CB mam i ja :)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Maicroft
    Moderator
    S_OCP MemberModeratorr
    • 2004
    • 25757
    • Audi

Konkrety, mam ML-150 na drugim aucie, tzn juz nim nie jezdze, ale jezdzilem rok, mialem President 1m na dachu w OI. Dlugosc robi swoje, ale zeby w przedziale tych 3-4km jakos byla jakas o niebo lepsza to tego bym nie powiedzial.
    Spritmonitor.de

Komentarz

• smer
      RS
      • 2008
      • 2021
      • Octavia II (1Z3)
      • BKD 2.0 TDI 140 KM

Jakość na tych kilku km jest porównywalna z innymi antenami. A że nie da się wydusić z triflexa 20 km??? No i co z tego, nie do tego on przecież służy! Zreszta jak często rozmawiacie w godzinie szczytu z innymi mobilami oddalonymi o 20km??? I o czym??? Bo chyba nie o warunkach drogowych, które 50 tys. razy się zmienią zanim w to miejsce dojedziecie

Triflex - Jest to antena dla mieszkańców wielkich aglomeracji oraz dla ceniących wygodę. Jako że przynależę do obu ww. zbiorów, po zachęcie ze strony innych użytkowników triflexa zakupiłem go i już teraz wiem że się z nim nigdy nie rozstanę.
      Życie nie jest ani tak złe, ani tak dobre, jak to sobie wyobrażamy.

Piszę poprawnie po polsku.

Komentarz

• Sinner
        Drive
        • 2009
        • 68

I pamiętajmy, że to jak my kogoś słyszymy zależy w dużej mierze od tego jakim sprzętem ten ktoś dysponuje...
        Skodżitsu AGR+ by Dynosoft

Komentarz

• smer
          RS
          • 2008
          • 2021
          • Octavia II (1Z3)
          • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez Sinner
          I pamiętajmy, że to jak my kogoś słyszymy zależy w dużej mierze od tego jakim sprzętem ten ktoś dysponuje...
          Święte słowa. Ostatnio przekonałem się o tym naocznie. I to dosłownie naocznie, bo pilotowałem przez miasto kolegę, który kupił sobie parę dni wcześniej radyjko firmy powiedzmy "X" w dyskoncie spożywczym powiedzmy "Y"... Widziałem go w lusterku jak się drze do gruchy, lecz niestety niewiele słyszałem spod szumów i trzasków... Naprawdę łatwiej byłoby mi rozczytać coś po ruchu warg, niż wysłuchac w eterze.

Komentarz

• cycek
            Rider
            • 2009
            • 554

Chętnie przeprowadze test łącznośći z Triflexem W Warszawie i okolicy.
            Ogrodzenia Panelowe

Komentarz

• lukanio63
              Ambiente
              • 2009
              • 202

Panowie a co sadzicie o takiej antence Sirio megawatt 4000? Zamierzam zakupic takowa antenke + mocowanie do bagaznika a wszystko bedzie napedzac uniden 510-tka. Mam teraz ML-145 i nie jest zle ale cos bym poprawil:P
              Jest: Skoda Octavia 2 VRS BMN+
              Byla: Skoda Octavia 2 Laurin & Klement Estate
              Superstar 3900 + Sirio Megawatt 4000

Komentarz

• cycek
                Rider
                • 2009
                • 554

- mało sztywny promiennik, w porównaniu z np. Turbo 5000
                - będzie wiecej zbierać.
                510 może sobie nie radzić - brak rf-gaina.
                Ogrodzenia Panelowe

