Konkrety, mam ML-150 na drugim aucie, tzn juz nim nie jezdze, ale jezdzilem rok, mialem President 1m na dachu w OI. Dlugosc robi swoje, ale zeby w przedziale tych 3-4km jakos byla jakas o niebo lepsza to tego bym nie powiedzial.
CB mam i ja :)
Zwiń
X
-
Jakość na tych kilku km jest porównywalna z innymi antenami. A że nie da się wydusić z triflexa 20 km??? No i co z tego, nie do tego on przecież służy! Zreszta jak często rozmawiacie w godzinie szczytu z innymi mobilami oddalonymi o 20km??? I o czym??? Bo chyba nie o warunkach drogowych, które 50 tys. razy się zmienią zanim w to miejsce dojedziecie
Triflex - Jest to antena dla mieszkańców wielkich aglomeracji oraz dla ceniących wygodę. Jako że przynależę do obu ww. zbiorów, po zachęcie ze strony innych użytkowników triflexa zakupiłem go i już teraz wiem że się z nim nigdy nie rozstanę.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SinnerI pamiętajmy, że to jak my kogoś słyszymy zależy w dużej mierze od tego jakim sprzętem ten ktoś dysponuje...
Komentarz
-
-
Panowie a co sadzicie o takiej antence Sirio megawatt 4000? Zamierzam zakupic takowa antenke + mocowanie do bagaznika a wszystko bedzie napedzac uniden 510-tka. Mam teraz ML-145 i nie jest zle ale cos bym poprawil:PJest: Skoda Octavia 2 VRS BMN+
Byla: Skoda Octavia 2 Laurin & Klement Estate
Superstar 3900 + Sirio Megawatt 4000
Komentarz
-
-
u510 + Turbo 5000 :shock: Bedzie siało na 5 sąsiednich kanałów w każdą strone :?
Kiedyś w kumplem jadąc przez miasto na 2 auta koło siebie gadaliśmy sobie na 25 kanale. On na u520 i Floridzie, ja na u PC78XL i Iowa. Nagle zacząłem go delikatnie gorzej słyszeć, a on wogole mnie nie słyszał. Ja pewien, że coś mi sie w radiu upaliło wbijam na 19, ale tam niby wszystko w porządku, więc wracam na 25 i już normalnie moge z nim pogadać. Okazało sie, że jego panna zmieniła mu kanał na 26 dlatego on mnie nie słyszał, ale ja jego całkiem znośnie biorąc pod uwage fakt, że był na innym kanale Teraz juz wiem, dlaczego u510 i u520 nie ma homologacji. Przecież w zestawie z Turbo 5000 to będzie wieże lotnicze zakłócać, a może nawet Ojca Dyrektora, co jest rzeczą niedopuszczalnąSkodżitsu AGR+ by Dynosoft
Komentarz
-
-
tygodniowe doświadczenia z antenką tajfun . po tygodniu testów tej antenki po Krakowie niestety minka oczywiście antenka fajna bardzo dobrze sie stroi mało rzuca się w oczy ale wszyscy kupujący muszą mieć swiadomość że osiągi tego sprzetu są jakie są tak jak koledzy pisali wczesniej 1-3 i to max co mozna osiągnąc mówie tu o nadawaniu w mieście bo oczywiście mobile z porządnym sprzetem słychać nawet z 6-8 km . Jezdząc z tym sprzetem już swietnie rozumie pytających ciągle o ściezke ci co znają Kraków bedą wiedziec bedąc na początku Wielickiej za diabła nie wiadomo co sie dzieje na końcu to samo nowohucka , opolska , aleje itd Podsumowując antenka spoko ale tylko jako antymisiak i to nie zadaleko natomiast jako sprzet do łacznosci na drodze cieniutko odrazu napisze ze antena zestrojona instelacja ok a porównuje ją z sirio ML 145 gdzie takich problemów nie ma więc jadnak może małe jest piękne ale duże zawsze będzię praktyczniejsze Pozdrowienia dla wszystkich szerokości
Komentarz
-
-
Czy ktoś z Was ma może w swoim aucie zamontowane radio TTI-880??? Tak się właśnie zastanawiam gdzie można wcisnąć tak duże radio, najlepiej żeby nie rzucało się w oczy a jednocześnie było dostępne???AniaM
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
O2 FL 2009 Combi Ambiente 1,8TSI (160KM)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez aldamZdecydowałem się na triflexa do O2. Czy dam radę zamontować antenkę samemu czy oddać do fachowców.
