aldam, bardzo krótko, nawet nie pamiętam jak to chodziło. Na co dzień na dojazdy do pracy nie używam CB.
CB mam i ja :)
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez piotrek_osaldam, ja uzytkowałem alana 100+ z triflexem i tez bardzo ładnie chodził. Miałem taki zestaw w 01. Moze na owy temat sie tu wypowie obecny właściciel mojej byłej 01.
PS. orientujesz sie czy 102+ to nastepca 100+. Tak twierdzili w jednym ze sklepów.Audi A4 1.8TFSI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez aldamZamieszczone przez piotrek_osaldam, ja uzytkowałem alana 100+ z triflexem i tez bardzo ładnie chodził. Miałem taki zestaw w 01. Moze na owy temat sie tu wypowie obecny właściciel mojej byłej 01.
PS. orientujesz sie czy 102+ to nastepca 100+. Tak twierdzili w jednym ze sklepów.
Komentarz
-
-
koledzy ma ktoś z was taką antenke PRESIDENT VERMONT napiszcie jak się spisuje i czy warto w nią inwestować obecnie używam sirio ml 145 ale nosze się z zamiarem wsadzenia czegoś na stałe na jazdy po miescie
[ Dodano: Czw 17 Wrz, 09 09:50 ]
ps a moze ma ktoś coś takiego ANTENA CB SIRIO TAJFUN 27
Komentarz
-
-
muszę się pochwalić jestem szczęśliwym posiadaczem ALAN 101 i jakiejś antenki PRESIDENTaMOJA (była) PEREŁKA
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=23957
Komentarz
-
-
Zakup nowego CB
Witam.
Z przyjemnością chce stwierdzic, ze niebawem dolacze do waszego szacownego grona posiadaczy CB.
Małe pytanko do ekspertow i ludzi z doswiadczeniem:
Jaki zestaw wybrac wstepnie biore pod uwage:
Ml 145, President alabama, U520,President Johny II.
Co wybrac i w jakiej konfiguracji według was ?
Oczywiscie jestem otwarty na inne propozycje zestawow w podobnej cenie.
Z gory dzieki.
Bartek------------------------------------------------------
1.9 TDI 110 KM SLX /2000r Srebrny Hatchback
President Johnny II na pokładzie
Komentarz
-
-
ZipY, hmm więcej szczegółów? hmmm jest długa ok 170cm? chyba jest to dakota ale nie dam sobie ręki uciąćMOJA (była) PEREŁKA
Komentarz
-
-
ZipY, heh najważniejsze że działa :P :PMOJA (była) PEREŁKA
Komentarz
-
-
Re: Zakup nowego CB
Zamieszczone przez SpendraWitam.
Z przyjemnością chce stwierdzic, ze niebawem dolacze do waszego szacownego grona posiadaczy CB.
Małe pytanko do ekspertow i ludzi z doswiadczeniem:
Jaki zestaw wybrac wstepnie biore pod uwage:
Ml 145, President alabama, U520,President Johny II.
Co wybrac i w jakiej konfiguracji według was ?
Oczywiscie jestem otwarty na inne propozycje zestawow w podobnej cenie.
Z gory dzieki.
Bartek
Sam jezdzilem z MiniWilem, ML-em, AS100, teraz trochę z przymusu z triflexem i Floridą. Każda z tych anten ma swoje cechy - wady i zalety - najmilej wspominam AS100 - ale miala podstawę z ML'a.
PozdrawiamKwiatek...
Komentarz
-
-
4kwiatek, Fakt - promiennik na szerokość się nie mieści, ale jest elastyczny więc można go dobrze ułożyć. Tak mój ALAN 9 PLUS podróżuje w siateczce za tylną kanapą a promiennik zawija się na nadkole
Przy magnesowych antenach, lepiej mieć jak najmniej "skracania" długości. To powoduje, że pomimo strat braku "porządnego" montażu anteny, jej skuteczność zarówno w nadawaniu jak i w odbiorze jest najlepsza.
Tak samo jak Ty sugeruję koledze przećwiczenie radyjek na włączonym silniku. Na pewno mniej zakłóceń przechwycą te radia, które mają lepsze ekranowanie części w środku. Presidenty pod tym względem są chyba najlepiej zrobione.
Ja nie wyobrażam sobie jazdy bez RF GAINa - szczególnie w Warszawie gdzie kocioł jest nie z tej ziemi
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez smerKilka dni temu, jeżdżąc po jednym z południowych krajów Europy, pomimo zamontowanego Presidenta ze stu metrów słyszałem, że zaraz nadjedzie motorower lub auto sprzed 20 lat... Nie wyobrażam sobie jazdy ze słabiej ekranowanym radiem...
Dlatego jeszcze raz podkreślam - jak ktoś chce kupić radio w ciemno - to jednym z lepszych jest president, ale i tak może być zawód. Jako że jeżdzę wieloma autami na codzień - to sam widziałem jak tak pogardzana Cobra w jednym z aut chodziła miodzio, zaś wszystkie inne zbierały z zasilania czy z anteny wszystko w promieniu 100 metrów.
Pamiętajcie - zbiera wszystko - karoseria, kable, zasilanie, antena (ona w porownaniu do karoseri to przecież mały pypeć).
Pozdrawiam...Kwiatek...
Komentarz
-
-
4kwiatek, karoseria jest przeciwwagą dla anteny.. Promiennik bez uziemienia (ground) nie działa właściwie i może uszkodzić samo radio, bo czegoś takiego nie można wystroić - więc jak najbardziej masz rację.
Pisałem o tym już kiedyś w tym wątku zarówno o umiejscowieniu anteny, jak i sposobie jej montażu oraz zmiennych z racji poruszania się pojazdu warunkach, w jakich taki układ musi pracować. To wszystko jest wyznacznikiem lepszego bądź gorszego jego działania. Dlatego trzeba uważać na każdy z tych elementów i zrobić tak, aby było optymalnie. Uwzględniając tylko tzw. mniej istotne kompromisy
Komentarz
-
-
Hi...
Jak miło czytać kogoś kto rozumie te zjawiska . A ten wątek o antenach pewnie wyparował . Swoją drogą - to bardzo ważną zaletą triflexa - a pomijaną - jest to że jest on montowany w dziurce. Dzięki temu ma dobrą masę i dobrze działa z przeciwwagą.
Każda antena w dziurce moze być o niebo lepsza od magnesówki. Magnes to rozwiązanie dla takich twardzieli jak ja - którzy auto zmieniają 3 razy w tygodniu .
Pozdrawiam...Kwiatek...
Komentarz
-
-
4kwiatek, nie sądzę, żeby wyparował - to w tym wątku, w którym piszemy wypisywałem się o tym, także lektury w tym temacie jest sporo widziałem siebie gdzieś przy 140 stronie tego wątku i dalej hihih
Oczywiście ja też wolę w dziurce ale póki co po Polonezie dziurkowanym przeze mnie jeżdżę teraz z magnesem DUUUUUUŻYM magnesem
Komentarz
-
Komentarz