Zamieszczone przez Adrian
CB mam i ja :)
Zwiń
X
-
bezduszny
Komentarz
-
Maicroft, bacik w miejscu anteny od radia nie będzie zbytnio mi pasował wizualnie :wink:
bezduszny, ten pomysł jest ciekawy tylko czy aby taki praktyczny?? Zasięg takiej małej antenki chyba będzie mocno ograniczony
Dziękuje że mi pomagacie. Jestem troszkę wybredny bo chce żeby to wszystko wyglądało :wink:PerfectService by DGW
Skoda Octavia 2FL Combi L&K 2.0 TDI BKD+
Skoda Octavia 1 Combi 1.9 TDI AHF
Skoda Fabia RS 1.9 TDI ASZ+
Komentarz
-
-
bezduszny
Adrian, miałem taką w O1 RS i byłem baaaaardzo zadowolony. Długośc jej to chyba 50cm
Zasięgi to spokojnie 5-10km (mniej więcej tyle samo co około 1m na magnesie) i bardzo dobra jakość odbioru. Co najważniejsze... ta antenka wygląda praktycznie tak samo jak oryginalna jaką masz na dachu
Do tego obowiązkowo musisz wstawić wzmacniacz radiowy (około 20 pln) bo mocno ścina fale FM i nie da się słuchać ZET'ki :P
[ Dodano: Wto Lut 20, 2007 21:06 ]
Zamieszczone przez AdrianDziękuje że mi pomagacie. Jestem troszkę wybredny bo chce żeby to wszystko wyglądało
Komentarz
-
Zamieszczone przez bezdusznyAdrian, możesz pomyśleć też nad wstawieniem w miejsce oryginalnej antety... Sirio Triflex'a.
Komentarz
-
-
bezduszny
Samiec, nie można oceniać po jednym wybryku, że takie rzeczy są normalnością.... no i tak za bardzo sobie nie weźmie bo musiał by wyrwać z dachem
... chyba, że chodzi co i samą "szczytówkę" ale na to też jest rada.
Komentarz
-
Zamieszczone przez bezdusznySamiec, nie można oceniać po jednym wybryku, że takie rzeczy są normalnością.... no i tak za bardzo sobie nie weźmie bo musiał by wyrwać z dachem
... chyba, że chodzi co i samą "szczytówkę" ale na to też jest rada.
U mnie po odkreceniu bata, bat byl nadal przymocowany i sie kladl. Koles sie naszarpal aby to wyrwac i lekko dach przygol :roll: Ale u mnie to i tak nic, bo w passacie pogol duzo gorzej :evil:
Co to jest za myk z tym zabezpieczniem szczytowki ? :roll:
Komentarz
-
-
bezduszny
Zamieszczone przez SamiecCo to jest za myk z tym zabezpieczniem szczytowki ?
Szczerze powiedziawszy to pierwszy raz słyszę aby ktoś się czepiał zwykłych anten... radia, koła, dekielki to co innego.
Komentarz
-
Zamieszczone przez bezdusznyKiedyś jak buchneli mi taka szczytówkę w oplu Vectra... to następną jakią kupiłem w ASO za około 65 pln (2000 rok) przykęcili mi na jakąś pastę... że była nie do ruszenia.
W sumie to wole juz, aby ktos zwedzil mi bacik, niz szarpal sie z cala antena i pogal caly dach :roll: A takim chamstwem moze sie odgrysc ktos, kto nie bedzie mogl tego bacika odkrecic :roll:
Komentarz
-
-
Sigma_74
a mnie nurtuje i wkurza inna rzecz.
otóz nie moge sobie poradzic z ustawieniem radia, nie wiem czy może jestem rpzewrazliwiony czy jak.
jak dam na ASC to rwie i miks taki ze szok, jak ustawiam ręcznie + czułośc głośnika to:
1. albo tak ustwię ze słysze tylko w koło komina
2. jak podkrece więcej szumi nawet jak ida na "dwie kropki"
3. zastanawiam się czy coś nie tak z filtrami w radiu czy moze ja nie znam siena tym jeszcze dostatecznie
4. jak nadaje słychac mnie dobrze
5. jak ścisże to krzycza do mnie i nie dociera nieraz do mnie.
o to tyle ...
Komentarz
-
Jeśli chodzi o funkcję ASC to kogo bym nie zapytał z osób sprzedających to mówili że Johnny i Harry nie mają jej dopracowanej, w tych wyższych modelach się podobno sprawdza. Ale ja z tego nie korzystałem więc pisze tylko to co słyszałem a mówiła to osoba która jest polecana i ma zakład na stacji obok Masters Tuning w Wa-wie.PerfectService by DGW
Komentarz
-
-
Sigma_74
tak tez to słyszałem ASC w mieście głupiej ale w trasie rewela, i to chyba BEZDUSZNY napisał w początkowej fazie watka.
zobaczymy, jak założe nowy uchwyt na antene to sieokaze co i jak, moze mam za duze oczekiwania....