PS. Czy ktoś widział jakiś opis motażu ze zdjęciami.Skodżitsu AGR+ by Dynosoft
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez aldamZdecydowałem się na triflexa do O2. Czy dam radę zamontować antenkę samemu czy oddać do fachowców.
PS. Czy ktoś widział jakiś opis motażu ze zdjęciami.
Komentarz
-
-
PS. Czy ktoś widział jakiś opis motażu ze zdjęciami.
Nie wiem czy znajdziesz opis montażu ze zdjęciami, ale gdzieś "kilka"stron wcześniej dawałem dokładny opis.
Komentarz
-
-
CIS73 ja mam antene HUSTLERA, wg mnie odbiór jest wystarczający, ale jeśli zależy ci na wiekszym zasięgu to kup ML-145 np z Sirio, podobno tti lubi długie anteny lecz ja nie wymagam od CB łączności z kosmosem , co do podświetlenie w ustawieniach jest możliwość wyboru natężenia podświetlenia, a niebieski kolor mi się podoba , jedynym minusem jest rozmiar tego radia, pod tym względem wolałbym jakiegos Unidena
Komentarz
-
-
akurat mam sirio ml145 tylko stare radyjko mi padło i szukam coś nowego dużo czytałe właśnie na temat tti, nawet znalazłem u czechów wersję z możliwością zmiany podświetlenia http://www.vltava2000.cz/vysilacky/g...GoodsID=tcb880 ciekawe dlaczego u nas są niedostępne?
Komentarz
-
-
mam ponad dwa lata tti 880 radyjko godne polecenia u mnie śmiga z sirio ML 145 i tajfunem co do tajfuna opisywałem swoje wrażenia na ml jest super podświetlanie można ustawiać w 3 pozycjach słabe silne lub wyłączone bardzo przydatna funkcja local i monitorowanie dwóch kanałów które docenia się jadąc w wiecej aut radio nie szumi jest czym kręcic wiec nie ma problemu z ustawieniem,przyciski zmiany kanału w gruszcze też przydatne co do minusów to poza wielkością to na dużych mrozach troszeczke przymarzają potencjometry ale nie jest to jakaś wielka uciążliwość
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez CIS73norbi99, mam pytanka: z jaką anteną masz tego tti880 i jak ci to odbiera
kolejna sprawa to czytałem na innym forum że podobno tti strasznie świeci czy to prawda?
pytam bo mam na myśli kupno takiego radyjka
Mam antenkę President Ohio - 85 cm długości. W takim zestawie działa dobrze. Poza tym antenkę można położyć - co przydaje się przy wjeżdżaniu do garażu.AniaM
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
O2 FL 2009 Combi Ambiente 1,8TSI (160KM)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez CIS73ciekawe dlaczego u nas są niedostępne?
mam to radio od ponad roku z sirio ml-145 i dziala b.dobrze, zamontowane na fabrycznym uchwycie, od strony pasażera, głośnikiem na zewnątrz, wkręty są w miejscu gdzie tunel ma ten "meszek" więc po wykreceniu nie ma śladów po otworach.
mogłoby sie wydawać że wyświetlacz jest odwrotnie ale:
1. jest latwy dostęp do gałki zmiany kanałów i guzików pamięci
2. lepiej słychać ( głośnik skierowany na zewnątrz)
3. znacznie lepszy kontrast wyswietlacza pod tym kątem.
4. gruszka z kablem idealnie wchodzi miedzy fotel pasażera a tunel a kabel nic nie zasłania.
5. szybko mozna się przyzwyczaić do takiego ustawienia bo radio ustawione jest w zasadzie pionowo do linii wzroku, więc co za różnica czy czytamy z góry do dołu czy odwrotnie.
6. po krótkim czasie w ogóle nie trzeba patrzyć, bo wszystko jest pod ręką i bez pochylania się na fotelu.
Komentarz
-
Komentarz