Komentarz

• Sinner
                  Drive
                  • 2009
                  • 68

u510 + Turbo 5000 :shock: Bedzie siało na 5 sąsiednich kanałów w każdą strone :?
                  Kiedyś w kumplem jadąc przez miasto na 2 auta koło siebie gadaliśmy sobie na 25 kanale. On na u520 i Floridzie, ja na u PC78XL i Iowa. Nagle zacząłem go delikatnie gorzej słyszeć, a on wogole mnie nie słyszał. Ja pewien, że coś mi sie w radiu upaliło wbijam na 19, ale tam niby wszystko w porządku, więc wracam na 25 i już normalnie moge z nim pogadać. Okazało sie, że jego panna zmieniła mu kanał na 26 dlatego on mnie nie słyszał, ale ja jego całkiem znośnie biorąc pod uwage fakt, że był na innym kanale Teraz juz wiem, dlaczego u510 i u520 nie ma homologacji. Przecież w zestawie z Turbo 5000 to będzie wieże lotnicze zakłócać, a może nawet Ojca Dyrektora, co jest rzeczą niedopuszczalną

Komentarz

• smer
                    RS
                    • 2008
                    • 2021
                    • Octavia II (1Z3)
                    • BKD 2.0 TDI 140 KM

No, wiele można wybaczyć,ale żeby zakłócać Ojca Dyrektora????!!!!

Komentarz

• tryton
                      Elegance
                      • 2008
                      • 935

tygodniowe doświadczenia z antenką tajfun . po tygodniu testów tej antenki po Krakowie niestety minka oczywiście antenka fajna bardzo dobrze sie stroi mało rzuca się w oczy ale wszyscy kupujący muszą mieć swiadomość że osiągi tego sprzetu są jakie są tak jak koledzy pisali wczesniej 1-3 i to max co mozna osiągnąc mówie tu o nadawaniu w mieście bo oczywiście mobile z porządnym sprzetem słychać nawet z 6-8 km . Jezdząc z tym sprzetem już swietnie rozumie pytających ciągle o ściezke ci co znają Kraków bedą wiedziec bedąc na początku Wielickiej za diabła nie wiadomo co sie dzieje na końcu to samo nowohucka , opolska , aleje itd Podsumowując antenka spoko ale tylko jako antymisiak i to nie zadaleko natomiast jako sprzet do łacznosci na drodze cieniutko odrazu napisze ze antena zestrojona instelacja ok a porównuje ją z sirio ML 145 gdzie takich problemów nie ma więc jadnak może małe jest piękne ale duże zawsze będzię praktyczniejsze Pozdrowienia dla wszystkich szerokości

Komentarz

• aldam
                        L&K
                        • 2006
                        • 1036

Zdecydowałem się na triflexa do O2. Czy dam radę zamontować antenkę samemu czy oddać do fachowców.
                        PS. Czy ktoś widział jakiś opis motażu ze zdjęciami.
                        Audi A4 1.8TFSI

Komentarz

• aniam111
                          Rider
                          • 2009
                          • 436

Czy ktoś z Was ma może w swoim aucie zamontowane radio TTI-880??? Tak się właśnie zastanawiam gdzie można wcisnąć tak duże radio, najlepiej żeby nie rzucało się w oczy a jednocześnie było dostępne???
                          AniaM
                          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
                          O2 FL 2009 Combi Ambiente 1,8TSI (160KM)

Komentarz

• Artur.
                            Drive
                            • 2009
                            • 55
                            • Octavia III (5E3)
                            • BJB 1.9 TDI PD 105 KM
                            • CJSB 1.8 TSI 180 KM

Ja mam tak zamontowanego Prezydenta. Też jest szeroki i grubszy niż inne radyjka.
                            Gdzie można podpiąc zasilanie?
                            Załączone pliki
                            Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem; toż to nie piwo.

Komentarz

• norbi99
                              Ambiente
                              • 2008
                              • 218

Ja mam TTi 880 przymocowane w podobny sposób jak Artur. ale od strony pasażera, no i ponieważ nie chciałem nic w aucie wiercić to w pasmanterii kupiłem rzep, z tego rzepu zrobiłem swojego rodzaju obudowę/kieszeń na radio no i wszystko trzyma się bardzo dobrze.