Komentarz
-
nie wiem jak to jest ale np cobra z Octy poszła to tego dużego ze zdjęcia i tam odbiera dużo dużo lepiej niż u mnie. Antena jest zamocowana na lusterku i uziemienie jest zrobione na końcu kabla od anteny pociągnięty został kabelek do masy zasilającego i jest rewelka nic nie szumi nawet w mieście a antena nie jest za specjalna. I co dziwnie nie ma zakłóceń przy uruchomieniu grzałki w barku czy jak telewizja chodzi. A w skodzie ABS się uruchomił i już uszy cierpiały.PerfectService by DGW
Komentarz
-
-
bezduszny
Samiec, spokojnie mozesz jechać na automatyczną myjnię. Antenka się ugina i bez problemu przechodzi pod szczotkami i duszami dmychawy.
Co do wandalizmu to niestety tego nie wyeliminujesz. Zawsze znajdzie się jakiś małolat co wracając z imprezy rozbije ci szybę z przodu, przerysuje kluczem cały bok czy przejdzie "na piechotę" po całym samochodzie..... :?
[ Dodano: Sro Lut 21, 2007 09:15 ]
Sigma_74, je żeli chodzi o ASC to chyba kilkanaście dni temu właśnie o to z kims się spierałem.... twierdząć, że do osobówki jest to chwilami utrudnienie i następne radio będzie bez tego.
Skoro u Ciebie z anteną mającą mase tak robi to wyobraź sobie co mają "magnesowcy" źle zestrojeni...
Jedynym wyjściem jest przestrojenie tego ASC i zmniejszenie czułości. Jak nie masz obudowy radia zaklejonej jakąś plombą to w dobrych punktach serwisowych CB za drobną odpłatnością robią taką usługę.
Efektem jest to... że już nie "ścina" ostatnich sylab z tego co ktoś nadaje.
[ Dodano: Sro Lut 21, 2007 09:20 ]
Adrian, nie wiem czy będzie to pocieszeniem... ale w Jeppie Grand "Czirokii" V8 HEMI za coś ponad 200k nie udało się zamontować radia przenośniego zasilanego z zapalniczki i anteny na magnesie.
Nie chodzi o samo techniczne podpięcie tego ale o potworne szumy. Co ciekawe kidy silnik wchodzi na obroty (a tego nie da się uniknąć) w radiu słuchać coś jak "pracę wiertarki" z rosnącą liczbą obrotów wprost proporcjonalnie do obrotów silnika.
:lol:
Komentarz
-
Zamieszczone przez bezdusznykidy silnik wchodzi na obroty (a tego nie da się uniknąć) w radiu słuchać coś jak "pracę wiertarki" z rosnącą liczbą obrotów wprost proporcjonalnie do obrotów silnika.PerfectService by DGW
Komentarz
-
-
Sigma_74
juz sie umóiłęm z gostkiem na sprawdzenie, dziś jade zobaczyć co i jak
poza tym uswiadamiam sobie że na Cobrze 19 DX IV smiagało lepiej niż Jonny II, mój ojcieć ma - zaraziłem go i magnesa HUSTLERA i ma ASC i śmiga jak szalony i ma cisze
Komentarz
-
bezduszny
Sigma_74, spoko... da się zrobić na pewno bo sam to robiłem i jest o niebo lepiej.
Nie wiem jak jest teraz... ale jakiś czas temu nie autoryzowane serwisy CB miały drobne problemy z tym ASC i jego strojeniem gdyz nie było dostępnych jakiś schematów elektronicznych (może tylko to takie tłumaczenie było). Moje radia były powtórnie strojone i sprawdzane na zasadzie "podkręć i sprawdz w praktyce czy już dobrze działa".
Komentarz
-
Zamieszczone przez bezdusznyw Jeppie Grand "Czirokii" V8 HEMI za coś ponad 200k nie udało się zamontować radia przenośniego zasilanego z zapalniczki i anteny na magnesie.
Nie chodzi o samo techniczne podpięcie tego ale o potworne szumy. Co ciekawe kidy silnik wchodzi na obroty (a tego nie da się uniknąć) w radiu słuchać coś jak "pracę wiertarki" z rosnącą liczbą obrotów wprost proporcjonalnie do obrotów silnika.
Pewnie da sie to jakoś odfiltrować, ale ni ebawiłem sie tymSprzdana - Octavia II 1.9 TDI Elegance
Obecnie Ford Focus II 1.6 - najlepszy bo służbowy
Komentarz
-
-
djczas, Ojca w leasingu czy jak to się tam pisze.PerfectService by DGW
Komentarz
-
-
Sigma_74