i sie kladl. Koles sie naszarpal aby to wyrwac i lekko dach przygol :roll: Ale u mnie to i tak nic, bo w passacie pogol duzo gorzej :evil:

Co to jest za myk z tym zabezpieczniem szczytowki ? :roll:

Komentarz

• Zamieszczone przez Samiec
                  Co to jest za myk z tym zabezpieczniem szczytowki ?
                  Kiedyś jak buchneli mi taka szczytówkę w oplu Vectra... to następną jakią kupiłem w ASO za około 65 pln (2000 rok) przykęcili mi na jakąś pastę... że była nie do ruszenia.

Szczerze powiedziawszy to pierwszy raz słyszę aby ktoś się czepiał zwykłych anten... radia, koła, dekielki to co innego.

Komentarz

• Maicroft
                    Moderator
                    S_OCP MemberModeratorr
                    • 2004
                    • 25757
                    • Audi

Jak sie komus nudzi to sie wszystkiego czepi, nawet szlabanu parkingowego, ktory w druga strone nie idzie tak latwo :twisted:
                    Spritmonitor.de

Komentarz

• Samiec
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2004
                      • 4287
                      • Octavia I (1U2)
                      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                      • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Kiedyś jak buchneli mi taka szczytówkę w oplu Vectra... to następną jakią kupiłem w ASO za około 65 pln (2000 rok) przykęcili mi na jakąś pastę... że była nie do ruszenia.
                      To moze i nie do ruszenia, ale na myjnie to juz nie bardzo z tym :wink:
                      W sumie to wole juz, aby ktos zwedzil mi bacik, niz szarpal sie z cala antena i pogal caly dach :roll: A takim chamstwem moze sie odgrysc ktos, kto nie bedzie mogl tego bacika odkrecic :roll:

Komentarz

• a mnie nurtuje i wkurza inna rzecz.
                        otóz nie moge sobie poradzic z ustawieniem radia, nie wiem czy może jestem rpzewrazliwiony czy jak.
                        jak dam na ASC to rwie i miks taki ze szok, jak ustawiam ręcznie + czułośc głośnika to:
                        1. albo tak ustwię ze słysze tylko w koło komina
                        2. jak podkrece więcej szumi nawet jak ida na "dwie kropki"
                        3. zastanawiam się czy coś nie tak z filtrami w radiu czy moze ja nie znam siena tym jeszcze dostatecznie
                        4. jak nadaje słychac mnie dobrze
                        5. jak ścisże to krzycza do mnie i nie dociera nieraz do mnie.
                        o to tyle ...

Komentarz

• Adrian
                          Rider
                          S_OCP Member
                          • 2005
                          • 662
                          • Octavia II combi (1Z5)
                          • BKD 2.0 TDI 140 KM

Jeśli chodzi o funkcję ASC to kogo bym nie zapytał z osób sprzedających to mówili że Johnny i Harry nie mają jej dopracowanej, w tych wyższych modelach się podobno sprawdza. Ale ja z tego nie korzystałem więc pisze tylko to co słyszałem a mówiła to osoba która jest polecana i ma zakład na stacji obok Masters Tuning w Wa-wie.
                          PerfectService by DGW

Komentarz

• tak tez to słyszałem ASC w mieście głupiej ale w trasie rewela, i to chyba BEZDUSZNY napisał w początkowej fazie watka.
                            zobaczymy, jak założe nowy uchwyt na antene to sieokaze co i jak, moze mam za duze oczekiwania....

Komentarz

• Adrian
                              Rider
                              S_OCP Member
                              • 2005
                              • 662
                              • Octavia II combi (1Z5)
                              • BKD 2.0 TDI 140 KM

nie wiem jak to jest ale np cobra z Octy poszła to tego dużego ze zdjęcia i tam odbiera dużo dużo lepiej niż u mnie. Antena jest zamocowana na lusterku i uziemienie jest zrobione na końcu kabla od anteny pociągnięty został kabelek do masy zasilającego i jest rewelka nic nie szumi nawet w mieście a antena nie jest za specjalna. I co dziwnie nie ma zakłóceń przy uruchomieniu grzałki w barku czy jak telewizja chodzi. A w skodzie ABS się uruchomił i już uszy cierpiały.
                              PerfectService by DGW

Komentarz

• Samiec, spokojnie mozesz jechać na automatyczną myjnię. Antenka się ugina i bez problemu przechodzi pod szczotkami i duszami dmychawy.

Co do wandalizmu to niestety tego nie wyeliminujesz. Zawsze znajdzie się jakiś małolat co wracając z imprezy rozbije ci szybę z przodu, przerysuje kluczem cały bok czy przejdzie "na piechotę" po całym samochodzie..... :?

[ Dodano: Sro Lut 21, 2007 09:15 ]
                                Sigma_74, je żeli chodzi o ASC to chyba kilkanaście dni temu właśnie o to z kims się spierałem.... twierdząć, że do osobówki jest to chwilami utrudnienie i następne radio będzie bez tego.