Komentarz

• Sinner
                                Drive
                                • 2009
                                • 68

Zamieszczone przez aldam
                                Zdecydowałem się na triflexa do O2. Czy dam radę zamontować antenkę samemu czy oddać do fachowców.
                                Nie powinieneś mieć problemu z samodzielnym montażem, pamiętaj tylko, żeby dobrze oczyścić blache wkoło otworu, nawet farbe od wewnątrz możesz wytrzeć, żeby masa była jak najlepsza. I wypsikaj wszystko tym spray'em do eletro-połączeń.

Komentarz

• piotrek_os
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 8160
                                  • Octavia II (1Z3)
                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez aldam
                                  uczynisz to bez problemu. Kabel od anteny wypuść tylnim lewym słupkiem do progu. Progiem przecigniesz sobie do przodu - lub w inne miejsce gdzie bedziesz chciał zamontowac radyjko. Ja osobiscie wybrałem miejsce pod kierownica z lewej strony (patrz nasze auta). Jezeli chodzi o montaz anteny to przygotuj sobie klucz taki zeby antene odkrecic i przykrecic triflexa (19 albo 21 - zobaczysz przy triflexie jak kupisz) Ściagasz tylnia listwe przy suficie (szarpniecie ku dołowi) Moze tez bedziesz miał potrzebe "poluzowania" bocznych tylnich słupkow - plastików. Pamiętej, ze na wysokość tylniego zamka pod uszczelką są wkręty, które bedziesz musial wykrecic zeby torszeczke opuscic te boczne plastiki. Wtedy lekko uchylasz podsufitówke wkładasz ręke z kluczem odkrecasz ori antene - montujesz triflexa. Nie przejmuj sie z podsufitówka lekkawo sie podegnie - po paru dniach sladu nie bewdxizesz miał. Kabel od zwykłego radia mozesz wykorzystac tylko, że bedziesz musial zrobic pewnego rodzaju druciarstwo - ja zrobiłem to w sosób nastepujący z anteny (antena w 02 ma identyczna końcówek jak antena w 01) która mi została z o1 obcialem wtyk i z kabla który jest w zestawie tez obciałem końcówke - po czym to połaczyłem i podłaczyłem do ori kabla od radia.
                                  Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• CIS73
                                    Rider
                                    • 2008
                                    • 522

norbi99, mam pytanka: z jaką anteną masz tego tti880 i jak ci to odbiera
                                    kolejna sprawa to czytałem na innym forum że podobno tti strasznie świeci czy to prawda?
                                    pytam bo mam na myśli kupno takiego radyjka
                                    CISOWÓZ http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=40594
                                    CISOWÓZ ZWEI http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=50866

Komentarz

• smer
                                      RS
                                      • 2008
                                      • 2021
                                      • Octavia II (1Z3)
                                      • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez aldam
                                      Spokojnie dasz radę. Antena wchodzi w otwór na wymiar. Pamiętaj tylko, żeby nie robić tego na zewnątrz przy niskiej temperaturze, bo Ci mogą popękać plastiki.
                                      Nie wiem czy znajdziesz opis montażu ze zdjęciami, ale gdzieś "kilka"stron wcześniej dawałem dokładny opis.

Komentarz

• norbi99
                                        Ambiente
                                        • 2008
                                        • 218

CIS73 ja mam antene HUSTLERA, wg mnie odbiór jest wystarczający, ale jeśli zależy ci na wiekszym zasięgu to kup ML-145 np z Sirio, podobno tti lubi długie anteny lecz ja nie wymagam od CB łączności z kosmosem , co do podświetlenie w ustawieniach jest możliwość wyboru natężenia podświetlenia, a niebieski kolor mi się podoba , jedynym minusem jest rozmiar tego radia, pod tym względem wolałbym jakiegos Unidena

Komentarz

• CIS73
                                          Rider
                                          • 2008
                                          • 522

akurat mam sirio ml145 tylko stare radyjko mi padło i szukam coś nowego dużo czytałe właśnie na temat tti, nawet znalazłem u czechów wersję z możliwością zmiany podświetlenia http://www.vltava2000.cz/vysilacky/g...GoodsID=tcb880 ciekawe dlaczego u nas są niedostępne?