Skoro u Ciebie z anteną mającą mase tak robi to wyobraź sobie co mają "magnesowcy" źle zestrojeni...

Jedynym wyjściem jest przestrojenie tego ASC i zmniejszenie czułości. Jak nie masz obudowy radia zaklejonej jakąś plombą to w dobrych punktach serwisowych CB za drobną odpłatnością robią taką usługę.
                                Efektem jest to... że już nie "ścina" ostatnich sylab z tego co ktoś nadaje.

[ Dodano: Sro Lut 21, 2007 09:20 ]
                                Adrian, nie wiem czy będzie to pocieszeniem... ale w Jeppie Grand "Czirokii" V8 HEMI za coś ponad 200k nie udało się zamontować radia przenośniego zasilanego z zapalniczki i anteny na magnesie.

Nie chodzi o samo techniczne podpięcie tego ale o potworne szumy. Co ciekawe kidy silnik wchodzi na obroty (a tego nie da się uniknąć) w radiu słuchać coś jak "pracę wiertarki" z rosnącą liczbą obrotów wprost proporcjonalnie do obrotów silnika.

:lol:

Komentarz

• Adrian
                                  Rider
                                  S_OCP Member
                                  • 2005
                                  • 662
                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                  • BKD 2.0 TDI 140 KM

kidy silnik wchodzi na obroty (a tego nie da się uniknąć) w radiu słuchać coś jak "pracę wiertarki" z rosnącą liczbą obrotów wprost proporcjonalnie do obrotów silnika.
                                  mój kolega ma tak w matizie za 8tyś :wink: więc po co przepłacać.
                                  PerfectService by DGW

Komentarz

• Tomecki
                                    Drive
                                    • 2006
                                    • 54

Adrian, dokładnie matizy tak maja. Coprawda sprawdzalem na zwyklym radiu, a nie CB, ale efekt końcowy taki sam. Fajny ten samochód, silnik chodzi jak odkurzacz, radio jak wiertarka, takie AGD na kółkach :szeroki_usmiech

Komentarz

• zefirstorm
                                      Ambiente
                                      • 2006
                                      • 152

najlepiej wyślij tego Presidenta do Częstochowy na regulacje - to znany problem w tym radiu - na gwarancji masz to za free.
                                      via cb-radio.pl
                                      ASV 147PS@307Nm

Komentarz

• djczas
                                        RS
                                        • 2005
                                        • 9612

po zatym w wiekszosci nowych cb jest filtr anl który redukuje te zakłucenia

Adrian, Ten Mercedes jest twój czy służbowy

Komentarz

• juz sie umóiłęm z gostkiem na sprawdzenie, dziś jade zobaczyć co i jak

poza tym uswiadamiam sobie że na Cobrze 19 DX IV smiagało lepiej niż Jonny II, mój ojcieć ma - zaraziłem go i magnesa HUSTLERA i ma ASC i śmiga jak szalony i ma cisze

Komentarz

• Sigma_74, spoko... da się zrobić na pewno bo sam to robiłem i jest o niebo lepiej.

Nie wiem jak jest teraz... ale jakiś czas temu nie autoryzowane serwisy CB miały drobne problemy z tym ASC i jego strojeniem gdyz nie było dostępnych jakiś schematów elektronicznych (może tylko to takie tłumaczenie było). Moje radia były powtórnie strojone i sprawdzane na zasadzie "podkręć i sprawdz w praktyce czy już dobrze działa".

Komentarz

• mirus
                                              Ambiente
                                              • 2005
                                              • 213

w Jeppie Grand "Czirokii" V8 HEMI za coś ponad 200k nie udało się zamontować radia przenośniego zasilanego z zapalniczki i anteny na magnesie.

Nie chodzi o samo techniczne podpięcie tego ale o potworne szumy. Co ciekawe kidy silnik wchodzi na obroty (a tego nie da się uniknąć) w radiu słuchać coś jak "pracę wiertarki" z rosnącą liczbą obrotów wprost proporcjonalnie do obrotów silnika.
                                              W Mercrdesie A-klasa też tak jest
                                              Pewnie da sie to jakoś odfiltrować, ale ni ebawiłem sie tym
                                              Sprzdana - Octavia II 1.9 TDI Elegance
                                              Obecnie Ford Focus II 1.6 - najlepszy bo służbowy

Komentarz

• Adrian
                                                Rider
                                                S_OCP Member
                                                • 2005
                                                • 662
                                                • Octavia II combi (1Z5)
                                                • BKD 2.0 TDI 140 KM

djczas, Ojca w leasingu czy jak to się tam pisze.
                                                PerfectService by DGW

Komentarz

• wróciłem, radyjko postrojone i od razu lepiej odbiera.

Komentarz

• djczas
                                                    RS
                                                    • 2005
                                                    • 9612

Adrian, to niech sie turla bezawaryjnie w razie czego słuze pomoca przy zakupie kolejnego

Komentarz

Pracuję...