Komentarz

• norbi99
                                            Ambiente
                                            • 2008
                                            • 218

nie mam pojecia

Komentarz

• tryton
                                              Elegance
                                              • 2008
                                              • 935

mam ponad dwa lata tti 880 radyjko godne polecenia u mnie śmiga z sirio ML 145 i tajfunem co do tajfuna opisywałem swoje wrażenia na ml jest super podświetlanie można ustawiać w 3 pozycjach słabe silne lub wyłączone bardzo przydatna funkcja local i monitorowanie dwóch kanałów które docenia się jadąc w wiecej aut radio nie szumi jest czym kręcic wiec nie ma problemu z ustawieniem,przyciski zmiany kanału w gruszcze też przydatne co do minusów to poza wielkością to na dużych mrozach troszeczke przymarzają potencjometry ale nie jest to jakaś wielka uciążliwość

Komentarz

• aniam111
                                                Rider
                                                • 2009
                                                • 436

Zamieszczone przez CIS73
                                                norbi99, mam pytanka: z jaką anteną masz tego tti880 i jak ci to odbiera
                                                kolejna sprawa to czytałem na innym forum że podobno tti strasznie świeci czy to prawda?
                                                pytam bo mam na myśli kupno takiego radyjka
                                                Moje radyjko jak na razie jest tak ustawione że świecenie mi nie przeszkadza. Mało jeżdżę w nocy może dlatego. Zresztą zawsze można je wyłączyć.
                                                Mam antenkę President Ohio - 85 cm długości. W takim zestawie działa dobrze. Poza tym antenkę można położyć - co przydaje się przy wjeżdżaniu do garażu.
                                                AniaM
                                                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
                                                O2 FL 2009 Combi Ambiente 1,8TSI (160KM)

Komentarz

• b-bar01
                                                  Elegance
                                                  • 2007
                                                  • 985
                                                  • Octavia I (1U2)
                                                  • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

Zamieszczone przez CIS73
                                                  ciekawe dlaczego u nas są niedostępne?
                                                  jeśli dobrze przeczytałem to radio nie ma opcji zmiany podswietlenia na inny kolor w sobie, jest natomiast mozliwość zmiany koloru u nich w serwisie po kupnie radia, chodzi pewnie o przelutowanie innych diód.
                                                  mam to radio od ponad roku z sirio ml-145 i dziala b.dobrze, zamontowane na fabrycznym uchwycie, od strony pasażera, głośnikiem na zewnątrz, wkręty są w miejscu gdzie tunel ma ten "meszek" więc po wykreceniu nie ma śladów po otworach.
                                                  mogłoby sie wydawać że wyświetlacz jest odwrotnie ale:
                                                  1. jest latwy dostęp do gałki zmiany kanałów i guzików pamięci
                                                  2. lepiej słychać ( głośnik skierowany na zewnątrz)
                                                  3. znacznie lepszy kontrast wyswietlacza pod tym kątem.
                                                  4. gruszka z kablem idealnie wchodzi miedzy fotel pasażera a tunel a kabel nic nie zasłania.
                                                  5. szybko mozna się przyzwyczaić do takiego ustawienia bo radio ustawione jest w zasadzie pionowo do linii wzroku, więc co za różnica czy czytamy z góry do dołu czy odwrotnie.
                                                  6. po krótkim czasie w ogóle nie trzeba patrzyć, bo wszystko jest pod ręką i bez pochylania się na fotelu.
                                                  *** Cicho, łatwo i przyjemnie ***

Komentarz

• CIS73
                                                    Rider
                                                    • 2008
                                                    • 522

b-bar01, dzięki za info

Komentarz

Pracuję...